26 Nisan 2024 Cuma

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ TUTUKLANDI!

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ TUTUKLANDI!

Isparta

Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar,Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'Burdur Pelikan 1-2-3-4' adı verilen belgeler kapsamında, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlki 20.06.2016 tarihinde yayınlanan sonuncusu 11.07.2016 yayınlanan ve adına 'Burdur Pelikan 1-2-3-4' verilen içerisinde birçok iddiaların bulunduğu sosyal medya ortamında dağıtılan belgelere ilişkin olarak,Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ın, vali yardımcılarının, Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek'in, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in haklarında ahlaksızlık isnadı bulunan birçok mağdurenin ve mağdurun, diğer birçok iddianın muhatabı mağdurların, oda başkanlarının ve diğer siyasi görevleri bulunan kişilerin, ayrı ayrı mağduriyetlerini belirten şikâyetleri nedeniyle, Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır."

Yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında şüphelilerden 4 kişinin gözaltına alındığı, bu şüphelilerden 2'sinin delil durumuna göre serbest bırakıldığı belirtildi. Diğer 2 şüpheli; Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar ile Doğukan Kılıç'ın ise 'birden çok kişiye birden çok kez şantaj', 'birden çok suç uydurma', 'birden çok kişi hakkında birden çok kez kayda alınan konuşmaları ve belgeleri yayınlamak', 'birden çok kişiye birden çok kez iftira atmak', 'birden çok kişinin özel hayatının gizliliğinin ihlal etmek' suçlarından dolayı sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan imzalı yazılı açıklamada;"Bu şüpheliler haricinde eylemi gerçekleştirme ihtimali olan kişi veya kişilerin bulunma ihtimaline göre bunların tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın devam ettirilmesi yönünde kuvvetli bir irade bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili elinde bilgi ve belge olan tüm vatandaşlarımızın ve mağdurların Cumhuriyet Başsavcılığımıza en kısa sürede müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca uzun süredir Burdur gündemini meşgul eden sahte hesaplarla birçok kamu görevlisi, yönetici ve siyasetçi ile ilgili ağır ve haksız iftira ve iddialar içeren fake (sahte) hesapların tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığımızca benzeri soruşturmalar yürütülmektedir. Bunların da bütün soruşturma yöntemleri kullanılarak en kısa sürede aydınlatılması planlanmaktadır. Yine bu konuda mağdur olanların elinde bilgi ve belgesi olanların ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat etmeleri gerekmektedir." denildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR