20 Nisan 2024 Cumartesi

GECE MEZAR KONTROLÜ...

9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in vefat haberinin duyulması ile birlikte Isparta Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında oluşturulan koordinasyon merkezi, geceleri de ilgili birimleri vardiyalı olarak çalıştırarak, cenaze töreni için tüm hazırlıkları kısa bir sürede tamamladı.Cenaze defin töreninde hiç bir aksaklık yaşanmadı.Bunla da yetinmeyen Vali özkan, gece saat 01:00'de emniyet müdürünü de yanına alarak, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in islamköy'de defnedilen çalcatepe mevkiindeki mezarlığına gidip teftiş etti.

Isparta

Merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in defnedildiği Çalcatepe’nin anıt mezarbölgesi sayılması için bir gün gibi kısa bir sürede  bakanlar kurulu kararı çıkarıldı.

Yine Çalcatepe’ye islamköy’den ulaşım için 24 saatte araç ulaşımı için 1 adet asfalt yol, yaya ulaşımı için biri asfalt biri stabilize olmak üzere toplam 3 alternatif yol yapıldı.

Şehrin ve İslamköy’ün her noktasında güvenliği en üst seviyede tutan kolluk kuvvetleri ise vatandaşların cenaze törenine ulaşımlarında ve Merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in naaşını taşıyan cenaze aracının Çalcatepe’ye ulaşmasında hiçbir olumsuzluğa mahal vermedi.

Bunun yanında Merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için hazırlanan cenaze törenini yaklaşık 250 civarında basın mensubu takip etti. Basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla tüm imkanlar seferber edildi. Cenaze namazının kılındığı Şehriban Hatun Camii ve Çalcatepe’de platform kuruldu.Tören kanal32 televizyonu ve onlarca ulusal televizyon kanalı  canlı olarak tüm dünyaya nakletti.

Isparta Valisi Özkan, Süleyman DEMİREL'in cenaze töreninin sorunsuz bir şekilde yapılmasından sonra gece saat 1 sıralarında Emniyet müdürü Altan'la birlikte Çalcatepe'deki mezarlığı teftiş etti. Teftiş esnasında gece saat 1 olmasına rağmen askerler 9. Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL'İN mezarında nöbet tuttukları görüldü.

Merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in kabrinin bulunduğu Çalcatepe’de emniyet tedbirleri ilk etapta Valilik emri ile jandarma tarafından sağlanıyor.     

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR