25 Nisan 2024 Perşembe

Gece yarısı Türk hacı adaylarından kötü haber

Gece yarısı Türk hacı adaylarından kötü haber

Isparta

Mekke'deki Hac idare Merkezi, Mina'da yaşanan izdihamda 4 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini bildirdi.

Kurban Bayramı'nın birinci günü kutsal topraklardan kahreden bir haber geldi. Mina  bölgesinde hacı adaylarının 'şeytan taşlama' sırasındayaşanan izdihamda 753 hacı adayı hayatını kaybetti. Faciadan sonra haber alınamayan 18 Türk hacıdan beşi ile iletişim kuruldu, 4'ü ise hayatını kaybetti.

Mekke'deki Hac idare Merkezi'nden yapılan açıklamada,Mina'da  gerçekleşen izdihamda hayatını kaybeden 4 Türk vatandaşının İzmir, Sivas, Samsun ve Yozgat'tan kutsal topraklara geldiklerinin belirlendiği ifade edildi. Hac'daki faciadaki ölenlerin 3 kişinin erkek 1'inin ise kadın olduğu açıklandı.

Yaşamını yitirenlerin kimliklerinin, ailelerine haber verildikten  kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

9 HACIYA ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Mina'da yaşanan izdihamın ardından kayıp bir Türk hacıya daha ulaşıldı.Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre,izdiham nedeniyle kendilerine ulaşılamayan 18 kişiden birine daha ulaşıldı.Böylece ulaşılan hacı sayısı 5'e yükseldi. Beş hacının da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi, 4 hacı hayatını kaybetti, haber alınamayan 9 hacıya ise ulaşılmaya çalışılıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR