18 Nisan 2024 Perşembe

GELECEK KUŞAKLARIN BİZE LANET OKUMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI YAPMALIYIZ

GELECEK KUŞAKLARIN BİZE LANET OKUMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI YAPMALIYIZ

Isparta

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Eğirdir Gölü’nü gelecek kuşaklara aktarabilmek adına gözbebeğimiz gibi korumamız gerektiğini ifade ederek, “Gelecek kuşakların bizlere lanet okumamaları için üzerimize düşen sorumluluğu hissetmeli ve çalışmalarımızı yapmalıyız. Sivrisinek konusunda tüm kurumlar koordineli çalışmalı” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Gelendost bölgesindeki sivrisinek sorununun genel görüşmesi sırasında söz alarak görüşlerini aktardı. Eğirdir Gölü’nün bizim gölümüz olmadığını ifade eden Bolat, “Gözbebeğimiz gibi korumamız ve hassasiyet göstermemiz gerekir. Yarın çocuklarımıza, torunlarımıza Fevzi beyin verdiği örnek gibi ejderha dolu bir göl, 8 gözlü kurbağaların yaşadığı göl ya da 2 metre uzunluğu olan örümcekler ya da farklı hayvan türleriyle beslenen bir göl bırakmak istemiyorsak çevresel, insani, tarımsal ya da hayvansal faktörler bunun nasıl önlemini almak istiyorsak tüm kamu kurum ve kuruluşlarla çözüm bulmalıyız.

BİZ DOĞAYI ÇOK HOYRATÇA KULLANIYORUZ

Gelecek kuşakların bizlere lanet okumamaları için üzerimize düşen sorumluluğu hissetmeli ve çalışmalarımızı yapmalıyız. Taşın altına elimizi değil tamamen gövdemizi koymamız gerekiyor. 3018’lerde yaşayan gençlerimiz, kuşaklarımız 2018 Nisan ayında il genel meclisinde böyle bir toplantı yapıldı, tüm il genel meclisi üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları bizim yetki alanımızda değil ya da kanunlar, yönetmelikler buna müsaade etmiyor, biz buna bir şey yapamayız diye bir çalışma ortaya koydular derlerse bu bizim ayıbımız olur. Dolayısıyla o ayıbı bizden sonra gelecek nesillere yaşatmamak adına tüm kurumlarla koordineli şekilde çalışma yapılmalı. Biz doğayı çok hoyratça kullanıyoruz. Bugün sivrisinek gibi yaban domuzlarıyla mücadele ediyoruz. Orman bakanlığı tarafından bu mücadelede helikopterlerle tilki salınıyor. Dağlarda yaşayan çobanlarımız tilkileri vuruyordu. Onlar vurulunca domuzlar çoğalıyordu. Doğanın dengesini kendi elimizle bozuluyor. Şimdi tüm köylerde domuzlar için sürek avı yapıyoruz. Burada da eğer bunun önlemini larva döneminde ilaçlama ya da kurbağa ile alabiliyorsak bunun önlemini almalıyız. Hangi kurum ve kuruluş yapması gerekiyorsa koordineli şekilde diğer kurumlarla yazışmalarını yaparak bunu yapmalı. Şimdiden önlemi alınmalı” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gelendost

06 Nisan 2018 Cuma 18:13

sinekçi gel gör ne sinegi insanlar bahçede çalışamadı çalışanlar akşam acile gidenler oldu sinek ilaçları işe yaramadı neredeyse.işte cehalet böyle bir şey bilmeden konuşmak.

haldun

06 Nisan 2018 Cuma 17:42

Sayın Polat Önce şu merko otoparkı yağmur yağdığında göl içinde kalıyor.Kime yaptırdılarsa ya para vermeden yeniden yaptırsınlar yada verilen parayı geri alsınlar.Otopark içinde tavanlar rezil bir şekilde.Akıntı var.Akıntı yukarıdan su sızdığından oluyor.Hemen Çare bulun.Yada valilik bu olaya el atsın kime yaptırıldı ise bunun hesabını sorsun.Yarım yamalak yapılan işe para ödenir ise vatandaşa yazık oluyor.Sayın polat bu olayı çözmenizi istiyoruz.Masaya yumruğunuzu vurun lütfen

MED CEZİR

06 Nisan 2018 Cuma 16:08

SENİRKENTİN VE KÖYLERİNİN TÜM LAĞIMI VE PİSLİĞİ GÖLE AKIYOR VE İNSANLAR BURDAN BALIK TUTUP YİYOR AKIL TUTULMASI GİBİ BİR ŞEY

sinekci

06 Nisan 2018 Cuma 14:14

Sivri sinek diye getirdiği aslında çayır sineği ve insanlara hiçbir zararı yok. Cehalet ne kötü şey...

ABÇ

06 Nisan 2018 Cuma 14:07

SICAK TERMAL İLAÇLAMA ÇÖZÜLE BİLİR ANCAK ZAMANA İHTİYAÇ VAR ÇÜNKÜ MALİYETLİ BİR İLAÇLAMA İŞİ ÖDENEK GELDİ-GELMEDİ OLURSA RANDUMAN ALINAMAZ . SITANDART BİR ŞEKİLDE LARVA DÖNEMİNDE BAŞLANACAK HAFTALIK PERİYOTLARLA YAPILMASI GEREKİR.

Ruhi çınar

06 Nisan 2018 Cuma 12:16

Eğirdir gölünün kenarındaki elma bahçelerinden göle zirai ilaç zehirleri ve ağır metal içerikli gübreler akıyor. Gereğini yapın bence de kanser olmayalım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR