29 Mart 2024 Cuma

FLAŞ GELİŞME CEZAEVLERİNE UÇAKSAVARLI KORUMA

FLAŞ GELİŞME CEZAEVLERİNE UÇAKSAVARLI KORUMA

Isparta
Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde FETÖ tedbirleri uygulamaya başladı.15 Temmuz gecesinden sonra yurt genelinde bulunan 387 açık ve kapalı cezaevindeki iç ve dış güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Silivri, Sincan ve Şakran cezaevlerinde ise uçaksavarların yer aldığı hava savunma sistemleri kuruldu. Cezaevlerinde alınan tedbirlerden bazıları şöyle:
 İç güvenlikte nöbet sistemleri değiştirildi. Özellikli alanlardaki görevliler ile gece çalışacak personel ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen birimde görevli personel sayısı artırıldı.
 Tek kişilik odalarda kalan hükümlü veya tutuklular, güvenlik önlemleri alındıktan sonra bir saatten az olmamak üzere hep aynı kişilerle havalandırmaya çıkacak. Hükümlü ve tutukluların havalandırmaya çıkıp çıkmadıkları tutanakla tespit edilecek.
 Ankara Sincan, İzmir Şakran ve İstanbul Silivri cezaevlerine uçaksavarların yer aldığı savunma sistemleri kuruldu.
 Gerektiği taktirde tutukluların sevk ve nakillerinde jandarmanın yanı sıra polis de görev alacak.
 Yangınlara karşı da tedbirler artırıldı.
 Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım bu yıl sonuna kadar 7 bin 500 personelin daha göreve başlayacağını belirterek "Kurumlarımız tamamen kontrolümüz altındadır. Genel müdürlüğümüzce 24 saat esasına göre tüm kurumlarımız takip edilmektedir" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR