19 Nisan 2024 Cuma

FETÖ/PDY DAVASINDA İLK GÜN NELER YAŞANDI?

FETÖ/PDY DAVASINDA İLK GÜN NELER YAŞANDI?

Isparta

Isparta'da gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunun ardından açılan ve 52'si tutuklu 130 şüphelinin olduğu davanın görülmesine başlandı.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesince yürütülen duruşmada,mahkeme salonu yerine sanıkların çokluğu nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü. Duruşmaya aralarında eski SDÜ Rektörü Hasan İbicoğlu, eski rektör yardımcıları Şakir Şahin, Süleyman Seydi, Talip Türcan,  Hüseyin Akyıldız, eski SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün Ege Bölge İmamı Osman Demirhan'ın aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık ile 62 tutuksuz sanık katıldı.  Tutuksuz sanıklardan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, sanıkların kimlik tespitlerinin ardından, sanıklara iddianameyi okudu, sanıkların üzerlerine atılı suçları saydı.

Başkan Yazıcı, iddianameyi okumasının ardından daha sonra savunma için tutuklu sanık Halik Karakoç'u çağırdı. Yazıcı, Karakoç'u, sanığın avukatı olmadığı için savunma alamayacağını belirterek yerine oturttu.

Karakoç'un ardından savunma için söz verilen örgütün Ege Bölge İmamı Demirhan, üzerine atılı suçları okuduğunu, bunları kabul etmediğini söyledi.

Kapatılan Altınbaşak Eğitim Kurumların'da muhasebeci olarak çalışan ve örgütün Isparta'daki "kasası" olmak suçlanan tutuklu sanıklardan Eşref Çoban FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimini kınayarak sözlerine başladı, böyle bir terör örgütüyle alakası olmadığını öne sürdü.

"Böyle bir terör örgütüne üye olmaktansa ölmeyi tercih ederim" diyen Çoban, kendisinin sadece ailenin geçimini sağlamak için bu işe girdiğini, üzerine atılı suçları kabul etmediğini söyledi.

Çoban'ın ifadesinin ardından Mahkeme Başkanı Yazıcı,duruşmayı sona erdirdi. Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

adalet bey

16 Ağustos 2016 Salı 13:19

Utanmadan adalet diyebiliyorsunuz! Yüzsüzler. Siz adaletli olsaydınız, adalet yapsaydınız şimdi adalet bulurdunuz! Millete yaptığınız adaletsizlikler ne olacak! Katiller! Ve hala biz yapmadık diye veryans ediyorsunuz. Bir de asıl olan ahirette! Hepimiz sizin yakanıza yapaşacağız o zaman göreceksiniz.

adalet yok

16 Ağustos 2016 Salı 10:54

yazık adaletsizlikler çok yazık

REMZİ

16 Ağustos 2016 Salı 07:48

Adiler! İslam adına her türlü alçaklığı yaptınız. Sdü hastanesinin 13-14 milyon tl si nere gitti? Hepinizin haberi var o paradan hırsız har****arlar. Aldığınız haksız adamlar, sekreterler, havadan verdiğiniz titreler, neler neler. Ortalıkta AK parti hırsızdır propagandası az yapmadınız. Allah sizi bu milletten def edip kökünüzü kurutsun!

Hak

15 Ağustos 2016 Pazartesi 20:34

İnsan hep bilmediğinden değil ya bazende bildiğinden susar,edep bilir susar, sabır bilir susar, saygı bilir susar, sevgi bilir susar.

Hak

15 Ağustos 2016 Pazartesi 20:29

Ağzımı bozdurmayın benim bu hayal ürünü şeyleri yazıp durmayın yoksa sizi mahkemeye veririm

Adalet

15 Ağustos 2016 Pazartesi 18:57

Yahu sayın Memduh Oğuz un Hindistan seyahatinde sürekli zeytin yediğini söylediği, EVLİYAULLAH tandır dediği, manevi oğlum dediği, 17-27-37 sayısı belli olmayan ZAMAN aboneliği olduğunu kendi ağzından gururla söylediği, bir Zaman'lar hani benim RECEP im şarkısını söyleyen şimdilerde ise ŞARKİKARAAĞAÇLI MEMLEKETİMİZİN GURURU PLAN BÜTÇE KOMİSYON Başkan'ımızın yanından ayrılmayan, DR hanımı bir zamanlar haftada1-2-3-4-5 gün ablalara gönderen, S.A.Ç hatırlamayan MD KİMDİR?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR