19 Mart 2024 Salı

FETÖ DAVASINDAN TUTUKLU AVUKAT HALİT ÖNDER TAHLİYE OLDU

FETÖ DAVASINDAN TUTUKLU AVUKAT HALİT ÖNDER TAHLİYE OLDU

Isparta

Bomba32' den bir habercilik başarısı daha! 

Avukatlıktan hakimliğie geçiş sınavı sorularını çaldığı ve fetö üyesi olduğu iddiasıyla geçen sene ağustos ayında tutuklanarak ankara'ya götürülen avukat Halit Önder,bugün tahliye oldu!  Halit Önder avukatlık yapmakta iken hakimlik sınavına girerek hakim olmuş, bir süre sonra hakimlikten alınarak yeniden avukatlığa dönmüştü. 

Avukat Halit önder'in tahliyesi FETÖ soruşturması kapsamında, 2012'deki 'Avukatlar İçin AdliYargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı' sorularının sızdırıldığınailişkin, 43'ü tutuklu 82 kişinin yargılandığı davada, 10 sanık adli kontrolşartı ile tahliye edildi.

20 Haziran 2017 Salı, 21:09:55

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmakapsamında, 2012'deki 'Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı YazılıYarışma Sınavı' sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin, 43'ü tutuklu 82sanığın yargılandığı davada, 10 kişi tahliye edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya,tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları, yakınları katıldı.

Duruşmada, Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Kurulu(HSK), Maliye Bakanlığı ve ÖSYM'nin avukatları da müşteki olarak yer aldı.

Mahkeme Başkanı Muhammed Karaca, önceki duruşmalarda alınanara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu. Sanık ve avukatlarının eksavunmalarının ardından, duruşma savcısının mütalaasını alan mahkeme arakararını açıkladı.

Buna göre, 'tutuklu kaldığı süre', 'delillerin lehe değişmeihtimali' ve bazı sanıkların 'samimi beyanları' gerekçe gösterilerek, 10 sanıkadli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

'Sanıklara isnat edilen suçun vasfı ve mahiyeti' ve 'adlikontrol şartlarının bu aşamada yetersiz kalacağı' gerekçesiyle diğer sanıklarıntahliye talepleri reddedilerek, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Böylece dosyadaki tutuklu sanık sayısı 33'e düştü.

Tutuksuz sanıklardan bazılarının mal varlıkları üzerindekitedbirin kaldırılmasını da kararlaştıran mahkeme, örgütün kriptolu haberleşmeprogramı 'ByLock'u kullandıkları belirlenen sanıkların yazım içerikleri, HTSkayıtları ve cep telefonun internet trafiğiyle ilgili bilgilerin BilgiTeknolojileri ve İletişim  Kurumundan(BTK) istenmesine hükmetti.

Duruşma 20 Ekim'e ertelendi.

Davanın 6 Nisan'da görülen duruşmasında, 15 sanık tahliyeedilmişti.

- İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede,2012'deki avukatlıktan hakim ve savcılığa geçiş sınavı sorularının FETÖtarafından üyelerine sızdırıldığına ilişkin 82 kişi hakkında iddianamehazırlanmıştı.

Sanıklar, 'terör örgütü üyesi olmak', 'kamu kurum vekuruluşlarının zararına dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik'suçlarından 45 yıl 7'şer aya kadar hapis ile cezalandırılmaları talep ediliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

findoslu delikanlı

22 Haziran 2017 Perşembe 14:42

sayın yorumcular bu bey halit önder 2012 hakimlik sınavından nerdeyse tavan puan aldı. hiç karalamasız, işlemsiz full matematik sorusu yapmayı becerebilen yüksek zekalı bir kişidir neden kızıyorsunuz. sınavda 10000 avukat arasında 4. oldu. bylock yüklediğini de bir savcı arkadaşının yüklediğini beyan etmiş ankara mahkemesindeki ifadesinde.

Boztepe

21 Haziran 2017 Çarşamba 18:43

KOÇAKURT denen şahıs sen nerden biliyorsun fetö elebasi olduğunu..yoksa sende mi ortaksin..Halit onder ve diğerlerinin çocukları aileleri yokmu? kaç yıl yatmasi lazım içeride..Burada yorum olsun diye yorum yapmayın. Ceza almayan hiç bir kimse adalet önünde masumdur..

kocakurt

21 Haziran 2017 Çarşamba 15:39

Bir sürü masum içerde yatarken HALİT ÖNDER in çıkması ilginç.Bu adam FETONUN elebaşısıydı yasıkkkkkk

Gariban

20 Haziran 2017 Salı 23:04

Hakimlikten istifa etmiyor, HSYK tarafından atılıyor , bunu düzeltir, saygılar sunarım...ayrıca büyük ihtimal itirafçılıktan dolayı çıktı, suçsuz olduğundan değil,

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR