29 Mart 2024 Cuma

FİTTO DİYET ANDULASYON MERKEZİNDE BİR İLK DAHA

FİTTO DİYET ANDULASYON MERKEZİNDE BİR İLK DAHA

Isparta

“İKİNCİ BEYİN BARSAKLAR BAKIN SİZE NELER SÖYLÜYOR…”

Bağırsak mikrobiyom profiliniz yeni nesil mikrobiyom analiz şirketi olan ENBİOSİS tarafından test sonucu analiz edildikten sonra Fitto Diyet &Andulasyon kliniğinde rapor sonuçları Diyetisyen  Ali Onur DURAN tarafından değerlendirilir ve bu değerlendirme doğrultusunda bağırsaklarınıza uygun beslenme planı oluşturulur.

Vücudumuzda yaşayan mantarlar, arkeler, parazitler ve bakterilerden oluşan mikroorganizma topluluğuna ‘’mikrobiyota’’ denilmektedir. Mikrobiyom ise tanımlanmış bir habitattaki tüm mikroorganizmalar, genomları, genom ürünleri ve çevre etkileridir.

Anne sütü alımı/ anne sütü almama, beslenmemiz, çevre koşulları, geçirdiğimiz hastalıklar, kullandığımız ilaçlar, hayat tarzımız/ kalitemiz ve birçok etken mikrobiyotanın şekillenmesi üzerinde etkilidir. Mikrobiyomda gerçekleşen dengesizlikler, bağırsak florasının bozulması beslenme, davranış, beyin, bağışıklık, kronik kabızlık ve ishal şikayetleri, kronik hastalıklar, kilo kontrolü ve kaybı konusunda sorun yaşayanlar ile direkt olarak etkilidir.

Bağırsak mikrobiyomprofilinizEnbiosis laboratuvarlarında yüksek çıktılı 16S rRNAnükleotit dizileme yöntemi kullanılarak cins seviyesinde analiz edilmektedir.  16S rRNA dünya üzerinde en çok çalışılan ve tüm bakterilerde ortak olan gen bölgesidir.

Mikrobiyom analizinin sonuçlarını değerlendirip, uygulamış olduğunuz beslenme programının mikrobiyom üzerindeki etkisini gözlemleyip, kişinin bağırsak sağlığını destekleyecek bir beslenme programını oluşturmak için  İLK AŞAMADA 3’LÜ ANALİZ ÖNERMEK UYGUNDUR.

MİKROBİYOM ANALİZİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN ,

Diyetisyen Ali Onur DURAN

TELEFON : 0552 640 32 07

FİTTO DİYET & ANDULASYON

TURAN MAHALLESİ 126. CADDE NO.6 TOKOĞLU APARTMANI D.1 MERKEZ/ISPARTA

Bu analiz sonucu,

  • Mikrobiyom çeşitliliğiniz,
  • Taksonomik analiziniz (cins, şube, aile),
  • Yakın profilleriniz,
  • Vücut kitle indeksi kontrolünüz,
  • Karbonhidrat, protein, yağ metabolizmanız,
  • Probiyotik mikroorganizma ölçümünüz,
  • Uyku kaliteniz,
  • Bağırsak hareketlilik ölçümünüz,
  • Gluten, laktoz hassasiyeti ölçümünüz,
  • Vitamin senteziniz,
  • Mikrobiyom yaşınız,
  • Yapay tatlandırıcı hasarınız,
  • Şeker tüketim skorunuz,
  • Antibiyotik hasar ölçümünüz,
  • Otoimmünite endeksiniz,
  • Önemli bakterileriniz hakkında ayrıntılı durum raporlarını sunar.

Andulasyon ve Diyet Programlarımız;

Ayrıca; Kişiye Özel Zayıflama ve Kilo Alma Programları, Diyabet, Onkoloji, Tansiyon gibi Metabolik Hastalıklarda Beslenme, Yeme Bozukluklarında Beslenme, Hamileler, Çocuklar, Yaşlılarda Beslenme ve Sporcularda Beslenme konularında Danışmanlık hizmetlerinin yanında Isparta’da ilk  ve Tek Diyet ve Andulasyon Terapi Merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyoruz.

Andulasyon terapisi;yalnızca belirli bir organ veya bir organ sistemi üzerinde etki göstermek yerine, organizmanın önemli fonksiyonlarının üzerinde bütüncül olarak pozitif  bir etki sağlamaktadır. Bu açıdan Andulasyon, sağlığımızı yeniden kazanmamızın ve sürdürmemizin temelini oluşturmaktadır.

 

Andulasyon terapisi; çeşitli nedenlerle yeteri kadar spor ve aktivite yapamayanların, spor yaparak 2,5 saatte harcadığı enerjiyi oda ortamında andulasyonterapi cihazı sayesinde yarım saatte harcatarak vücudumuzun sıkılaşmasını sağlamaktadır. Kilo verme konusunda diyet ile birlikte uygulandığında yüzde yüz daha verim alınmaktadır.

Andulasyon terapisinin  insan sağlığı için belli başlı faydaları;.

  • Fibromiyalji, Kronik ve akut ağrıların giderilmesi, omurga sorunları,
  • Performans arttırma , Yüksek enerji,
  • Genel sağlık,ödem atma, kanın oksijenlenmesi ve dolaşımı, metabolizmayı hızlandırma, lenf drenajı, bağışıklık sistemine destek
  • Kilo verme,
  • Genç kalma,
  • Rahatlama, stresten kurtulma

Andulasyon, biyofiziksel prensiplere dayanan yeni jenerasyon medikal tedavi yöntemlerinden biridir. Andulasyon, mekanik osilasyon ile kızıl ötesi derin ısının kombinasyonundan oluşmaktadır. Andulasyon teknolojisi, bilim insanları, üniversite klinikleri ve doktorlar arasındaki yakın işbirliğiyle birlikte Almanya’da geliştirilmiştir.

Andulasyon sisteminin çalışma prensipleri           :

  1. Hücrelerdeki enerji üretimi

Andulasyon, ATP (adenozintrifosfat) üretimini uyaran elektriksel mikro-akımlar

üretir. Bu süreç, hücrelerimizde bulunan enerji miktarının artırılmasını sağlar. Bu
durumun da, organlarımız ve dolayısıyla sağlığımız üzerinde olumlu bir etkisi vardır.

  1. Ağrı sinyallerine süperempoze olarak maskeleyen pozitif sinyaller

Andulasyon, ağrı sinyalleri üzerinde nörofizyolojik ve hormonal bir süperempozisyon oluşmasını sağlar. İlk aşamada, negatif ağrı sinyallerine süperempoze olan pozitif sinyaller tetiklenir. Bu süperempozisyon işleminin sonucu olarak beynimiz, artan miktarda pozitif sinyal ve uyarı almaya

başlar, işte bu sinyaller ağrının giderilmesini sağlar. İkinci aşamada ise Andulasyonun düzenli olarak uygulanması, “vücudun doğal ağrı gidericisi” olarak tanımlanan endorfin salınımı sağlar.

  1. Kan dolaşımının uyarılması

Şikayetlerin çoğu, yetersiz kan dolaşımından kaynaklanmaktadır. Vücudumuzda bulunan kanın görevi, vücudumuza gerekli besin maddelerinin temin edilmesidir. Kan dolaşımının yetersiz olduğu durumlarda, bu süreç engellenmiş olur ve kendimizi yorgun ve hasta hissederiz. Sağlıklı kanın akışı ile sağlıksız kanın akışı arasında fark vardır. Sağlıksız kanda bulunan hücreler birbirlerine yapışırlar ve

buruşurlar. Dolayısıyla kan hücreleri canlılıklarını yitirerek vücuda gittikçe azalan miktarda besin ögesi taşımaya başlarlar. Andulasyon kan dolaşımını  hareketlendirerek hücreleri birbirlerinden ayırır. Böylelikle kan akışı artırılmış ve güçlendirilmiş olup, ihtiyaç duyulan besin ögelerinin de büyük  miktarlarda taşınması işlemine devam edilir. Kendimizi yeniden daha sağlıklı ve daha canlı hissederiz.

  1. Rahatlama mekanizmalarının harekete geçirilmesi

Fiziksel rahatlama

Yorucu ve tüketici aktiviteler vücutta kas gerginliğine neden olur. Bu durumdan etkilenen kaslar, ihtiyacı olan besin öğelerinin bir kısmını alamamaya başlar. Andulasyon kan damarlarını genişletir ve böylece kaslara  gönderilen kan miktarı artar. Besin öğelerinin emilimi yeniden olması gerektiği gibi gerçekleşir ve gerginlikler giderilmiş olur.

Zihinsel rahatlama

Stresin sinir sistemimiz üzerinde olumsuz bir etkisi vardır. Andulasyon, negatif etkileri gideren pozitif sinyaller üreterek dengeyi yeniden sağlar. Bu da stresi azaltır.

  1. Lenf sıvısı akışının uyarılması

Lenf, yalnızca bağışıklık sisteminin bileşik bir parçası olmayıp, aynı zamanda metabolik son ürünlerin atılmasında da önemli bir rol oynamaktadır. Düzenli olarak uygulanacak stimülasyon size dengeli bir bağışıklık sistemi ve iyi çalışan bir metabolizma kazandırır.

Önemli Bilgi:

Andulasyon Terapi seansları yarım saat sürer ve kişinin ihtiyaçlarına yönelik farklı programlar uygulanır.

En iyi sonuçlar 12 ila 21 seans ile elde edilir ve bu seansların 21-26 günde tamamlanması önerilir.

Bebek bekleyen kadınlar ve kalp pili taşıyanlar için önerilmemektedir.

Andulasyon yatağı maksimum 120 kg ağırlığındaki bireyler için tasarlanmıştır.

Seans ücreti; seanslar paketler halinde olup seçeceğiniz paketlere göre değişim göstermektedir.

ANDULASYON VE DİYET İÇİN  DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN ,

Diyetisyen Ali Onur DURAN

TELEFON : 0552 640 32 07

FİTTO DİYET & ANDULASYON

TURAN MAHALLESİ 126. CADDE NO.6 TOKOĞLU APARTMANI D.1 MERKEZ/ISPARTA

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR