25 Nisan 2024 Perşembe

FETÖ/PDY OPERASYONUNDA DETAYLAR BİR BİR ORTAYA ÇIKIYOR

Prof. Dr. İbicioğlu döneminde Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nden hayali sertifika düzenlenerek çok sayıda kişinin SDÜ'de 4B diye tabir edilen sözleşmeli personel kadrosuna alındığı ortaya çıktı.

Isparta

Kadrolaşma ve Resmi belgede sahtecilik

                Isparta Cumhuriyet Savcılığı'nın gerçekleştirdiği Paralel Devlet Yapılanması Operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan SDÜ mensupları, kadrolaşma ve resmi belgede sahtecilikle de suçlanıyor. Dönemin Rektörü ve yönetim ekibinin, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nden hayali sertifika düzenleterek istediği kişileri sözleşmeli personel kadrosu olarak bilinen 4B'li yaptığı ortaya çıktı. Bilgi İşlem Müdürü Halil Karakoç'un bilgisayarında da boş sertifikalar ele geçirildi.

                Isparta Cumhuriyet Savcılığı'nın gerçekleştirdiği tarihi Paralel Devlet Yapılanması operasyonu ile ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaşa başladı. Dosya gizliliği olduğu için kimin hangi konu ile suçlandığına ilişkin henüz net bilgiler bulunmuyor. Ancak 29 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği dosyayla ilgili sadece 'paralel yapı' dolayısıyla terör örgütüne finans sağlama suçunu konuşmak yeterli olmuyor. Zira Dönemin Rektörü, rektör yardımcıları, danışmalar, bazı merkez müdürleri, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve ekibi ile idari personelin de tutuklanması sorgulamanın yönünü kamu idaresinin icraatlarına yöneltiyor.

                Akdeniz'in ele geçirdiği bir belge, soruşturma kapsamındaki kadrolaşma ve resmi belgede sahtecilik suçu iddialarının vehametini ortaya koyuyor. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu döneminde Yaşam Boyu Eğitim Merkezi üzerinden sahte eğitim sertifikası düzenlenerek özellikle Tıp Faklütesi Hastanesi'ne çok sayıda kişinin 4B kadrosundan işe alındığı belirlendi. Dönemin Hastane Başhekimi, yardımcıları, YBEM yöneticileri ve diğer akademik personelin tutuklanmasının altında bu suç iddiaları bulunuyor. İşte Akdeniz'in 4B skandalı ile ilgili ele geçirdiği mahkeme kararı:

                "Şüphelilerin savunmaları, şüpheli A.Ç'nun ikrarı, ele geçirilen içerik itibariyle sahte sertifikalar, sözleşmeli personel alım ilanları, içerik itibariyle sahte sertifikalarla Süleyman Demirel Üniversitesi'nde istihdam edilen diğer şüphelilerin ifadeleri, müştekilerin beyanları, Kardiyo Pulmoner Resusitasyon (CPR) sertifikasına ilişkin eğitim vermediğini beyan eden tanık B.G.C'nin ifadesi, diğer tanıkların ifadeleri, halen göz altında bulunup sorguya sevk edilmemiş olan şüpheli Halil Karakoç'tan ele geçen bilgisayar ve taşınabilir belleklerin incelenmesi sonucu, bu bilgisayar ve taşınabilir belleklerin içinde boş sertifikalar, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ/PDY örgütünün Isparta yapılanmasına ilişkin düzenlediği rapor, HTS dökümleri ve inceleme tutanağı başta olmak üzere soruşturma evrakı kapsamına göre, şüpheliler M.Y, S.S, M.Y, M.T.S, M.D.Ç, A.M.C, O.A'in üzerlerine atılı kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarını işledikleri..............."

KAYNAK: AKDENİZ GAZETESİ


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

veli

26 Mart 2016 Cumartesi 10:13

Bu soruşturmadaki usulsüzlükler bu haberdede ortaya çıkıyor. Üniversitenin bir bölümündeki bir konuya diğer bölümlerdeki hocalar, başhekim ve dışardaki sivil insanlar nasıl dahil ediliyor? Paralele nasıl bağlamışlar oda apayrı bir iftira. iddia edilen konular ve şahıslar tamamen ayrı ayrı ama gürültü koparabilmek ve tutuklayabilmek içinde silahı olmayan silahlı terör örgütü uydurmuşlar. Zaten bu insanları başka türlü tutuklayamazlar. BEYLER SORUŞTURMANIZI İFTİRALARA GİRMEDEN YAPIN

Hak

26 Mart 2016 Cumartesi 08:50

Sahtekarlar, hak yerini buldu ancak ayni seyi suleymancilar yazicilar okyyucular menzil töler yapiyor olmasin. Lutfen Allah rizasi icin heosi bitcek Davut Hocamda bunlari bitircek

ıspartalı

26 Mart 2016 Cumartesi 01:35

ybem de sahte evrak haberi yapıp, o.a. diye dönemin müdürünün adını verip sonra da resimde f.c. yi göstermek... süper bir algı yönetimi, habercilik örneği...

musti

25 Mart 2016 Cuma 21:00

Utanmadan sıkılmadan hala buraya yorum yazıyorlar...Unutmayın arsızlar bu insanlara sizler neler neler ettiniz. şimdide magdur edebiyatı yapmayın

KEMALYEŞİL

25 Mart 2016 Cuma 19:16

Parelel pislikleri hala utanmadan yorum yazıyorsunuz, Ulan ne yüzsüz insanlarsınız. Sizin ar damarınızda çatlamış.Hani size dine hizmet etmiyormu dunuz.Bu yapılan pislik işlerin din ile kitap ile alakası var mı?

VATANDAŞ RIZA..

25 Mart 2016 Cuma 18:59

Allah Allah diyoruz, daha neler duyacağız.Ve Sübh****lah..Demek sertifika kursu açılmadan da sertifika vermişler.Peki bu kursa gitmeden kadro alanlara hiç mi bir şey olmayacak? Esas sahte evrak hazırlayanların içinde onlarda var demektir.Adalet er geç yerini buluyor.Onlarca sertifikası olanlar,dışarlarda boş gezsinler. Vay babam vay, bunlarda kınalar gibi un öğütmüşler....

Memocan

25 Mart 2016 Cuma 16:57

Mehmet accık büyü de gel, aklın ermiyo bu işlere senın. Gıt tetrisinle oyna.

Avni fuat

25 Mart 2016 Cuma 14:27

YÖK acilen sdü yü mercek altına almalı bence hala aynı kadrolar iş başında bunların döneminde kim nimetlenmişse incelenmeli,tahminim çok sahte belge ile verilmiş kadrolar ve ünvanlar,bu yolla yapılmış alımlar var tabi bizimkiler tahminden öte değil YÖK müfettişleri baksalar iyi olur.

Yönetici Uyuyormu

26 Mart 2016 Cumartesi 22:47

SDÜ de bu kadar rezillik olurken, rektör dahil yöneticilerin hiçbiri ortada yok. Ban göre derhal SDü kapatılmlı. Hocalar dahik diğer üniversiteler gönderilmeli, yeniden kadro kurulmalı. Neden derseniz şimdiki yöneticilerin tamamı paralel zamanında işe alındı.

Baki yeşil

25 Mart 2016 Cuma 14:21

Kardeşim deveye sormuşlar nerem doğru demiş,bunları dönem sırtını akp ye dayayıp her haltı işlediler ve suçlu akp oldu bunlar balını yediler, C.başkanı boşuna sırtımdan hançerlendim demedi. Bunlar **** her türlü hançeri saplar hiçbirşey yapmamış gibi birde seni suçlarlar, kuranda münafigun suresini okuyun bu tipleri tam tarif etmiş,ne kadolaştılar ama kendilerinden olmayan sinek bile alınmadı,daha master,doktora sınavları,teslim edilen tez ve ödevler jüriler tahminim neler çıkar neler.

Davut

25 Mart 2016 Cuma 13:31

A.günay çakal ı yaz bunuda twittera milletin acısına gülen çakalın tekisin görüşülür senle rahat gez sen dışarda

Mehmet

25 Mart 2016 Cuma 13:11

Adamlar hakkında suç ve delil bulamadıkları için, hukuksuz tutuklamanın üstüne iftira derecesinde hergün ipe sapa gelmez, yada içiboş dedikodular üfürüyorlar. Adamlar içerde nasıl olsa konuşamıyorlar salla dur. Tutuklamak için uydurdukları "silahlı terör örgütü" iftirasında bu silahlı örgüt kimdir, yargıtay onaylamışmı, SİLAHLAR NEREDE? Başsavcı, Savcı ve hakim SUÇ UYDURMA SUÇU, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA, HÜRRİYETİ TAHDİT SUÇU İŞLİYOR. Twitterda @sarayusaklari dün Halil Altanın başarı ****sini ya

v

25 Mart 2016 Cuma 15:54

hade len sahtekarları savunma ibici her numarayı yaptı numan da bizden mi diye sordu beter olacaklar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR