19 Nisan 2024 Cuma

GENEL KURULDA GERGİNLİK

GENEL KURULDA GERGİNLİK

Isparta
Isparta İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin dün gerçekleştirilen 2. Mali Genel Kurulu’nda gündem maddesi tartışması yaşandı. Tartışmanın sebebi ise üyelerden Abdülkadir Özdemir’in genel kurul gündem maddelerine ek bir madde ekletmek istemesi.

Özdemir, mali genel kurulda yeni bir yönetim oluşturulması için seçim yapılması teklifini gündeme ekletmek istedi. Ancak divan başkanlığı bunun için yapılan çalışmanın eski tüzük yerine yeni tüzüğe göre
hazırlandığını belirterek, yeni tüzüğün henüz geçerli olmadığını ifade ederek, bu talebi geri çevirdi. Bunun üzerine tartışma yaşandı.

BİRLİK YÖNETİMİNİN ZAFİYETİ VAR
Tartışma üzerine kürsüye gelen Abdülkadir Özdemir, aylar öncesinden çalışmaya başladığını ve çalışma için İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne giderek, eski mi, yeni tüzüğe göre mi hareket etmeleri gerektiğini sorduğunu ve aldığı cevapla yeni tüzüğe göre hazırlandıklarını dile getirdi. Kendilerine eksik ve yanlış bilgi verildiğini ileri süren Özdemir, “Şuan gördük ki eksik çalışmışız. Hocam yaptığı hizmetleri anlattı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ama bize teorikte değil bize pratikte hizmet lazım. 20-25 bin lira araba alıp da köylere çıkıp size hizmet vermek gereken birlik, 1-2 ay umursamıyor bile. Biz pratikte uzman istiyoruz. Bu birlik biz varız diye var. tarım danışmanları var. 4 tane tarım danışmanı çalışacağına, 1-2 tane veteriner çalışsın. Tarım danışmaları hastalıkları bilemiyor. Aktif veteriner çalıştıralım. Böyle olursa biz kazanırız. Bana göre birlik yönetiminin zafiyeti var. Birlik yönetimi zayıf çalışıyor. Gelin doğru yöntemi bulalım” şeklinde konuştu.

1 MİLYON 250 BİN LİRA PARAMIZ VAR
Kendisine cevap hakkı doğduğunu belirten Birlik Başkanı Süleyman Yaşar Köseoğlu, kürsüye gelerek Özdemir’e yanıt verdi. Köseoğlu, şunları söyledi: “Birlikler bünyesinde aşı yapmak yasak. İl müdürlüğümüz ve ilçe müdürlüğümüz var. Danışmanlarımızın hepsi çiçek mi var, veba mı var bunları bilmezse bugün burayı terk edeceğim. Bunun dışında il ve ilçe müdürlüklerimizde veteriner hekimleri var. Şuanda birliğin 1 milyon 250 bin lira parası var. Bu parayı hayırlı işlerde kullandırmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR