26 Nisan 2024 Cuma

FUTBOL SAHASINDA SOSYAL MESAFELİ CUMA NAMAZI

FUTBOL SAHASINDA SOSYAL MESAFELİ CUMA NAMAZI

Isparta

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle 16 Mart'tan beri kapalı olan cami ve mescitlerde 2.5 ay sonra ilk cuma namazı kılındı. Camilerin yanı sıra meydan ve stadyumlar başta olmak üzere açık alanlarda da cuma namazı kılındı.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ara verilen cemaatle Cuma Namazı uzun bir aranın ardından ilk kez cemaatle tekrar kılındı. Kentte daha önceden belirlenin camilerde bütün tedbirler alınarak Cuma Namazı kılındı. Milli Egemenlik Sentetik Futbol sahasında da çok sayıda cemaatin katılımıyla namaz kılındı. Sosyal mesafeli cuma namazı öncesinde vatandaşlara seccade dağıtılırken, girişe el dezenfektanı da konuldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Milli Egemenlik Sentetik Futbol Sahasında cuma namazını cemaatle birlikte kılındı. Cemaatin sağlığı için gerekli tedbir ve önlemler alındı.

Cuma namazı öncesi cemaate abdestlerini ev veya işyerlerinde alması, namaza gelirken de seccade ve maskelerin kendileri tarafından getirilmesi duyurusunda bulunulmuştu. Namaz öncesi ise futbol sahasında sosyal mesafeli olmak üzere çizgiler belirtildi. Sahaya gelen cemaat çizgilere göre yerlerini aldı. Cuma namazının ardından ise yine sosyal mesafe ile cemaat futbol sahasından ayrıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Fahrettin

29 Mayıs 2020 Cuma 21:00

Karton yasak gazete kağıdı serbest, polisin önünden geçmezsen namaz kılamazsın. Boş araziye tek kapıdan gireceksin. Maske olacak ağızında.

Ali

29 Mayıs 2020 Cuma 19:20

Cuma namazı kılınan yerlerde cemaat çok çok azdı

Kenan Kartal

29 Mayıs 2020 Cuma 17:32

Allah kabul etsin.. İnsanlığın üzerindeki bu felaket biran önce geçer ve tüm insanlık rahatça ibadetini yapabilir inşallah..

muhasebeci

29 Mayıs 2020 Cuma 16:49

Namazdan önce cafeler caddesinde toplanıyoruz.... 12,30 gibi sahada buluşuyoruz

% kaç namaz kılan?

29 Mayıs 2020 Cuma 16:19

Bu kadarcıkmısınız? camiler açılsın diyenler bu kadarcıkmıydı?

çiçek

29 Mayıs 2020 Cuma 16:07

Allah Müslüman alemine bir daha ibadetimizi dahi engelleyecek dert sıkıntı yaşatmasın.Allah kabul etsin.

Vatandaş

29 Mayıs 2020 Cuma 14:36

Mesafe biraz daha fazla olmalı bence. Yeterince alan var.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR