11 Mayıs 2024 Cumartesi

"GELİN BU KÖYÜMÜZÜN KADERİNİ DEĞİŞTİRELİM"

Isparta Belediyesi Köy Buluşmalarının üçüncüsü hafta sonunda Sütçüler’in Aşağı Yaylabel köyünde gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında çocuklar için balon park başta olmak üzere çeşitli aktiviteler gerçekleştirilirken, akşamda Türk Halk Müziği Sanatçısı Yıldırım Yıldızdoğan tarafından konser verildi. 

Isparta

Aşağı Yaylabel’deki Köy Buluşması programına Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı. Programa yine, Kesme, Kasımlar ve İbişler köy muhtarları, Isparta Belediyesi Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Muharrem Ayı dolayısıyla hazırlanan aşure davetlilere ikram edildi.

Isparta’ya en uzak köylerden birisi olan Aşağıyaylabel’de böyle bir etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden Köy Muhtarı Osman Şahin, “Hatırlanmak güzel. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Şahin ayrıca köylerinin geçim kaynakları ile ilgili de bilgiler verdi.

Köylerin ıstırabını bildiğini, gelir seviyesinin azaldığı zaman temiz olan köy havasının bile insanlara zor gelebildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Gelir azalınca kimi köylümüz göç eder, kimisi ise köyünde barınmaya çalışır” dedi.

Köylünün mert ve çalışkan olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, üretim olmayan yerlerde zorlukların başladığını anlattı. Köyleri ve halkını çok sevdiğini ve onların mutlu olmasını istediğini söyleyen Başkan Günaydın, belediye olarak 13-22 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri Doğal ve Sağlıklı Ürün Günlerinden bahsederek, köy halkına bir çağrıda bulundu. Başkan Günaydın, “Bir karış toprağınızı boş bırakmayın. Doğal hayvan gübresi kullanın. Var mısınız? Bunu yapın tüm mallarınızı garanti olarak ben alacağım ve bu fuarda satışını gerçekleştireceğiz. Köyümüzün daha da fazla üretimini sağlamayalım. Gelin bu köyümüzün kaderini değiştirelim. Bunu bu köyümüzde başarırsak, yakındaki komşu köylerimizde buna iştirak ederler. Varsanız bu köyümüzden başlayalım. Bu heyecana kapılırsanız 2-3 senede bu köyde güzellikler doğacak. Köye dönüşler başlayacak. Köyümüzde üretelim, yaşayalım, mutlu olalım” şeklinde konuştu.

Köylerinde böyle bir etkinlik düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar da, “Farklı bir ortam yaşadık. Çocuklarımız içinde farklı bir gün oldu, gönüllerince eğlendiler. Bu imkanı sağlayan başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

03 Ekim 2017 Salı 19:28

Sayın Belediye Başkanım acilen Toki ile işbirliği yaparak şu daire fiyatlarındaki afaki rakamları aşağı çekilmesine yardımcı ol. Konut yapılsın. Ve herkes ev sahibi olabilsin. Konuşulan daire fiyatları gerçekten bizim için çok ama çok fazla.

adem ötebilir

03 Ekim 2017 Salı 14:29

Geç bunları anam babam... Ispartada yol yok yol.... Çünür rezaletini yenişehir kepazeliğini migros kavyşağı garabetini kaldıramayan belediye köye mi gidecek.... büyükşehiroluruz diye reklam bunlar... Başkan gidicisin unutma bunu. Kenti kendi mimari ****lerine kurban ettin... çok yazık...

Ahmet

03 Ekim 2017 Salı 07:26

Köye gezmeyen adam büyükşehir olacağını duydu sonra köylerden çıkmaz oldu sonrada çaktırmadan yok köy sevdalısıyız köyleri çok seviyoruz numarasıyla oy koparacak delik arıyor

Joseph Morning

03 Ekim 2017 Salı 01:24

Bir belediye başkanı düşünün hiç bir masraftan kaçınmıyor köylerde program tertip ediyor köylümüzün güzel vakit gecirmesini sagliyor buraya kadar çoğu kimseler için güzel hareketler, ama başkanı oldugu şehirde bir şeyler aksak gidiyorsa vergisini topladigi vatandaşa hizmet etmek yerine büyükşehir belediye başkanı olabilmek için belediyenin parasını çarçur ediyorsa ve AkPartili meclis üyeleri buna ses çıkaramıyorsa bilinki YZG önümüzdeki secimde Ak parti büyüksehir belediye başkan adayıdır.

Halktan biri

02 Ekim 2017 Pazartesi 23:49

Emekçi babalar anneler kardeşler büyüklerinin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim siz bizden daha çok hakediyorsunuz eğlenmeyi size bu imkanı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Birde başkanımız verdiği sözleri tutsa daha iyi olacak terazinin ağır tarafında durma esitle teraziyi bir dahaki seçimlerde bu gidişle asla kimse desteklemeyecek sizi...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR