25 Nisan 2024 Perşembe

FUTBOLDAN SİYASETE

Seçimlere yaklaşık 10 gün kaldı. Liderler ve partililerde hafiften bir gerginlik var. Herkes birbirinin miting meydanlarını gözetliyor ve liderler birbirlerinin meydanlarda söylediği sözlere bir sonraki mitingde cevap veriyor. Bunlar seçimin ve demokrasinin doğası. Telaş etmemek lazım. Her demokratik ülke bu süreçleri yaşıyor. Bazen oy verdiğimiz ve tarafı olduğumuz siyasi hareket kazanıyor, bazen kaybediyor. Önemli olan şey, her şartta ve sonuçta birbirimize saygı duyarak birbirimizi anlamaya çalışmaktır.

Isparta
Dün Başakşehir ile Fenerbahçe ligin son maçlarından birine çıktılar. Fenerbahçe şampiyon olabilmek için bu maçı almalıydı. Son hafta da Çaykur Rizespor’un Galatasaray’ı yenmesini arzu ediyordu. Ama olmadı. Maç berabere bitti ve Galatasaray bu sezonun bitimine bir hafta kala şampiyon oldu.
2014-2015 Futbol sezonu başlarken hiç kimse şampiyonun kim olacağını bilemiyordu ve bilemezdi. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor takımları da çok güçlü kadrolara sahiptiler ve şampiyonluk için hepsi iddialı idiler. Lig devam ederken bütün takımların şikayet ettiği hakem hataları, sakatlıklar, şanssızlıklar ve federasyonun bazı takımları koruduğu gibi şikayetler artık bitti. Bütün takımlar acı gerçekle yüzleştiler. Kimi gülen oldu, kimi üzülen. Şampiyonlar ligine ve Avrupa Kupalarına gidecek takımlar da
belirlendi.
Bugün tüm bu hengamenin sonrasında futbol adına yapılması gereken şey, geçmişten ve hatalardan ders alıp daha iyi takım oluşturma ve gelecek sezon şampiyonluk çabası içerisine girmektir. Şapkalarımız düşmüş ve kellerimiz de görünmüştür artık. Zaman, daha iyi ve kollektif futbol oynayamayan takımlar için özeleştiri yapma zamanıdır. Bu sene Galatasaray şampiyon oldu, gelecek sene belki başka bir takım olabilecektir. Atalarımız dediği gibi, mahkeme kadıya mülk olmayacağına göre, şampiyonluk da Galatasaray’da baki kalmayacaktır. Böyle bir beklenti eşyanın tabiatına ve dünyanın düzenine de zaten aykırıdır. Bugün dünyanın en büyük takımları bile yenilmekte ve kaybetmektedir. Bu yarışta sadece bir tane şampiyon ve birinci çıkacaktı ve de çıktı. Şimdi önümüzdeki sezonlara bakıp, çalışmalı ve 
çabalamalıyız.
Bu anlamda, 7 Haziran seçimlerinde de sadece bir tane birinci parti olacak ve hükümeti kurarak ülkeye hizmet etmeye çalışacaktır. Seçimi kaybedenler, uzun yıllar iktidardan uzak kalmanın hırsıyla yanıp tutuşmadan yanlış bir davranış içine girmemeli. Seçimde birinci gelen parti de kaybedenleri hor görüp dışlamadan ülke için gerekli fedakârlık, dayanışma ve anlayışı göstererek millete hizmete devam etmeli. Devir, birbirimizi kırmama ve üzmeme zamanı. Karşımızdakine tahammül etme, saygı duyma zamanı. Yine zaman, bu yaşlı ve yorgun dünyayı, insanoğlunun beşeri zaaflarına ve hırsına bırakmadan ortak akılla ve hümanist duygularla yönetme zamanıdır. Ak Parti’den CHP’ye, MHP’den BDP’ye, Saadetten BBP’ye tüm partiler bu milletin partisidir. Bu milletin tercihidir ve bu milletin tabanında yeri vardır, hor görülmemelidir. Türküyle Kürdüyle, sağcısıyla solcusuyla yine bir olacağız ve yine beraber olacağız. Demokratik kültür de bunu gerektirir.
Evet, önemli olan, bu ülkenin yarınları adına büyük fotoğrafı görmeye çalışıp, bu ülkeyi güçlü dünya devletlerinin yanına taşıyacak kadroları belirlemek ve seçmektir. Derdimiz bu ülkeyi, kurumlarını ve makamlarını yıpratmamak olmalıdır. Kaybetmek de bize, kazanmak da bizedir. Artık, atamız Osmanlı gibi nasıl büyük dünya devleti oluruz onun derdine düşelim. 
Kalın sağlıcakla!

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

basketcii

27 Mayıs 2015 Çarşamba 09:19

Tanışmanın her yazısına kabaat bulan akılları eksik arkadaşlar, kardeşim bu arkadaş 5-6 senedir yazıyor ve yorumcular da son on senedir yeniliyorlar. allah İsmail abime sabır versin. yine güldürecekler Tüpcü abimi..

nuuu

26 Mayıs 2015 Salı 22:09

ümitsizlik mi başladı kumarda kaybeder gibi bi heycan korku. Siz büyük oynadınız tabi kaybetmekle kurtuluş yok daha bu dünyada hesap sorulacak öbür dünyayı sorma bile.normaldir büyük komutanınız bile eskiden fazla miting yapıyor.

rıdvan dilen

26 Mayıs 2015 Salı 20:13

daha önce skor veren tüpcü arkadaş topa girdiğine göre sen de akp den ümidi kesmisşin.imzala Recep gidecekmi gidemeyecekmi...

Bojuware 201

26 Mayıs 2015 Salı 19:38

Sen bomba efsanesin seni eleştirenin aklını seveyim. Neslinin sonu korumaya alıncak dip dehasın tavana kurban ol.Her konu her mevzu limonlu maydonozsun şu yalaka 32 olmasa sana hasretiz. Tüpcü ayın 7 sine kadar durma sümük salya hazineni kullan. 8 haziran kıçına milyon tekmeye hazır eyle yalakalıkta biryere kadar ey andavallar.

ak

26 Mayıs 2015 Salı 19:35

ABDÜLKADIR SELVI, YUSUF KAPLAN, EIF CAKIR´DAN SONRA SENINDE BÖYLE BIR YAZI YAZMAN GERCEKTEN AK PARTI NEREYE GIDIYOR! GEMI GERCEKTEN SUMU ALIYOR; BIRILERI GEMIYI TERK ETME YARISINAMI GIRDI SORULARINI AKILLARA GETIRIYOR! DAAHA ERKEN DEGILMI , BIZ SÖYLEDIK SIZIN GIBILERIN GEMIYI ERKEN TERKEDECEGINIZIDE ; LAKIN BU KADAR CABUKMU?

BASKETCİ

26 Mayıs 2015 Salı 19:17

Hayret valla Tanışman. İlk defa düzgün bir yazı yazmışsın. Her zaman böyle ol. Kimseyi üzme ve objektif ol. Şimdi yazını sonuna kadar okudum işte.. :)))

Hüseyin

26 Mayıs 2015 Salı 19:03

Bu yorumcu arkadaş akademisyenmi kim acaba çok merak ediyorum kendisiyle tanışmak isterim. Kimse

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR