26 Nisan 2024 Cuma

FİLMLERİ ARATMAYAN OLAY

FİLMLERİ ARATMAYAN OLAY

Isparta

Burdur’un Bucak ilçesinde kendilerine savcı süsü veren telefon dolandırıcıları, uyanık ev hanımının tuzağa düşmemesi nedeniyle yakayı ele verdiler.

Edinilen bilgiye göre, Bucak ilçesinde yaşayan ev kadınını telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, ev kadınına terör örgütü tarafından düzenlenen bir kuyumcu soygununda kimliğinin ele geçirildiğini ve olayı aydınlatabilmeleri için evinde bulunan altınları hazırlamasını istedi.

Arayan kişinin dolandırıcı olabileceğini düşünen kadın, polisi arayarak durumu anlattı. Aldığı ihbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendisini telefonla arayan kişilerin dediklerini harfiyen yerine getirmesini isteyerek kadını takibe aldı.

Polisin himayesinde dolandırıcıyla telefonda görüşmeye devam eden kadın,dolandırıcıların istediği gibi poşet içine koyduğu altınları çöp tenekesi yanına bırakıp hızla uzaklaştı. Dolandırıcılık zanlısı Ömür Ü. ve Kadir D., poşeti alarak 07 plakalı bir otomobille hemen kaçmak istedi. Dolandırıcıları takibe alan emniyet ekipleri, aracı durdurarak Ömür Ü. ve Kadir D.’yi gözaltına aldı.

Emniyette yapılan sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen dolandırıcılar, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

x

26 Kasım 2016 Cumartesi 02:17

helal olsun kadına. telefonu direkt kapatıp muhatap olmak istemeyedebilirdi. ama yakalatmış.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR