17 Nisan 2024 Çarşamba

GELİN BİRLİKTE YÜRÜTELİM

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Batı Akdeniz illerinin ortak kullanacağı bölgesel bir organize sanayi bölgesi kurulması gerektiğini söyledi. Bunun için de Ağlasun bölgesinin uygun olduğunu kaydetti. AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Başkan Başdeğirmen'in bu teklifine ise tam destek verdi.

Isparta

O öneriye ilk destek Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak’tan geldi. Budak canlı yayına bağlanarak, “Antalya turizm ve tarımda öne çıkmış bir il. Antalya’nın sanayi şehri olması çok da mümkün değil. Bu fikri destekliyorum. Antalya’nın sanayiye ihtiyacı var. OSBsınırlarını doldurdu. Antalya Limanı’nın olması da büyük avantaj. Üç ilin kullanacağı ortak sanayi bölgesi illerin ilerlemesi için önemli. Bunun içinortak bir OSB’yi destekliyorum. Üç ilin ortak kalkınması için sinerjiyiyakaladığımıza inanıyoruz. İşimizi gücümüzü bir tarafa bıraktık. Hepimizi kendibölgelerimiz için heyecanla çalışıyoruz. Benim hayalim Antalya’ya hızlı treningelmesi.Bizim için 100 yıllık bir hayal ama maalesef proje aşamasına gelecekproje bile oluşturulamadı. Bunun için üç il olarak ortak çalışmalıyız. AntalyaIsparta yolunun duble yol olması için de bu konun takipçiyiz. Bu da yetmezhalkımızın vatandaşımızın da bunu yürekten istemesi siyasiler üzerindetoplumsal baskılar oluşturmamız gerekiyor. Antalya’da OSB’nin sınırları artıkdaha fazla büyümez.Yatırımcı çok fazla geliyor. Biz yönlendiriyoruz. Dubleyolun yapılması, hızlı trenin gelmesi bölgeyi uçuracaktır. Sanayinin kuzeyekaymasını yürekten destekliyoruz” dedi.

3  ŞEHRE ÇAĞRI 'GELİNBİRLİKTE BÜYÜYELİM'

Bunun üzerine ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Üçümüzün tamortasında bir alanın kurulmasını istiyoruz. O yüzden sizden isteğimizAntalya’da yeni bir OSB kurmayın. Gelin Burdur Isparta OSB’lerini dolduralım.Artık biz de size biraz yaklaşalım. Bu birlik beraberliği devam ettirdiğimizmüddetçe bu bölgeye güzel yatırımlar gelecektir. Beraber büyümek berabergüçlenmek zorundayız” diye konuştu.

ISPARTA-BURDUR BERABER BÜYÜYECEK

Öneriye destek veren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası BaşkanıYusuf Keyik de “Isparta Burdur beraber büyüyecek. Biz bölgesel çalışmalarınönemini biliyoruz. Bölgesel organize sanayiyi 4- 5 yıldır konuşuyoruz.Üniversite kampüs alanının osb’ ye uygun olacağın konuşmuştuk. Antalyasanayileşmeyi bırakmalı. Isparta OSB’sini doldurdu. Biz ikinciyi yapıyoruz . Buyıl içinde kalan 10 parsel tahsis edilmiş olur. Mutlaka bölgesel OSB gerekiyor.Burdur’da mermer ihtisas sanayi bölgesi kurma projemiz de var. Bu bölgede birkısmı Isparta ve Burdur il sınırında.Biz iki il birlikte çalışmak zorundayız vebunun farkındayız” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

akparti vekilleri

28 Ocak 2015 Çarşamba 09:03

önümüzdeki seçimlerde ilk üç belli oldu. ikisi de ITSO'yu sevmiyor gibi duruyorlar ama başdeğirmeni Akparti üçüncü sıra aday bile yapmışlar

BURAK

28 Ocak 2015 Çarşamba 11:32

İlla yazmış olmak için yorum yazıyorsunuz. Yaa arkadaş bu haberden nasıl böyle bir tablo çıkarabiliyorsunuz, anlamıyorum. Haber ne diyor, sen ne iddaa ediyorsun. Bırakın artık bu ortalığı nasıl kızıştırsamda, seyrine baksam mantığını. Başkan ne yapsakda Isparta bir adım daha ilerlese derdinde. Sizin derdiniz ne ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR