18 Nisan 2024 Perşembe

GELECEĞİN MUCİTLERİ

Nazmiye Demirel Ortaokulu'nda her yıl düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı bugün açıldı. Vali Yardımcısı Tahir Demir, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Isparta

Okul Müdürü Halil Kaya açıklamasında ise; "Burada yapmış olduğumuz faaliyetin amacı 5. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerimizin öğretim programları çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirlendiği konular üzerine araştırma yaparak, araştırmaların sonuçlarını sergileyecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmaktır. Bu asla bir yarışma değildir.

Hedefimiz Bilimin ve Bilimsel çalışmaların öğrencilerimiz tarafından benimsenmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi araştırma tekniklerinin, bilimsel raporların ve bilimsel sunum becerilerinin geliştirilmesidir. Öğrencilerimize bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda ortam hazırlamaktır. Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısını kaldırarak bilimin eğlenceli tarafından ön plana çıkarılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulanarak ve yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır. Bu fuarda 12 öğretmen rehberliğinde 60 öğrenci görev almış ve 37 proje sergilenmiştir dedi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel ise, standları gezdikçe öğrencilerimizin ne kadar güzel projeler yaptıklarını görüyorum. Türkiye mucitlik anlamında son yıllarda bu ar-ge çalışmalarına ayrılan bütçelerin artması ile eğitime önemimizi vurguluyoruz. Hedefimiz daha da ileriye gitmek olacaktır. Alt yapımız iyi ve bu alt yapıyı daha iyi değerlendirebilmek için arkadaşlarımızın daha fazla çalışarak Isparta’yı ileriye götürmelidirler.Okullarda imkanların kısıtlı olmasında dolayı bir aksaklık yaşanıyorsa bunu derhal çözmeye hazırız.  Eğitime önem vermeliyiz ki ülkemiz gelecekte daha iyi olsun. Eğitim bizim temelimiz olmalı.Bunları güzel laflarla söylemek çok güzel ama bunları yapacağız, edeceğiz değil yaptık, yapıyoruz demektir dedi.

Daha sonra ise Vali Yardımcısı Tahir Demir ve Milletvekili Özel öğrencilerin proje anlatımlarını dinlediler. 













YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ak Ispartalı

14 Mayıs 2015 Perşembe 09:34

Bilim fuarı düzenlemek lazım tabiki. Hp mevlüt okutmak olmaz. Sayın vekilimin bu bilim fuarına katılması fuarı daha değerli hale getiriyor. Aferin yapanlara

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR