19 Mart 2024 Salı

GAZETECİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

Ispartalı gazeteciler Öğretmenler günü dolayısıyla Isparta’nın en yaşlı öğretmeni 91 yaşındaki emekli Öğretmen Hüseyin Avni Topbaş’ı evinde ziyaret etti. Topbaş, genç öğretmenlere de tavsiyelerde bulundu.

Isparta

Isparta’da yayın yapan Gülkent Gazetesi, Nokta Gazetesi ve Oluşum Gazetesi personel ve Yazı İşleri müdürleri 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle, 91 yaşındaki emekli öğretmen Hüseyin Avni Topbaş'ı evinde ziyaret etti. Ziyarete, Gülkent Gazetesi ve Gülkentte Bugün Programı yapımcısı Hüseyin Aybatılı,  Doğan Haber Ajansı Temsilcisi Ali Çevikbaş, Oluşum Gazetesi  ve Bomba32 adına Mustafa Baş, Gülkent Gazetesi sorumlusu Ramazan Biçici ve gazeteciler katıldı. Gülkent’te Bugün Programı yapımcısı Hüseyin Aybatılı gazeteciler adına Hüseyin Avni Topbaş’a çiçek verdi.

Ziyarette konuşan Gülkentte Bugün Programı yapımcısı Hüseyin Aybatılı “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesi ve ileriye yönelik olumlu davranışlar kazandırılması görevini yerine getirmekte olan öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğu yaşıyoruz. Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, aydınlık bir geleceği hep beraber inşa edeceğimize olan inanç ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Isparta’da 91 yaşındaki emekli öğretmen Hüseyin Avni Topbaş, Türkiye Cumhuriyeti baş öğretmeni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bugünkü öğretmenlere tavsiyem vatana büyük hizmetler vermeyi, bayrağımızı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmeyi öğretsinler. Atatürk dünyaya mal edilmiş bir insandır. Türk oğlu türk başöğretmendir. Halen bugün büyük insan hakkında bazı şeyler söylüyorlar. Dünya tarihine geçmiş büyük bir insandır. Halen daha değerini bilmiyoruz” dedi.

Isparta’da 5 çocuk babası 91 yaşındaki 26 yıllık emekli öğretmen Hüseyin Avni Topbaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere bazı tavsiyelerde bulundu.

Topbaş, bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü”dür. Sevgili öğretmenler Türk çocuklarını iyi yetiştirsinler. Mesajım şudur: Beyni doldursunlar beyni. Boş olmasın çocuklar. Türkiye ancak bu şekilde gelişir. Onun için Türk öğretmenine çalışmak düşüyor. Türk öğretmeni her gün cebinde bir kitap taşımalıdır. Türk öğretmeni evine bir gazete alabilmelidir. Türk öğretmenini besleyeceksin. Besleyeceksin ki oda çocuğa faydalı olacak. İyi yavrular yetiştirecek. İyi yöneticiler yetiştirecek” diye konuştu.

Öğretmenin hiçbir zaman yalan söyleyememesi gerektiğini söyleyen Topbaş, 26 sene öğretmenlik yaptım yalan söyleyemedim. Daha sonra ticaret yaptım orada da yalan söyleyemedim. Öğretmenlik çalışmalarımda gecemiz gündüzümüz yoktu. Maddiyat düşünmezdik. Halkı düşünüyorduk. Aşını bir kaşık fazla yağ katabilirsek ne mutlu olurduk. Böyle bir öğretmenlik yaptık. Bugünkü öğretmenlerimize de inanıyorum ve güveniyorum. Tüm öğretmenlerin günlerini kutlarım. İyi çalışmalarını istiyorum.

ÖĞRETMENLİK PEYGAMBER MESLEĞİDİR

Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu anlatan Topbaş, “Peygamber mesleğidir. İnsanlığa faydalı olan bir meslektir. Binlerce öğrenci okuttum. O günkü heyecanımı bir görseydiniz. O heyecan halen daha var. Bitmedi bende o heyecan. Halkı uyandırmak ve halka bir şeyler vermek, halkın geçim seviyesini ve kültür seviyesine yükseltebilmektir. Nitekim bizim devrimizde eğitim ve öğretimde hızlı bir devre olmuştur. Gündüz çocuğunu gece annesine ve babasını okuttuk. Para pul düşünmeden bunu yapardık. Bu fedakarlıkları biz yapmışız. Şuan bile heyecanımız bitmiş değildir.

BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TÜR

Öğretmenlerin doğruluk ve dürüstlükten yana olmaları gerektiğini vurgulayan Topbaş, çocuklarımıza vatana büyük hizmetler vermeyi, bayrağımızı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmeyi öğretsinler. Atatürk dünyaya mal edilmiş bir insandır. Türk oğlu türk başöğretmendir. Halen bugün büyük insan hakkında bazı şeyler söylüyorlar. Dünya tarihine geçmiş büyük bir insandır. Halen daha değerini bilmiyoruz dedi.

ATATÜRK’ÜN ALEYHİNDE KONUŞAN ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ ANISINI ANLATTI

Hüseyin Avni Topbaş, köyün birinde öğretmenlik yaptığı dönemde unutamadığı bir anısını paylaştı. Öğrencilerden bir tanesinin Atatürk ile ilgili aleyhinde konuştuğunu duyan Topbaş o anları ağlayarak anlattı. Topbaş: “Delirdim. Peki ne yaptım biliyor musunuz? Ben biraz müzik düşkünüyümdür. Okul şarkılarını ve kahramanlık marşlarını çok güzel okurdum. Bir hafta Atatürk’ün resmini çocukların ellerine verdim. 3-5 gün köyün etrafında marş söylettirerek dolaştırdım. Bugün olsa beni öldürürlerdi. Başımdan bu olay geçti. Halen bugün büyük insan hakkında bazı şeyler söylüyorlar. O dünyaya mal edilmiş bir büyük insandır. Dünya tarihine geçmiş büyük bir insandır. Hala değerini bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR