19 Nisan 2024 Cuma

Gece görüşlü helikopterler yangına müdahale ediyor

Gece görüşlü helikopterler yangına müdahale ediyor

Isparta

UKRAYNA’DAN gelen 5 gece görüşlü helikopter orman yangınlarıyla mücadele için havalandı. Türkiye’de ilk olarak Isparta Sütçüler Çandır bölgesindeki orman yangınına müdahale 2 helikopter, Yıldız Mahallesi mevkiinde alevlerin yükseldiği alana gece boyunca sürdürecek.

Isparta'da Sütçüler ilçesinde meydana gelen orman yangınının 4'üncü gününde hem karadan hem havadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Gün boyunca 6 helikopter ve 1 uçakla havadan, çok sayıda itfaiye aracı, arazöz, sulama tankeri, iş makinesi ve dozerlerle de karadan müdahale etti.

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Ukrayna'dan bugün Isparta Süleyman Demitel Havalimanına gelen 5 helikopter, farkı bölgelerde devam eden orman yangınlarına müdahale etmek için havalandı. Sütçüler Çandır bölgesinde 4 gündür devam eden orman yangınına havadan ilk kez bu akşam da müdahale edildi. Yıldız Mahallesi’nde gece alevlerin yükseldiği bölgeye müdahale eden helikopterler, yangının kontrol altına alınmasında büyük önem taşıyor.

 TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 5 saat boyunca Çandır’da müdahalelerini yapacaklarını belirterek, ‘Bugün bütün gün çalıştılar. Gece de çalışmalarına devam ediyorlar. Allah yardımcımız olsun’ dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Abdullah AYDIN

06 Ağustos 2021 Cuma 15:30

Yakında bu uçak ve helikopterlere ihtiyaç kalmaz.

Okur32

06 Ağustos 2021 Cuma 15:17

Ba'del harabül Basra. Maalesef yangına hazırlık konusunda sınıfta kaldık. Yangında en önemli şey en kısa zamanda müdahale etmektir. Ya bizde nasıl. On gün sonra uçak bulma, gece görüş özellikli helikopter bulma. İnşallah gelecek yılda gerekli önlemler önceden alınır ve başkalarından gelecek uçağı beklemek yerine kendi filosunu kendi kurar. Bu teröre karşı kurulabiliyorsa yangına karşı hayli hayli kurulur. Yeterki birileri ihale alacak diye hesap etmeyelim

Candir

06 Ağustos 2021 Cuma 11:23

5 gundur cayir cayir yaniyor guzel memleketim keske daha erken gelseydi veya en güzeli türkiyede olsaydı yine göz göre göre yanıp gidermiydi

kıskanç avrupa çatla e mi

06 Ağustos 2021 Cuma 09:19

hemen anında gece görüşlüsünü bile temin ettik. demek ki isteyince oluyomuş. avrupa bizi nasıl kıskanmasın

Arap

06 Ağustos 2021 Cuma 05:30

Amerika Polonya Ukrayna Azerbaycan Hırvatistan ispanya yangına yardım ediyor araplar nirde

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR