19 Mart 2024 Salı

FETÖ OPERASYONU: 29 GÖZALTI

FETÖ OPERASYONU: 29 GÖZALTI

Isparta

Aralarından Isparta’nın da bulunduğu 9 il ve bir ilçede gerçekleştirilen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 29 kişi gözaltına alındı.

SAMSUN'da kapatılan Canik Başarı Üniversitesi'ne yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 9 il ve bir ilçede gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kapatılan Canik Başarı Üniversitesi'ne yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Samsun merkezli olarak Ankara, Adana, Trabzon,İstanbul, Mersin, Isparta, Kastamonu, Muğla ile Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde eş zamanlı operasyon yapıldı. 54 adrese 220 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Öğretim üyesi, araştırma görevlisi, okutman, müdür ve diğer personellerden oluşan şüpheli 29 kişinin,terör örgütü lideri Fettullah Gülen'in 17 Aralık'tan sonra 'Bank Asya'ya sahip çıkın' talimatıyla başka bankalardan kredi çekip Bank Asya'ya yatırdığı ve ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerle ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR