18 Nisan 2024 Perşembe

GENÇLİK SPOR ÇOK ÇALIŞIYOR...

Isparta’da spor yatırımları devam ediyor. Sav Kasabası sınırları içerisinde Uluslararası Atletizm Pisti inşa edilecek. 7 milyonluk projede yer tesliminin ardından çalışmalar başladı. Isparta, önümüzdeki yıl, dev bir spor tesisine daha kavuşmuş olacak.

Spor
Isparta, tarihinin belli de en ciddi spor yatırımlarını kazanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Isparta’ya gençlik merkezi binası, 2 bin kişilik kapalı spor salonunun ardından şimdi de Isparta’ya 7 milyonluk Uluslararası standartlarda atletizm pisti kazandıracak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Murat Gevrek, Sav Kasabası sınırları içerisinde inşa edilecek spor tesisi yatırımda yer teslimi yapıldığı ve hafriyat çalışmalarının başladığını söyledi. Projenin önümüzdeki yılın Mayıs ayında tamamlanması hedefleniyor.

İl Müdürü Gevrek, "2013 yatı-rım programında olan uluslararası standartlarda atletizm sahası ve yanına futbol sahası için 21 Mayıs'ta ihalesi yapıldı, yer tesliminin ardından hafriyat çalışmaları başladı.

Yaklaşık 7 milyonluk çok büyük bir yatırım. Bu her ile yapılan bir yatırım değil. 2012'de 6 il, 2013'de de Isparta dahil toplamda 11 ile yapılan bir yatırım. Bu 4 milyonluk bir yatırımdı. Burada Milletvekilleri Süreyya Bey ve Recep bey devreye girdi. Portatif tribünlüydü bunun betonlu olması için çok mücadele ettik. Genel Müdürlüğe ricada bulunduk. Hakem odası, depoları vs olsun istedik. Hatta arşivleri aradım. Sadece portatif tribünler vardı. Önce Genel Müdürlük bir proje çizdirdi, biz beğenmedik. Sonra 1000 seyirci kapasiteli her şeyi olan bir proje çizildi. Hem uluslararası standartlarda atletizm pisti ve yanında futbol sahası olacak. Hatta bundan sonra yapılacak illere de Isparta örnek olacak. Alan 120 dönümlük bir alan. Isparta’ya kazandırabilirsek ne mutlu, inşallah projemizi 2015 yılının Mayıs ayında tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ak partili 32

30 Eylül 2014 Salı 02:12

Çok değeli vekillerim,hakikaten katkınız olmuşsa teşekkür ederiz.Tabi sadece pist yapmakla olmaz,Pistin üzerinde koşacak Ispartalı gençleri yetişmesi için gerekli atılımları yapacağınıza canı gönülden inanıyoruz..Açılışa Spor Bakanını bekliyoruz...Saygılarımla,

savlı

02 Eylül 2014 Salı 21:59

emegi gecen miillet vekillerimiz ve sav belediye başkanı mustafa şahin beye teşekkür ederiz

misafir

02 Eylül 2014 Salı 09:13

tabakane ve lağıma yakın bir yerde açık alanda spor yapmak gerçekten zevkli olsa gerek eskiden gül kokusuyla meşhur olan kentimiz şimdi spor yapmaya gelenler (özelikle yazın) ne kokusu ile anacaklar merak ediyorum

Hunter32

02 Eylül 2014 Salı 13:46

Böylelikle tabakhane ve sav da ki kokunun giderilmesi konusunda daha da etkin bir çalışma olacağı aşikardır. O yüzden TAM YERİDİR diyorum

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR