28 Mart 2024 Perşembe

GELENDOST'TA SİVRİSİNEK SORUNU

GELENDOST'TA SİVRİSİNEK SORUNU

Isparta

ETKİLERİ ERKEN GÖRÜLMEYE BAŞLADI

Gelendost çevresinde özellikle elma hasadı zamanında ortaya sivrisinek sorunu, bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle çok daha erken gündeme geldi. Konu ile ilgili İl Genel Meclisinin dün başlayan mart ayı oturumlarının ilk toplantısında gündem dışı söz alan Gelendost İl Genel Meclis Üyesi Necdet Satılmış, “iki gün önce Bağıllı köyünde bir vatandaşımızla kahvede oturduk. Yüzünün üç, dört yerinde sivrisinek ısırığı nedeniyle yaraların oluştuğunu gördüm. Bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle larvalar erken patladı. Bu konu ile ilgili geçen yıl meclisimizde bir genel görüşme yapılmıştı. Fakat burada yönlendirdiğiniz kurumlar herhangi bir çalışma yapmıyor. Bir an önce İl Özel İdaremizin, meclisin geçen yıl bu konuyu hangi kurumlara gönderdi isek bu yıl yeniden çalışmaları konusunda uyarmamız gerekiyor” dedi.

BUGÜN BAĞILLI, YARIN EĞİRDİR, HAFTAYA ISPARTA

Sivrisinek sorunun bir anda yayılmasının tehlikenin boyutlarını gösterdiğini bildiren Satılmış, “Bu şuanda Bağıllı’ya kadar geldi ise, yarın Eğirdir’e hatta Isparta’ya kadar gelebilir. Bu bildiğimiz sivrisinekler gibi değil. Değişik bir tür, ısırdığı yerlerde yaralar oluşuyor. Isırdığı kişilerde ateş yükselmesi gibi etkileri görülüyor. Bu konuda biran önlemler alınması için kurumları uyarmamız gerekiyor. Isparta’mızın meyve ambarı olan bölgesinin bu sorundan kurtarılması gerekiyor” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ekoloji şart

07 Mart 2018 Çarşamba 17:32

gelendost ve köylerinde kurbağa ticaretine son verilsin ve hatta yasak getirilsin.sorunun çözümü bundan ibaret.doğanın dengesini bozmayacaksın..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR