28 Nisan 2024 Pazar

Isparta'da LPG ustasından hayati uyarı

Isparta'da LPG ustasından hayati uyarı

Isparta

ALİ RIZA CESUR- Isparta'da  30 yıldır oto gaz LPG sistemi ve bakımı yapan Feyyaz Dede, araçların LPG bakımlarının zamanında yapılması gerektiğini, aksi takdirde bu sorunların daha büyük problemlere yol açabileceğini söyledi.

Araçlarda periyodik bakımlarının zamanında yapılması gerektiğini söyleyen Dede; "Aracın belirli bir periyodik bakımları vardır. Sürücü bunları yaptırmadığı takdirde başına daha büyük sıkıntılar geliyor. Örneğin, bujiler her 30 bin km de, ancak eski araçlarda 10 bin km de değiştirilmesi gerekiyor. Yapılmadığı takdirde araçlarda fazla yakıt tüketimi ve performansında azalma meydana gelir. Araçlar gaz yememe tekleme motor çekişinde azalma ve rölantinde sıkıntılar yaşanır. Bakımlar yapılmadığında yine arabalarda gaz kaçakları olur. Bunu da sürücüler gazın kokmasıyla anlıyor" dedi.

YANGINA SEBEP OLABİLİR

Bu kaçaklara dikkat edilmediği takdirde otomobilde yangına sebep olabileceğini söyleyen Dede; "LPG'de bize gelen sorunlar genelde kullanılan gaz sebebiyle oluyor. Kalitesiz olduğu zaman genelde aracı hava basar. Günde 10 araba sırf bu yüzden geliyor. Genelde araçlar vize zamanı LPG yüzünden kusurlu sayılıyor. Bunlar da LPG tankının ömründen, çeşitli montaj hatalarından kaynaklanır. Bir de emisyon ölçümü var. O da her arabada standart yapılan bir uygulamadır. Biz dükkanımızda ölçümü yapıyoruz. Çıkan değere göre işleme alıyoruz. Eğer sorun büyük ise egsozcu ustalara yönlendiriyoruz.  Parça fiyatlarında artış olduğu için sürücüler bu bakımları aksatıyor. Aracın performansı için bakımları aksatılmamalı ve zamanında yaptırmaya dikkat edilmelidir" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Olala

19 Haziran 2023 Pazartesi 22:40

Bunun babasıda böyleydi

Olala

19 Haziran 2023 Pazartesi 22:39

Feyyaz kaldı yaşindaki 30 yıldır bakım yapıyormuş onu geç 30 sene önce tüplü arabamı vardı

dede

19 Haziran 2023 Pazartesi 20:44

feyyaz, babanı savdan kovmuşlar duydun mu?

muhtar

19 Haziran 2023 Pazartesi 14:00

maalesef ihmal ediyoruz feyyaz bey

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR