20 Nisan 2024 Cumartesi

FETÖ’nün 5 bin kişilik himmet ağı tespit edildi

Himmet paraları 37 Gülenist kuruluşa gönderiliyor. Paraları örgüt elemanları adına “Abi”ler havale ediyor. FETÖ’nün himmet ağına yönelik operasyon için dosyalar 81 ile gönderildi

Isparta

Başsavcılığın FETÖ'nün finans ayağına yönelik soruşturmasında, 81 ilde "himmet" ağına katılan 5 bin kişi tespit edildi. Toplanan paranın örgütün "Abi"leri tarafından Bank ASYA üzerinden usulsüz şekilde yurt dışındaki 37 Gülenist kuruluşa transfer edildiği saptandı. Örgütün ekonomik ayağına darbe operasyonları için hazırlanan dosyalar tüm illere gönderildi.

RAPORDA 5 BİN KİŞİ VAR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün"himmet" ayağıyla ilgili önemli tespitlere ulaşıldı. Savcılık talimatıyla Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi tarafından hazırlanan raporlarda, örgütün 2014'teki 6 aylık "himmet" transferine yer verildi. Raporda örgüte bağlı işadamları, esnaf, ve memurlardan oluşan üyelerinin topladığı paraları"himmet ve bağış" adı altında "Abi"lere teslim ettiği belirtildi.

37 ŞİRKETE TRANSFER
"Abi"lerin topladığı paraları örgütle bağlantılı Bank Asya'ya götürerek, kara para aklama yolu olan 'Şirinler yöntemi'ni kullanarak transfer ettiğine dikkat çekildi.Küçük meblağlara bölünerek ABD ve Kanada başta olmak üzere yurt dışında dernek ve eğitim kuruluşu gibi faaliyet gösteren 37 Gülenist kuruluşa aktarılan paraların havalesinde de usulsüzlük yapıldığı ortaya çıkarıldı.

"KİMLİK" USULSÜZLÜĞÜ
Ankara'da Çukurambar Şubesi başta olmak üzere 81 ilde faaliyet gösteren bankanın diğer şubelerinde yapılan havalelerde kimlik alınmadan işlemlerin yürütüldüğüne vurgu yapıldı. Parayı transfer eden kişinin vatandaşlık numarası ve kimlikteki bilgilerinin kullanılması gereken havalede, yalnızca isim ve soyadı üzerinden işlem yapıldığı kaydedildi. Örgütün, "himmet" transferine katılanları bu yöntemle gizleyerek, deşifre olmasını engellemeye çalıştığı belirtildi.

ANKARA VE İSTANBUL
Raporlar üzerinden çalışma yapan başsavcılık 81 ildeki şüphelileri belirleyerek dosyalarını ayırdı. Ankara ve İstanbul
'daki dosyalarda yer alan kişi sayısının 2 bin civarında olduğu belirlenirken diğer 79 ile gönderilen soruşturma dosyalarında ise 3 bine yakın şüpheli isminin yer aldığı belirlendi. Bu kişiler arasında örgüt "Abi"lerinin yanı sıra mütevelli heyetinde yer alan isimlerin de bulunduğu öğrenildi. 81 İldeki dosyalar üzerinden yakın zamanda eş zamanlı operasyonların yapılması bekleniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gurbetçi

08 Haziran 2016 Çarşamba 11:07

öğrenciye burs veren dernek ve eğitim kurumlarına yardım yapmış yurdum insanını cezaevine almaya devam edin. İstanbulda, Ankarada teröristler cirit atsın, bombalar patlasın, çoluk çocuğumuzun ırzına geçilsin, polisler himmetçileri toplamakla meşgul olsun. Damat Feritler Saraya çıksın, ülkemizde Adalet böyle sağlansın, Kalkınma böyle olsun. Herşey güllük gülistanlık, oh ne ala, lüküs hayat

Ali

06 Haziran 2016 Pazartesi 22:39

Toplayın hepsini dışarda gezen çok paralel var Azerbaycan'a kadar gittiler himmet toplamaya okullara

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR