19 Nisan 2024 Cuma

FETÖ OPERASYONU 3 KİŞİ TUTUKLANDI

FETÖ OPERASYONU 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Isparta
Sakarya merkezli aralarında Isparta'nında bulunduğu 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 3'ü cezaevine gönderildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu değerlendirilen Mavi Düşler Derneği üyeleri ve yöneticilerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince Sakarya, İstanbul, Isparta, Şanlıurfa, Bursa, Tekirdağ, Uşak, Kırklareli, Mardin ve Balıkesir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden Nazlı Y, Uğur A. ve Reyhan İ, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. A.Ö, D.B, F.Ç, G.K, H.A, K.D.T ve M.Ş. ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Bu arada, örgüte yönelik başka bir soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen öğretmen F.P, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR