19 Nisan 2024 Cuma

FETÖ'NÜN EN KRİTİK İLİ ISPARTA

FETÖ'NÜN EN KRİTİK İLİ ISPARTA

Isparta

ISPARTA, FETÖ’nün en kritik ili oldu. Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda FETÖ örgütünün inlerine girilirken, hem gözaltılar hem de açığa almalar hemde tutuklamalar en dikkat çeken il oldu.

FETÖ’nün Isparta’daki örgüt elemanları tek tek tespit edilerek, Emniyet tarafından yapılan operasyonlar ile kamu dairesindekiler açığa alınırken, örgütün diğer üyeleri de gözaltına alındı. Çoğu örgüt üyesi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.  

Türkiye'de devlet yönetimi ve tüm kamu sistemini ele geçirmek için yaklaşık 40 yıldır çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tüm il ve ilçe merkezlerinde yapılansa da bazı merkezler adeta karargah gibi kullanması bakımından diğerlerine göre daha öne çıkıyor. İşte FETÖ için en önemli ve en kritik 10 il…

ISPARTA

15 Temmuz hain kalkışmasından hemen sonra başlatılan FETÖ operasyonlarında arka arkaya gözaltı ve açığa alma haberleri gelen Isparta tüm Türkiye'de şaşkınlığa neden oldu. FETÖ'nün küçük bir şehir olan Isparta'da örgüt için bu kadar önemli ismi tutması dikkat çekti. Isparta'da FETÖ'nün en yoğunlaştığı merkezlerin başında Süleyman Demirel Üniversitesi geliyor. Gizli kamera görüntülerinin kurgulandığı bu merkezde Türkiye'nin çeşitli illerine FETÖ'cü öğretim görevlisi transfer ediliyor Isparta'da ana okulundan lise son düzeyine kadar okul ve yurtları bulunan FETÖ, yıllar içerisinde büyük araziler de edinmişti.

ASKERİ OKUL ÖĞRENCİLERİ BURADAN YÖNETİLDİ

İl ve bölge imamları düzeyinde çok sayıda ismin yakalandığı şehir olan Isparta aynı zamanda İzmir'de okuyan askeri öğrencilerin de kontro ledildiği merkez konumundaydı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Dicle Üniversitesi etrafında FETÖ'nün kök saldığı bir yapılanma ile Doğu-Güneydoğlu Anadolu'da hakimiyet kurma çalışmalarının yönetildiği nokta. FETÖ'nün Kandil'i olarak bilinen Dicle Üniversitesi'nde geçtiğimiz ay yapılan operasyonda başta Üniversite rektörü olmak üzere çok sayıda öğretim görevlisi tutuklanmıştı

Ayrıca Diyarbakır KOSGEB aracılığıyla yatırıma ciddi teşviklerin bulunduğu bölgede para akışının kullanılması bakımından da FETÖ için yıllar boyunca önem arz etti. Araştırmaları süren KOSGEB hareketlerinde FETÖ'nün bölgenin kalkınması için temin edilen teşvik paralarını fason şirketler ve projelerle örgüte aktardığı yönünde ciddi bulgular var.

GAZİANTEP

Gaziantep de FETÖ'nün ekonomik yapılanması ve dış politikada gerçekleştirdiği casusluk faaliyetleri açısından önemli iller arasında.Bilindiği gibi FETÖ operasyonları kapsamında 6 önemli örgüt imamı birden Gaziantep'te yakalanmıştı. Zirve Üniversitesi'nde örgütlenen FETÖ elemanları Gaziantep'te iş dünyasında da oldukça etkili…

BURSA

Bursa terör örgütünün eğitim konusundaki önemli üslerinden birisi olarak kullanıldı. Özellikle Marmara ve Karadeniz bölgesinin kamp alanı olarak kullanılan Bursa, çevre illerden getirilen lise ve üniversite düzeyinde bir çok öğrencinin örgüte kazandırılması faaliyetinde zemin oldu. Bursa'da siyasiler ve yerel yöneticiler üzerinde oldukça etkili olan FETÖ, en büyük darbeyi yine bu ilde yemişti.

İZMİR

İzmir Fetullahçı Terör Örgütü'nün islami bir cemaat görüntüsüne bürünmesi, elebaşı Fetullah Gülen'in güç elde etmeye başladığı ve örgüt yönetimini oluşturduğu yer olarak öne çıkıyor. Bu açıdan İzmir hem siyasi hem ekonomik bir karargah olma özelliği taşıyor. Ayrıca meşhur Yamanlar Koleji'nin de bulunduğu il İzmir.

MANİSA

Terörist başının bir dönem vaiz olarak görev yaptığı bu ilde,Gülen'in akıl hastanesinde de yattığı bilinmektedir. Risale-i Nur hareketinde fitne çıkardığı için Bediüzzaman'ın gönüllüleri tarafından bu şehirden dışlansa da 15 Temmuz darbe girişiminden önce oldukça etkili olduğu bilinmektedir.Manisa İzmir'e yakınlığı ile örgütün ilk kök saldığı illerden. Ayrıca Fetullah Gülen'in Merkez Vaizi olarak çalıştığı şehir olan Manisa örgüt yönetiminde önemli bir merkez olduğunu düşündürüyor. Ayrıca Manisa örgütün abi-abla isimli yöneticilere seminer verilen merkezlerden birisi olarak biliniyor.

İSTANBUL

İstanbul, siyasi, tarihi ve ekonomik önemi açısından FETÖ için vazgeçilmez bir merkez. Sempatizanlarıyla birlikte yaklaşık 100 bin FETÖ mensubunun barındığı düşünülen İstanbul'da TEM ve KOM ekipleri savcılıkların yürüttüğü soruşturma kapsamında ciddi çalışmalar yürütüyor. Örgütün farklı alanlardaki çalışma sistemlerinin büyük oranda çözüldüğü İstanbul'da FETÖ'nün tamamen bitirilmesi için çalışılıyor.

ERZURUM

Elebaşı'nın doğum yeri. Erzurum halkından beklediği desteği bulamasa da bölgede hakimiyet kurmak hedefiyle Erzurum Fetullah Gülen'in önem verdiği ve çevre il imamlarını bağladığı merkez olarak biliniyor. Darbe girişiminin üzerinden 1 ay bile geçmeden çoğu yönetici sıfatlı yaklaşık 300 FETÖ mensubunun tutuklandığı il oldu Erzurum.

ESKİ YÖNETİCİSİ ANLATIYOR:

Ayrıca Erzurum'u Fetullahçı yapılanmanın eski üst düzey yöneticilerinden Ümit Akdemir Sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamalarda şöyle anlatıyor: "Erzurum Doğu Anadolu ve Doğu Kadadeniz'in 17 25 Aralık'tan önceki merkeziydi. 17-25 sonrasında da Doğu Anadolu'nun merkezi olmayı sürdürdü.Ve en önemlisi Yurt dışına açılan kapısıydı. Nahçıvan yönetimi de Erzuruma'a bağlıydı. Doğu Anadolu'nun ünitesi yani Yönetim çatısı, bölge abisi de buradaydı.

ANKARA

FETÖ'nün Başkent kontenjanından önem vermek zorunda kaldığı il… Ankara stratejik noktaların, devlet kurumlarının ele geçirilmesi, kumpaslar ve kadınlar kullanılarak kıskaca alınan devlet adamlarının yönetimi için en önemli merkez konumundaydı. Bugün öğretmenler başta olmak üzere bir çok FETÖ üyesinin, destekçi iş adamlarının ve işbirlikçilerin açığa, gözaltına alındığı il olarak öne çıkıyor. Örgüt kirli işlerini Ankara'daki Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı üzerinden yürütüyordu.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Devr-i fetö biterken

22 Eylül 2016 Perşembe 01:27

Pensilvanya'daki zat, yazıp çizdiği gibi adam olsaydı sağına soluna bakmadan şimdiye 50 kere Türkiye'ye gelip kendini değil- kendi yolundan gidenlere arka çıkar ve sonuna kadar onları savunurdu.

Vatandaş

21 Eylül 2016 Çarşamba 23:46

Kapanan Özel okullardan teşvikler neden halen veriliyor.tarlasina teşvik evlada teşvik vay devletimin haline bu teşvikler neden gerçek fakir kişilere verilmez.

yok

21 Eylül 2016 Çarşamba 23:22

Şu hale bak muslumani muslumana kirdiriyolar kardes kardese küs ana baba evladını red detmis sucsuz gunahsiz onca insanin ocağına ateş düştü suclular hala işinde. Adalet buysa cok acimasiz yorumlariniz.

yok

21 Eylül 2016 Çarşamba 23:19

Su hale bak muslumani muslumsna

hikmet

21 Eylül 2016 Çarşamba 23:16

Ne kripto arkadaş. .millet golgesinden korkuyor hala aktif çalışan varmış. .o kadar da değil yani heryer polis ve İstihbarat kaynıyor ne cesaret

emniyet müdürlüğnde sorgulansınlar.

21 Eylül 2016 Çarşamba 22:10

açığa alınan ve meslekten atılan meb personeli ; Isparta Emniyet Müdürlüğü' nde sorguya çekildiği zaman kripto fetöcülerde birer birer ortaya çıkacaktır.Isparta,fetöcülüğn merkezidir.Keşke açığa alınan veya meslekten atılan fetocular ,emniyet müdürlüğünde sorguya çekilseler ve milli eğitim den tüm fetocular temizlense...Eğer bu fetocular temizlenmezse TÜRKİYE 'nin başına büyük bela olacaklar.Okullarda kripto fetoşlar haddinden fazla.

aslan

24 Eylül 2016 Cumartesi 06:04

hiyar

aa

21 Eylül 2016 Çarşamba 21:25

malesef hala asıl kriptolar bir kısmı aktif görevde bir kısmı sadece görevden uzaklaştırmayla göz boyamayla geçiştiriliyor.. işin en arkasında olanlar ıspartaya çöreklenenlere hiç birşey yapılmıyor

Sabun

21 Eylül 2016 Çarşamba 21:14

Sayın AK parti İl başkanı Osman Zabun hani ıspartadaki kamu kurumlarında Feto mensubu yoktu.Bu alınanlar başka illerden mi.Sen varya sen acilen istifa etmelisin.

Suat

21 Eylül 2016 Çarşamba 20:21

Rektör kendini bildiğinden beri fotoyla mücadele etmiş biri.sayesinde sdü de feto bitti.ekibide feto ile mücadele ediyor.sayesinde bir tane fetocu kalmadı sdü de.rektör örnek insan..

Ogr

21 Eylül 2016 Çarşamba 19:13

Hain feto

SDÜ

21 Eylül 2016 Çarşamba 18:53

SDÜ fetöcü kaynıyor, kamuflajların hemen her türlüsünü görmek mümkün. Devletin bu üniversiteyle özel olarak ilgilenmesi şart.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR