27 Nisan 2024 Cumartesi

Genel Başkan Aydın Erkoç, cuma günü Isparta'ya geliyor.

MASFED, sektörün kurtuluş reçetesi için TBMM'nin kapısını çaldı

Isparta

Motorlu Araç SatıcılarıFederasyonu, Türkiye'de 2.el oto pazarını kurumsal düzene sokacak, kayıtdışılığı önleyecek bir önerge hazırladı. Sektör açısından devrim yaratacakönerge, AK Parti, MHP ve CHP'nin meclis gruplarına sunuldu. Önerge gündemealınır ve TBMM'nde kabul edilirse 60 bin oto galericisi kayıt altına alınacak.

         Tasarıkanunlaşırsa Türkiye’deki 60 bin Otomobil galericisi kayıt altınaalınacak.Galericilik ibaresi kalkacak, yerine motorlu araç alım ve satıcılarıkavramı gelecek. Yetki belgesi olmayanlar motorlu araç alım ve satımıyapamayacak. Belediyeler belgesi olmayan esnafın çalışma ruhsatını iptaledecek. Tacirler sattıkları ikinci el otomobiller için müşterilere bir yılgaranti verecek.

         MASFEDBaşkanı Aydın Erkoç, tasarının ikinci el araç satışında yıllık 2 milyar liravergi kaybına yol açan kayıt dışılığı ortadan kaldıracağını dile getirdi.

            Öteyandan MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, Isparta Otomotivciler Derneği'ningenel kurulu için yarın Isparta'ya gelecek. MASFED Genel Başkanı Erkoç, Ispartaprotokol heyetini ziyaretinden sonra saat 14.00'da Oto Galericiler Sitesi'ndegerçekleştirilecek kongreye katılacak. MASFED Genel Başkanı Erkoç'un TBMM'yesunulan önerge ile ilgili önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR