19 Mart 2024 Salı

FEYZİOĞLU'NDAN SONRA BİR TEPKİDE GÖKMENOĞLU'NDAN

FEYZİOĞLU'NDAN SONRA BİR TEPKİDE GÖKMENOĞLU'NDAN

Isparta

Isparta Barosu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektupla, TBB'den 'Türkiye' ifadesinin kaldırılma kararının yanlışlığını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Salı günü partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'nin başındaki Türk ve Türkiye ifadelerinin Bakanlar Kurulu tarafından kaldırılmasını istemişti. Erdoğan'ın bu açıklamaları tabip odaları ve baroların yanı sıra, siyasi parti ve derneklerden tepki gördü. Isparta Barosu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektupla, bu yanlıştan dönülmesi çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini düşündüklerini belirtilen Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu imzalı mektupta, “Avukatlık mesleğinin şartlarının düzeltilmesi ile ilgili çok acil yasal düzenlemelere ihtiyaç var iken ve bütün Avukatların bu yöndeki beklentisi en üst düzeyde iken, bugün böyle bir tartışmanın başlatılması Avukatlık mesleğine de, yargıya da, adalet mekanizmasının işleyişine de bir fayda sağlamayacak bilakis adalet mekanizmasına çok büyük zarar verecektir.” denildi.

İşte o mektup:

“Sayın Cumhurbaşkanım;

Türkiye Barolar Birliği’nin başındaki Türkiye kelimesinin kaldırılmasının tarafınızca gündeme getirilmesi Milli birliğimizin ve bütünlüğümüzün perçinlenmesi gereken bu günlerde bizleri üzmüştür.

Baroların bölünmesi, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması, her isteyenin kendi mesleki oluşumunu kurmasına neden olacak doğrudan savunmayı etkileyecek ve vatandaşı savunmasız bırakacaktır. Baroları Başsavcılık ve resmi kurumlar karşısında dernek statüsüne düşürecek ve Yargının üçayağından biri olan savunma ayağı kırılacak ve yargı gücü içerisinde milleti temsil eden savunma yok hükmüne bürünecektir. Baro Başkanlığımızın da içinde yer aldığı 79 baro ile çatı örgütümüz olan Türkiye Barolar Birliği tarihsel geçmişten gelen sorumluluğun bilinci ile her zaman milli olmuştur, milli davranmıştır. Bunun aksine davranışların olması halinde dahi bu davranışlar tüm meslek örgütünü kapsayacak nitelikte değil ise bu davranışlardan ötürü ülkenin vatansever tüm Avukatlarının cezalandırılması sonucunu doğuracak düzenlemelerin yapılmasının doğru olmayacağı kanaatindeyiz.

Türkiye kelimesinin süratle kaldırılmasının istendiği kurum olan Türkiye Barolar Birliği Baroların bir araya gelmesi ile kurulmuş, kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliğe sahip bir meslek kuruluşudur. Türk halkının yargıdaki varlığı Türkiye Barolar Birliği ve Barolardır. Türkiye kelimesinin kaldırılması ile bölünmüş parçalanmış etnik kimliklere ve inançlara dayalı Baroların ortaya çıkmasına neden olacak bu da, Yargının dolayısı ile hukuk devletinin zarar görmesine neden olacaktır. Yargı yalnız Yargıçlara, yalnız Savcılara bırakılamaz. Yargı Milletindir kamusaldır. Yapılması düşünülen yeni düzenleme ile 110 bin Avukata TBB’ce verilen sosyal yardımlar, staj eğitimi, stajyer kredileri, Adliye Baro Odaları, Adli Yardım ve CMK sistemi, Avukat ruhsatnameleri, stajyer sigortaları, Avukatların öksüz çocuklarına bağlanan öksüz maaşları, Avukatların sağlık sigortası ve yardımları, meslek içi seminerler, Hizmet Binaları ile binlerce Baro personellerinin maaşları olumsuz olarak etkilenecek ve büyük bir çöküş yaşanacaktır. Çetin ve zorlu bir süreçten geçtiğimiz, Birlik ve Beraberliğimizin perçinlenmesi ve kenetlenmemiz gereken şu günlerde, büyük Türkiye olduğumuzu tüm dünyaya göstermemiz gerekir iken; 2013 yılında, bu gün mücadele verdiğimiz terör örgütleri tarafından düşünülen her ilde birden fazla baro kurulması fikrine itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda yanlış bilgilendirildiğini, düşünmekteyiz. Avukatlık mesleği her geçen gün kan kaybetmektedir.

Avukatlık mesleğinin şartlarının düzeltilmesi ile ilgili çok acil yasal düzenlemelere ihtiyaç var iken ve bütün Avukatların bu yöndeki beklentisi en üst düzeyde iken, bugün böyle bir tartışmanın başlatılması Avukatlık mesleğine de, yargıya da, adalet mekanizmasının işleyişine de bir fayda sağlamayacak bilakis adalet mekanizmasına çok büyük zarar verecektir.

Meslek örgütümüzün başındaki TÜRKİYE’ nin kalkmamasını siz Sayın Cumhurbaşkanımızdan Isparta Baro Başkanlığı olarak diler, saygılarımızla arz ederiz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

12 Şubat 2018 Pazartesi 13:22

Baro genel başkanı pkk cenazesine katılsın ona Türk ismi denilsin Türk olmak kolay değildir sayın başkan

ali denen

11 Şubat 2018 Pazar 22:45

ali denen arkadaş bana ulaş ben seni bir yere kaldırayım bak bida **** **** atıp tutacakmısın yazı yazabilecekmisin

ali

11 Şubat 2018 Pazar 08:06

çok doğru bir karar.kalkmalıdır.

Ispartalı

11 Şubat 2018 Pazar 02:01

Kişiligini bulamamış insanlar daima ezik kimliklerini eleştirisinin nereye gidecegini bilmeden trollük yapıyor.sorum şu, T.C Ziraat Bankası, Türk Kızılay'ının hangi hainligi vardıda TÜRK ve TC ler kaldırıldı.

gurbete yalvaci

10 Şubat 2018 Cumartesi 20:20

siz isinezie gelince turl olur ama turkle alakaniz yok size bu Turkluk yasak olsun ve kaldirlmasi iyi oldu

reis

10 Şubat 2018 Cumartesi 18:21

fevzioğlu daha düne kadar terörist cenezelerinde boy gösteriyordu siz hala neyin peşindesiniz anlamadım helal olsun melal olsun azıcık takip edin dertleri tc mi yoksa mami manimi

Deli Fişek

10 Şubat 2018 Cumartesi 12:20

Başında TÜRK ibaresi olan herkez TÜRK gibi hareket etsin o zaman. Vatan Hainliğini, Devlet Düşmanlığını, Terör Seviciliğini bıraksın...!!!

serdar

10 Şubat 2018 Cumartesi 11:38

Aslında Türk kelimesinin kaldırılması değil mesele yeğen ,asıl mesele kaynak zorunlu olarak aldığınız aidatlar ve diğer mali destekler ,malum para sizin için ilk öneme haiz olan bir konu yoksa hak hukuk sonuç çok da önemli değil önce idealleriniz olsun işinizi adam gibi yapın

ALİ İHSAN

10 Şubat 2018 Cumartesi 10:59

SAYIN CUMHURBAŞKANIM çok doğru bir karar TÜRK'lükle alakası olmayan kişi veye kurumlara az bile ALLAH seni başımızdan eksik etmesin

anti laf

10 Şubat 2018 Cumartesi 10:35

dini siyasete alet etmeyenler adaleti siyasete alat ederken düşünseydiniz baro başkanısın gidiyorsun hukumete iftira atıyorsun erdoganın sırtından siyasi rant elde etmek istiyorsun aslında bu millete en büyük iyilik tıpkı doktorlar muayenehane kapattıkları gibi sizide kamulaştırsalar avukata gidipte memnun olan oranı kaç acaba halk arasında avukatların yanına gitmek cesaret istiyor

Fetih1453

10 Şubat 2018 Cumartesi 10:29

Bence odalarin hepsi kaldirilsin. Bir ise yaramiyorlar. Para tuzagindan baska.

D.R CEVAP

10 Şubat 2018 Cumartesi 09:44

ŞU YALAKALIK YAPMAYI BIRAKIN. BİRAZ GERÇEKLERİ GÖRÜN. DR.YAZMIŞSIN AMA ÇOK CAHİL GÖRÜNÜYORSUN.

Dr.'a cevap

10 Şubat 2018 Cumartesi 01:22

Güçten yana

Dr.

09 Şubat 2018 Cuma 23:37

Turkiyeyi temsil etmeyen birl8kler..... az bile olmuş....Reisi cumhur yaraya tuz basmış...helal olsun...bomba 32 hangi taraftan acaba...merak ettim

Burak

09 Şubat 2018 Cuma 22:10

Tesekkür ederiz syn baro başkanımız. Ispartanın sesi olmuşsunuz. Hemfikiriz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR