24 Nisan 2024 Çarşamba

GELECEĞİNİZ TEMİNAT ALTINA ALINDI

Çocukların sevgi dolu güvenli bir ortamda, sosyal grup içerisinde kendilerini mutlu

Isparta

hissetmeleri, kendisine ve çevresine duyarlı, özgüvenli,sorumluluklarının bilincinde bireyler olmaları için Özel Isparta İnci Taneleri hizmete girdi.

Özel Isparta İnci Taneleri Kreş, Anaokulu, Çocuk Kulübü ve Etüt Merkezi'nin, ezberci ve dayatmacı eğitim anlayışı kalıplarından çıkarak,çocukların doğuştan gelen ve zamanla yitirdiği yetenekleri erken çocukluk döneminde profesyonel eğitimciler desteği ile fark etmek, geliştirme ve yönlendirme hedefiyle kurulduğuna dikkat çeken Ayşe Keleş, sürekli değişim ve gelişim içerisinde çocukların eğitimi için  alışacaklarını söyledi.

Temel alışkanlıkların ilk yılları olan 2 - 6 yaş döneminde izlenecek eğitim programlarını doğru planlamak ve uygulamak gerektiğini ifade eden Özel Isparta İnci Taneleri Kreş, Anaokulu, Çocuk Kulübü ve Etüt Merkezi sahibi Keleş,çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Çocukların, sosyal bir grup içerisinde kendini daha mutlu hissettiğini söyleyen Keleş, ihtiyacı olan pek çok deneyimi yaşıtlarıyla beraber, grupla hareket ederek öğrenildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Çevresini izleyerek modeller, olumlu etkilenir, daha kolay ve hızlı öğrenir. Arkadaşları ile birlikte oyun oynamaktan, yemek yemekten keyif alır. Planlı ve düzenli eğitim alarak olumlu alışkanlıklar kazanır. Eğlenerek ve gözlemleyerek tuvalet eğitimi alır. Paylaşma ve yardımlaşmayı öğrenir. Bu yaşlarda çocuklar isteklerinin olması konusunda sınırları zorlayıcıdır. Grup içinde ben değil, bizi fark eder. Büyüdüğünü algılamaya başlar.  Gelişimin en hızlı olduğu bu dönemde sosyal, duygusal, zekâ, dil gelişiminde, öz bakım ihtiyaçlarının karşılanmasında, okula gitmeyen yaşıtlarına göre daha ileri düzeyde farklılıklar gösterir. Biz de Özel Isparta İnci Taneleri Kreş,Anaokulu, Çocuk Kulübü ve Etüt Merkezi olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayıp, onları sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek için kollarımızı sıvadık"

İLGİ VE YETENEK, OYUN

TADINDA NASIL GELİŞTİRİLİR?

Bütün çalışmaların çocukların gelişimine yönelik olduğunu söyleyen Keleş, İnci  Taneleri'nde eğitim çalışmalarının rotasyon sistemiyle uygulandığını belirtti. Keleş, uygun materyalle hazırlanmış sınıflarda, akademik olarak çocuk gelişimi eğitimi almış nitelikli sınıf öğretmenlerin yanı sıra konularında uzman branş öğretmenleri kadrosuyla yapılan etkinliklerini şu şekilde sıraladı:       

"Mutfak Etkiliği, Okuma-Yazma Çalışmaları, Eğitici Oyun, Anadili Etkinliği, Ses eğitimi, Müzik, Matematik Etkinliği, Kavram ve Yaratıcı Çalışmalar, El Sanatları, Proje Çalışmaları, Dikkat Ve Algı Çalışmaları, Drama, Fen ve Doğa, İngilizce, cimnastik, Hareket Ve Koordinasyon.Ayrıca Yaz okulu kayıtlarımız başladı. Yaz okulu kapsamında yüzme, at binme,Resim, satranç, masa tenisi branşlarında hizmet veriyoruz."

AYŞE KELEŞ KİMDİR?

1984 yılında Isparta'nın Gelincik köyünde doğdu. İlkokulu Gelincik İlköğretim Okulu'nda okuyan Keleş, orta eğitimini Gülistan Ortaokulu'nda tamamladı. Lise'yi Gülkent Lisesi'nde tamamlayan Ayşe Keleş, şuanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümü okuyor. Evli ve iki kız çocuğu annesi olan Keleş, daha önce 10 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra,çocuklara olan düşkünlüğü ve sevgisinin ağır basması nedeniyle kreş açmaya karar verdi. Isparta'da çok sayıda kreş olmasına rağmen,

geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı ve mutlu bireyler olabilmeleri için mücadele etmeyi kafasına koyan Keleş, kısa sürede Isparta'nın 'en'leri arasında birinci sırayı almayı hedefliyor. Pedegog ve tecrübeli personeli ile hizmet verecek olan İnci Taneleri, branşlarında uzman eğitmen kadrosuyla da şimdiden parmak ısırtmaya başladı. Çocuğu barındıran değil, eğiten bir kreşi hizmete sokmak için yola çıktıklarını belirten Keleş, amaçlarının annenin yokluğunda zaman geçirmek değil, çocuğun okul öncesi eğitim programlarından sağlıklı bir şekilde yararlanmasını sağlamak olduğunu vurguladı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

salih kaya

16 Ağustos 2015 Pazar 08:40

burası tam olarak nedir.kreş mi,anaokulu mu,çocuk kulübü mü,etüt merkezimi.bunların her birisi ayrı kuruluşlardır,ayrı bina ve ayrı yönetim gerekir,

aysel

15 Ağustos 2015 Cumartesi 17:09

dışarıdan baktım harika içeri girdim muhteşem gerçekten kalite yapmış bayıldım! herkes gezip görsün ben kampanyadan yararlandım fiyat çok uygun

yıldız

15 Ağustos 2015 Cumartesi 12:54

Doğru tercih.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR