19 Mart 2024 Salı

FETÖ/PDY DAVASI ERTELENDİ

FETÖ/PDY DAVASI ERTELENDİ

Isparta

ISPARTA'da geçen yıl mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Fethullah Gülen ile eski Isparta Valisi Memduh Oğuz,eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nunda aralarında bulunduğu 130 sanıklı davaya tanıkların dinlenmesiyle devam edildi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma','6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 48'i tutuklu, 76'sı tutuksuz, Fethullah Gülen ile birlikte 6'sı firari toplam 130 sanığın yargılanmasına bugün de devam edildi.

Isparta 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Mahkemede son olarak avukatlar savunma yapıyor. 

Mahkeme heyeti avukat savunmalarının ardından kararını verdi.

tüm sanıkların tutukluluklarına devam kararı çıkarken bir sonraki mahkeme ise 13 Mart'a ertelendi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

13 Ocak 2017 Cuma 14:45

Ya hep içerdekilerle uğraşıyorsunuz ya hala dışardakiler hemde hâlâ devlet memuru olanlar ne olacak niye adliyeden memurlara bakan yok.Onlarŕın içinde yokmuş fetöcu

3232

12 Ocak 2017 Perşembe 18:10

Sız tatilden haber verin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR