19 Nisan 2024 Cuma

FETÖ/PDY DAVASI BUGÜN DEVAM ETTİ

FETÖ/PDY DAVASI BUGÜN DEVAM ETTİ

Isparta

Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, haklarında dava açılan ve aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 52'si tutuklu, 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü.

Duruşmaya, aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu, eski Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şakir Şahin, Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün "Isparta bölge imamı" olduğu iddiaedilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 52 tutuklu sanık ile 64 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ve 6 tutuksuz sanık katılmadı. Davanın, aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 7 sanığı ise firari durumda.

Duruşmada söz alan eski SDÜ Rektör Danışmanı tutuklu sanık Ali Yavuz, danışmanlık görevinin tören ve protokol işleriyle ilgili olduğunu,bunlarla ilgili yaptıklarının üniversitenin internet sayfasında olduğunu söyledi. Üye olduğu ve FETÖ'ye finans sağladığı belirtilen Yüksek Öğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneğinin üniversitede gerçekleştirilen bahar şenliklerinde dereceye giren projelere finansal destek sağlamak için kurulduğunu öne süren Yavuz, kendisinin de çok yoğun olmasına rağmen iyi niyet göstergesi amacıyla derneğe üye olduğunu savundu.

Derneğin tamamen yasalara uygun şekilde çalıştığını ileri süren Yavuz, Dernek Başkanı Adem Demiralay'ın üniversitedeki müstecirlerden"himmet" adı altında para toplamasından bilgisinin olmadığını iddiaetti. Bir süre sonra dernekle ilgili kaygılarını Adem Demralay'a ilettiğini belirten Yavuz, daha sonra da derneğin kapatıldığını söyledi.

Yavuz, tutuklu sanık Abdullah Nuri Yolcu'ya 50 bin lira verdiği iddialarını kabul etmediğini, Yolcu'ya evine yaptırdığı mobilyalar için 5 bin lira ödeme yaptığını ileri süren eski SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'dan ele geçirilen hardisklerdeki belgelerde adının niçin yer aldığını bilmediğini savundu.

FETÖ üyesi olduklarını kabul etmediler

Eski SDÜ Rektör Yardımcısı Şakir Şahin, FETÖ üyesi olmadığını,buna bağlı olarak hiç telefon kaydığının olmadığını söyledi. Her zaman milli iradenin yanında olduğunu, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu anımsatan Şahin, 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediğini ve kınadığını kaydetti.

Örgüte "resmi belgede sahtecilik" yaparak kadrolaşma sağladığı suçlamalarının doğru olmadığını ifade eden Şahin, müşteki Nevzat Özgür'ün kendisi hakkındaki suçlamalarının husumetten kaynaklandığını ileri sürdü.

Örgütün üniversitede kadrolaşmasına kolaylık sağladığı iddialarını reddeden Şahin, firari sanık eski SDÜ Rektör Yardımcısı NumarTamer'in 17-25 Aralık'ın ardından görevden alınmasıyla bu kişinin FETÖ'cüolabileceği yönünde kendisinde bir algı oluştuğunu ancak Tamer'i tanımadığını savundu.

Tutuklu sanık eski Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Kelen ise görevi kötüye kullanmak ve FETÖ üyeliği suçlarını işlemediğini ileri sürdü. Her zaman vatanına ve milletine bağlı olduğunu savunan Kelen, örgüt lehine kadrolaşmaya gittiği yönündeki suçlamalarının doğru olmadığını söyledi.

22 yıldır SDÜ'de görev yaptığını, müdürü olduktan sonra merkezi kar yapar hale getirdiğini kaydeden Kelen, bu nedenle kendisine husumet besler hale gelen kişilerin bu suçlamaları kendisine atmış olabileceğini ifadeetti.

Eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü tutuklu sanık Orhan Adıgüzel de doğrudan veya dolaylı olarak örgütle bir bağının olmadığını iddia etti. Çocuklarını "dini duygularla" örgüte bağlı AltınbaşakEğitim Kurumlarına gönderdiğini dile getiren Adıgüzel, kurum yetkililerinin,engelli oğlunun eğitim kuramında eğitim göremeyeceğini söylemeleri üzerine kızıve oğlunu kurumdan 2010 yılında aldığını kaydetti.

Tutuklu sanıklar Alper Bayhan ve Salih Sarıkaya ile Atatürk Havalimanı'nda giriş ve çıkış tarihlerinin aynı güne denk gelmesinin tesadüfi olduğunu savunan Adıgüzel, 2 kez Amerika'ya gittiğini ve bunların üniversite adına resmi görevli olarak gerçekleştirdiğini öne sürdü. Adıgüzel, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'den verilen sertifikalarla örgütün kadrolaşmasına imkan sağladığı suçlamasına ilişkin, müdürlüğü döneminde verdiği 5 bin sertifikanın hepsini gerçek olduğunu iddia etti.

Eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun özel kalem müdürü tutuklu sanık Süleyman Solmaz da FETÖ üyeliği suçlamalarını kabul etmedi.Örgütü Isparta İl İmamı Osman Demirhan ile birlikte yurt dışına çıktığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savunan Solmaz, Demirhan'ın Atatürk Havalimanı'na olan giriş ve çıkış tarihlerinin aynı gün olmasının tesadüf olduğunu, söz konusu tarihte kendisinin Suudi Arabistan'a, Demirhan'ın ise Somali'ye gittiğini ileri sürdü. Solmaz, toplanan "himmet"paralarının kendisine verildiği suçlamalarını da kabul etmedi.

Esi SDÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Murat Yarıktaş da hastanedeki herkesin KPSS puanına göre alındığını, herhangi bir usulsüzlük yapılmadığını iddia etti. Kendisinin İbicioğlu döneminde göreve gelmediğini belirten Yarıktaş, örgütün toplantılarına katılmadığını, rektörlük seçimlerinde etkili olan platformda da yer almadığını savundu.

Yarıktaş, Cumhuriyet Savcısı Murat Karakaya'nın "Örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleşme ağı olarak kullandığı 'Bylock' uygulamasını kullandınız mı?" sorusuna "Hayır kullanmadım."cevabını verdi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, duruşmayı yarına erteledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sdu

23 Ağustos 2016 Salı 18:22

Sdu de ifade alımları devam edecek. Hani şu sahte belge,sertifika ile memur olmuşlar diye ifadesini alıyorsunuz ya, o dönemde (2011-2015) ifade vermeyen memur olanların da ifadesini alın! Alırken de dikkat edin! O sınav şartlarında -dikkat- kişilerin sadece isimleri yoktu!Adını soyadını zor yazar, hesap kitap bilmez, bilgisayarı cep tlf sanır bilgi işlem, bilgisayar teknik, biyomedikal, halkla ilişkiler birimine eleman alırsın. 2011-2015 s.d.u. memur alım şartlarına iyi bakılsın...

Vatanım

23 Ağustos 2016 Salı 11:46

Amin

..

23 Ağustos 2016 Salı 10:33

DARBE GİRİŞİMİ BAŞARILI OLSAYDI HEPSİDE KAHRAMAN İLAN EDİLECEK ÜLKENİN BAŞINA ÇÖREKLENECEKLERDİ. ALLAH BİZİ BU VATAN HAİNLERİNDEN KORUMUŞ.. HAMDOLSUN..

Vatanım

23 Ağustos 2016 Salı 10:04

Vatanım için kötü emeller besleyene allah belasını versin...

Vatanım

23 Ağustos 2016 Salı 10:01

Sucu olan varsa cezasını ceksin bunun ailece hep arkasındayız ama sucu olmayanada iftira atmayın...AbduBaki yeşil özellikle sana diyorum kulağını ac guzelce oku

Vatanım

23 Ağustos 2016 Salı 09:48

AbduBaki yeşil Neden bu kadar kızgın,öfkelisin adem Demiralay sana neler yaptı ki her sayfada yazıyon...senin karının ismini buraya yazsam neler yaparsın kızarsın demi ben sana kızdım bunu bıl

aa ne diyo bunlar

23 Ağustos 2016 Salı 09:30

nolmuş bunlara kadroya girmek için referans getirmezsen giremezsin dediler şimdi ne diyorlar kocaman adamdınız siz hani sizin vereceğiniz kadroyu yesinler emi ...

adamlar devleti tanımıyorki

23 Ağustos 2016 Salı 09:11

bence babanızda sizi tesadüfen yapmış

neslihan

23 Ağustos 2016 Salı 00:03

bu fetö yandaşları neler yapmadılar ki. şimdi sıkışınca biz suçsuzuz, bilmiyorum, biz yapmadık, haberim yoktu gibi her türlü yalan ve inkar etmelerine devam ediyorlar. bu yalancı düzenbaz inkarcı bukelemun çeteden bu toplum hangi iyiliği gördü -topluma silah çekip milleti öldurdüler veya onları desteklediler. ve bundan sonra bunlardan hangi iyilikleri görecek?

asas

22 Ağustos 2016 Pazartesi 22:19

Savunmalar Çok komik..hep tesatüfen olmuş.15 temmuz başarılı olsaydı.bunların hepsi kraldı.kral.kimi kandırıyorsunuz.

B.y

22 Ağustos 2016 Pazartesi 21:58

Bunların hepsi müthiş yalancı,eminim darbe gerçekleşseydi hepsi bizi acımadan testere ile keserdi ve üst düzeyde işgal güçleri ile beraber omuz omuza bu ülkeyi peşkeş çekerlerdi. Hepsi milliyetçiyim hayret peki bukadar olay oluyor,0niversitede fetoşçuymuşum olmayan tek kişi giremedi Adem Demiralay akrabası güz.snt.fak.geleneksel bölümüne menekşe demiralay ı nasıl soktu bu al gülüm ver gülüşlerin hepsi tesadüf mü.Kendimi suçlu hissettim yoksa bütün bunları benmi yaptım.

Ekg

22 Ağustos 2016 Pazartesi 21:41

Hem rektör yardımcısı ol, hemde iki oda yanındaki rektör yardımcısı numan tameri tanıma. Herkese benden cay! Şakire cay yok!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR