20 Nisan 2024 Cumartesi

FRANSA'YA RAKİP OLDU İŞTE AYRINTILAR

FRANSA'YA RAKİP OLDU İŞTE AYRINTILAR

Isparta

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, bu yıl Lavanta bahçelerini görmeye gelen turist sayısında büyük bir artış olduğunu belirtti.

Kuyucak Lavantası Fransaya Rakip

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, bu yıl Lavanta bahçelerini görmeye gelen turist sayısında büyük bir artış olduğunu belirtti.Her yıl milyonlarca ziyaretçinin akın ettiği, Fransa'nın Provence bölgesini anımsatan Kuyucak Köyü Lavanta tarlalarının Fransa’ya rakip olabilecek potansiyele sahip.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, Keçiborlu’nun Kuyucak Köyündeki Lavanta Tarlalarında daha sezon yeni başlamasına rağmen 20 bin turist sayısının aşıldığını ve bu durumun ilimiz turizmi için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Isparta, son yıllarda tarihi ve turistik mekanlarından çok tarım turizmi ile büyük ilgi görüyor. Öyle ki; Gül, Lavanta ve Kiraz için Isparta’ya gelen turist sayısı şehrin tarihi ve turistik mekanlarını görmeyen gelen turistlerden çok çok fazla duruma geldi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 12:57

çok ünlü bir artist gelse foto çekilse dahada meşhur olur

aynur

13 Temmuz 2017 Perşembe 15:23

Isparta mızın tanıtımı için gazeteci YUSUF yavuz un çeşitli tarihlerde lavanta tarlarında yapmış olduğu çekim ve haberler sayesinde Keçiborlu ya bağlı Kuyucak köyündeki lavanta ekimiyle ilgili ropörtaj sayesinde bugünlere gelindi.Çok büyük emeği olan Yusuf YAVUZ çok şey borçluyuz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR