24 Nisan 2024 Çarşamba

FETÖ liderinden rüşvet talimatı

Isparta’daki FETÖ operasyonunda, Gülen’in el yazısıyla talimatları bulundu: Elimizdeki gücü kullanmazsak hak katında mesul oluruz (...) Rüşvet vermedikçe insanlar hizmet etmiyor

Isparta
Isparta Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'un bilgisayarında Fetullah Gülen'e ait el yazısı notların yer aldığı görüntüler ele geçirildi. Notlarda, Gülen'in örgüt üyelerine yönelik talimatlarının yanı sıra, devlet büyüklerine hakaretler de yer alıyor.

RÜŞVET VERMEDİKÇE...
Örgüt lideri Fetullah Gülen'e ait el yazısıyla notların videoya çekilip, görüntülerin bilgisayara yüklendiği belirlendi. Gülen'e ait olan ancak ne zaman yazıldığı bilinmeyen notlarda Gülen'in, devlet büyüklerine yönelik hakaretlerde bulunduğu da ortaya çıktı. Notlarda Gülen'in, "Elimizdeki gücü kullanmazsak hak katında mesul oluruz (...) Rüşvet vermedikçe insanlar hizmet etmiyor" diyerek tabana, gerekirse rüşvet verilebileceği mesajı yer aldı. Gülen'in merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve merhum eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'a da eleştirilerde bulunduğu, "Türkiye'de Demirel ve Erbakan, çok kabiliyetli istidatlı kimselerin önünü kestiler. Hakkı hayat tanımadılar" yazdığı ortaya çıktı.

TEDBİRSİZ OLUNUR MU?
FETÖ/PDY'nin lideri Gülen'in, örgüt üyelerine talimatlar içeren ve dikkatli olmaları gerektiğini belirten bir başka notu ise şöyle: "Şimdi sizleri CIA takip ediyor. Geçenlerde karşıya gitmek istemeyen kişiden tutun da Texas'da olan takiplere kadar... Teksas'taki arkadaşımız gün geçmiyor ki menfi bir haber vermiş olmasın. Bizim şu halimize bir bakın, tedbirsiz olunur mu? Allah korusun, fotokopi makinelerinin hafızaları var. Faksların da. Bize biraz aptal makineler lazım. Fotokopiden, fakstan sonra o kağıtları yırtalım ve makinenin hafızalarında olmamalılar. Her halimize çok dikkat etmeliyiz. 'Burası Amerika bizi takip etmezler' dememeliyiz."

EĞİTİMDE PARALEL YAPILANMA
Gülen'in FETÖ/PDY içinde yer alan eğitimcilere yönelik uyarılarda da bulunduğu, "Yardımcı Doçent veya Doçent olanlar hizmetten uzaklaşıyor. Herkes bulunduğu yerin hesabını Allah'a verecek. Öğretmenlerin de yer değiştirmesi rotasyonu olmalıdır. Milli Eğitim'de bununla alakalı çalışması var. Bizde de olacaktır" demesi eğitim sistemi içindeki yapılanmayı da gün yüzüne çıkardı.

28 ŞUBAT'A GÖNDERME
Gülen'in 28 Şubat dönemini kastettiği değerlendirilen bir notunda ise, "Eskiden saatçi bir arkadaşım vardı onun yanına gider saat tamirini öğrenirdim. Saatin en zor tarafı balanstır. Ben de balans tamirini bir türlü öğrenemedim. Yaptığım balanslar hep bozuk oluyordu. Sağ olsun ağalar bize balans ayarının nasıl olduğunu öğrettiler. Saat ne kadar güzel olursa olsun balansı iyi olsun" yazması geçmişe gönderme yaptığını gösteriyor. Gülen, bir başka notunda ise, "Korkularından adımı telaffuz edemiyorlar. Hep Okyanus ötesi diyorlar, benim adım yok mu?" dediği belirlendi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

29 Mart 2016 Salı 18:03

Haberleri yazarken kesinlik sanki mevzubahismis gibi veriliyor ve bunu kiniyorum zira gunlerce insani rencide edebilecek cocuk ****osu haberinin asilsiz ve bilgisayarindan cikan sahsin gene devlet adina bir mahkemede gerceklesen olayda bilirkisi olarak inceledigini biliyormusunuz mesela?

Bu haber mi ya

28 Mart 2016 Pazartesi 23:45

Ya kamuoyunda algı yaratmaya çalışıyosunuz anladıkta sırf sayfamıza girilsin diye de hergün fetö fetö diye bağırcanıza bi delil gösterin be içerde olanların hepsi kalem yutmuş insanlar at ortaya mış mış mışta falan var mı ispatın ona bakılır ısparta halkı yemez bunları

hakkındaki iddiaları bilmemesi mümkün değil

28 Mart 2016 Pazartesi 23:23

bu sitede ne yazarsanız yazın. gerçekler ortaya çıkmış. güneş balçıkla sıvanmaz. rıza irandan kaçmış şimdi de türkiyeden kaçıp kelleyi kurtarmış. 75 yıl dan da yırtıp 5 yıl yatacak ama türkiyeden ve irandan kimleri satacak görün. akılı olun. gerçek hayırseverler varken çakma hayırseverin rüşvet ortağı olmayın. yarın yargılanan siz olacaksınız.

Maydanoz Necmi

28 Mart 2016 Pazartesi 19:25

Birazciddi meselelerle ilgilenelim. Ekonomik kriz ve devalüasyon kapıda. Dolar-euro alın

Ert

28 Mart 2016 Pazartesi 17:12

Amin

ali

28 Mart 2016 Pazartesi 16:54

2003 de sol görüşlü olan bütün müdürler daire başkanları genel müdürler kanunla yasayla görevlerinden alındı tecrit edildi

bilirkişi

28 Mart 2016 Pazartesi 16:30

son günlerin inş. fetö.

Sorgulayan bir akıl

28 Mart 2016 Pazartesi 15:25

Zaten bunlara göre taraftarlarını artırmak ve dünyada güç kazanmak için sadece rüşvet değil, başvurulan her ahlaksızlık meşrudur. Torpil, soruları çalma, HDPKK yandaşçılığı ve daha neler neler...Askeriyede yükselmek için içki içen abiler, başlarını açan ablalar bunlardan sadece bazıları. Her şey yükselmek için! Peki yükselmek ne için? Ahlaksızlığa dalmış kişiler mi hizmet edecek dine? Sizde din mi kalmış ki ona hizmetten bahsediyorsunuz? Allah hidayet versin bunlara başka bir şey demiyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR