26 Nisan 2024 Cuma

FETÖ/PDY DAVASINDA HALİL KARAKOÇ İFADE VERDİ

FETÖ/PDY DAVASINDA HALİL KARAKOÇ İFADE VERDİ

Isparta

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma sonucu açılan aralarında Eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu,rektör yardımcıları, üniversite öğretim üyeleri ve işadamlarının bulunduğu 52 tutuklu toplam 130 sanıklı davanın duruşmalarına başlandı.

Duruşmanın 2'nci gününde savunmalar alınmaya devam edildi.Sanıklardan Halil Karakoç, İrfan Altınok, Bedri Ayhan ve Rıza Şahin'in öğleden önce savunmaları alındı. Duruşma devam ediyor.

MHP'li eski vekillere ait görüntüleri ben montajlamadım'

Isparta’da 130 sanıklı FETÖ/PDY davasının bugün ikinci duruşması gerçekleştirildi. Duruşmanın öğleden önceki bölümünde 2011 seçimlerinde sosyal medyaya servis edilen MHP eski milletvekillerine ait kasetlerin montajlanmasıyla suçlanan tutuklu sanıklardan SDÜ eski Bilgi İşlem Müdürü Halil Karakoç ifade verdi. İfade esnasında mahkeme başkanı Karakoç’a sert uyarılarda bulundu. İşte duruşmada yaşanan ayrıntılar.

Isparta’da geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 130 sanıklıdavanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Adliye’nin Konferans Salonunda yapılan duruşmanın öğleden önceki bölümünde “FETÖ’nün siber beyni” olarak iddia edilen Süleyman Demirel Üniversitesi eski Bilgi İşlem Müdürü Halil Karakoç, dün avukatı olmadığı içinyapamadığı savunmasını bugün Baro tarafından avukat atanmasıyla yapabildi.

Tutuklu sanıklardan Halil Karakoç, kaçırmak üzereyken ele geçirilen bilgisayar ve hard disklerinde 2011 seçimleri sırasında MHP’li vekillere ait ilişki görüntülerini montajlamak ve servis etmekle suçlanıyor.  İddianamede üniversiteye ait olduğu belirtilen bilgi, belge ve harddisklerin savcılık incelemesi sonrası SDÜ’nün olmadığının tespit edildiğini belirten Karakoç, materyalleri de kurum dışına kaçırmadığını savundu. Üzerine atılan suçlarla 130 kişinin zan altında bırakılmak istendiğine dikkat çeken Halil Karakoç, delil dosyasının kendisine ulaştırılmasından sonra daha kapsamlı bir savunma yapacağını söyledi.

Ardından mahkeme başkanı Karakoç’a ele geçirilen harddisklerde MHP’li eski vekillere ait olduğu belirlenen kasetlerle ilgili soru yöneltti. Görüntüleri kendisinin kaydetmediğini ve montajlamadığını söyleyen Karakoç, “Pislik 1, Pislik 2, Pislik 3 ve Pislik 4 isimli videoların farklı tarihlerde servis edildiği görülüyor. Ancak benim bilgisayarımda bulunduğu iddia edilen görüntülerin tarihleri farklı. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Bana da böyle bir suç atılıyor anlamış değilim”dedi. Karakoç bu açıklamalarından sonra savunmasını sonlandırdı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş abuzettin

17 Ağustos 2016 Çarşamba 19:47

dsi,den kemenmenti kovulunca sdü inş dairesine kapaklayan fetücüler mevcuttur.

fırtına

16 Ağustos 2016 Salı 22:04

Saksağan beyinli aktroller kaset patlak verdiğinde başkaydınız fetoşa paspastınız. Sizin gibi omurgasız yumuşakca varmıdır. Şimdi yine gazla çalışmıya başladınız. Yarın aldatıldık kandırıldık demeyin. Cum. Atatürk milliyetçilik rolü modundasınız.

KAPAK

17 Ağustos 2016 Çarşamba 10:02

KASIRGAMISIN FIRTINAMISIN HADDİNİ BİL.CAHİL HERİF...BİZ HUKUK DEVLETİ SAVUNUCULARIYIZ AYNI ZAMANDA ATATÜRK GENÇLİĞİYİZ SİZ GİBİ LAFA GELİNCE MİLLİYETÇİ LAFA GELİNCE ATATÜRKÇÜ LAFA GELİNCEDE İSLAMİYETÇİ DEĞİLİZ.CUMADAN CUMAYA GİDERSİNİZ MİLLETE İSLAM DERSİ VERİRSİNİZ...SAYIN ERDOĞAN SİZİN YAPAMADIĞINIZ MİLLİYETÇİLİĞİN 1 MİLYON KATINI YAPAR MİLLİYETÇİ BİZİ ERSİNİZ....HADİ ORDAN

VATANDAŞ ABUZETTİN

16 Ağustos 2016 Salı 21:27

DEMEK BİZİM MHP,YE KUNPAS KURARSINIZ HAA.. ALLAHIN ADALETİ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR............

SDSD

16 Ağustos 2016 Salı 16:40

YAA OĞLUM YEMİŞŞİNİZ BİR BO...K HALADA NİYE İNKAR EDİYORSUN.ZATEN İNKARDA ETSEN YALVARSAN DA SANA Gİ..REN GİRECEK.SABRET ŞÖYLE MAHKEME BİR 4.5 SENE SÜRSÜN O ZAMAN GÖRECESİN.ÇAKİYİ

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR