19 Mart 2024 Salı

FETÖ'DAN KURTARILDI DEVLET GÜVENCESİYLE ISPARTA'YA KAZANDIRILACAK

FETÖ'DAN KURTARILDI DEVLET GÜVENCESİYLE ISPARTA'YA KAZANDIRILACAK

Isparta

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, "Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde tek sorun kaynaktı. O da çözüldü. Devlet tarafından kredi verilmesine imkan sağlandı" dedi.

Ekim 2016: Savcılığın talebini değerlendiren Antalya 5. Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu şirketin kapsam ve faaliyet alanlarını dikkate alarak, 674 sayılı KHK’nın 19/2 ve CMK’nın 133/1 maddeleri gereğince, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF), yönetim organlarının tüm yetkilerini kullanmak üzere Kadıahmetoğlulları’na kayyum olarak atanmasına karar verdi. Bu karar ile, 2006'dan beri devam eden Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'nin yükleniciliği Kayyum Heyeti'ne geçmiş oldu. Aralık 2016: ITKM'de umut TMSF'de: AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Kadıahmetoğulları A.Ş'nin yönetimine el koyan TMSF'nin Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatını tamamlayarak biran önce hizmete açma kararlılığında olduğunu bildirdi. Eylül 2017: ITKM 6 ay içinde tamamlanacak. 15 milyon dolarlık kredi talebi onaylandı: Aranan kaynak bulundu ITKM'de inşaat başlıyor. FETÖ ile irtibatlı olduğu için sahipleri yurt dışına kaçan Kadıahmetoğulları'nın yönetimini üstlenen Kayyum Heyeti, gerekli kaynağı buldu, inşaat süreci yeniden başlıyor. Isparta gündemine 1998'de Çarşamba Pazarı Kentsel Tasarım Projesi olarak giren ancak daha sonra Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi adı ile yılan hikayesine döndürülen, geçen 20 yıllık sürede tamamlanamayan projedeki son gelişmeler oldukça sevindirici. FETÖ irtibatlı olduğu için sahipleri yurt dışına kaçan, devletin yönetimine kayyum atadığı Kadıahmetoğulları, yeni yönetimi ile ITKM sorununu çözümlüyor. Devlet güvencesi altına giren ITKM'de inşaatın önümüzdeki günlerde başlayıp, 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

BİLGİÇ: KAYYUM HEYETİNE ITKM'NİN ÖNEMİNİ ANLATTIK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ITKM'nin Isparta'ya kazandırılacak olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. ITKM yüklenicisi Kadıahmetoğulları'nın kayyuma devredilmesinden sonra bu konuda önemli girişimler ve temaslarda bulunduklarını anlatan Milletvekili Bilgiç, Akdeniz muhabirine şu açıklamayı yaptı: "Kadıahmetoğulları şirketinin dolayısıyla Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin kayyuma devredilmesinden sonra projenin bitirilip, Isparta'ya kazandırılması noktasında bir karar oluşturuldu. Sayın Antalya Valimizin Kayyum Heyeti'nin başında olması bizim için büyük bir şanstı. Kendileri ile görüşmelerimiz ve konuşmalarımız sonucunda bu projenin önemini ortaya koyduk. Projenin 20 yıldır bitirilemediğini ve bir an önce tamamlanması gerektiğini konusunda mütabık kaldık. Sayın Valimiz ve kayyum heyetinin değerli üyeleri ITKM'nin biran önce bitirilmesi noktasında kararlı bir tutum içerisinde oldular. Devletimize ait olan Ziraat Bankası üzerinden kredi kullandırılması için girişimde bulunduk. Defalarca banka yetkilileri ile görüştük. Çeşitli güvenceler verdik. Ve devletimiz tarafından şirkete kredi verlimesine imkan sağlandı. Kredi işlemleri bitti. Ticaret ve Kültür Merkezi'nin en önemli sorunu kaynaktı. Bitirilmesi için gereken kaynak nihayet bulundu, sorun çözüldü. Kaynağı Ziraat Bankası'ndan temin ettik. Bundan sonra ilgili merciler ve kurumlar gerekli görüşmelerini yapıp, inşaata başlayacaklardır. Zaten Kayyum Heyeti de Belediye yetkilileri ile görüşmelerini sürdürüyor. ITKM, inşallah en kısa sürede Isparta'ya kazandırılacaktır."

İKİNCİ TOPLANTI YAPILACAK

Öte yandan Kadıahmetoğulları Kayyum Heyeti ile Isparta Belediye Başkanı Günaydın ve diğer ilgililer arasında ilk görüşme geçtiğimiz hafta salı günü MarkAntalya'da gerçekleştirildi. Toplantı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, ikinci bir toplantının yapılacağı bildirildi. ITKM'de birkaç gün içinde önemli gelişmelerin yaşanacağı ve inşaatın başlayacağı edinilen bilgiler arasında.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

GÜLDEN KILIÇDAROĞLU

22 Eylül 2017 Cuma 01:05

BURAYA DÖKÜLEN PARAYLA KAÇ OKUL YURT HASTANE YAPILIRDI ŞİMDİ ÖĞRNDİ AKPE BURANIN FETONUN OLDUĞUNU BİLMİYORMUYDU GÜZELİM ŞEHRİ RANT UĞRUNA ÇİRKİŞLEŞTİRDİLER ŞEHİR HASTANESİ KONUMU OLDUMU KİMSE GİDEEMİYOR RAHATÇA HERYERİ KIRIP DÖKÜYORLAR KAFALARINA GÖRE YAZIK ÖZEL İDARE BİNASI NİYE YIKILDI SAPASAGLM BİNA YURT KLİNİK YAŞLI BAKIM EVİ OLAMAZMIYDI SAGLMLARI YIKIYORLAR YAPACAGIZ DİYE 15 SENE PARA DÖKÜYORLAR AKIL MANTIK ALMIYOR...BOZDUNUZ ŞEHRİMİZİ GÜZELİM ÇOCUKLUKANILARIMIZIDA YIKTINIZ.RANT UĞRUNA...

gerçekAK

20 Eylül 2017 Çarşamba 23:25

Siyaset babada oğula padisahlik gibi olursa millet daima kaybetmeye mahkumdur. 15 yıldır Ispartaya sehir hastanesinden baska ne yapildi. Bumların dönemi bitti kenara cekilin genclere yol verin

Barış

20 Eylül 2017 Çarşamba 19:04

Isparta ya şehircilik açısından yapılacak en büyük kötülük şehir hastanesinin yeri gibi ITKM de AKP eliyle çakıldı.Y.Ziya beyin her dediği doğru çıktı ve çıkacak.AKP belediyeciliği trafik yönünden zaten perişan bir şehire ITKM gibi daha çok trafik yükü getirecek bu tesise nasıl onay verdi?Yine Y.Ziya beyin merhum bel. bşk. ile ilgili söylediği sözler ortada.Hem hükümete hem de Fetö ye yakın bir şirketin yok pahasına nasıl ihale aldığı belli.Şimdi de kendi hatalarıyla prim yapmaya çalışıyorlar.

Ispartalı

20 Eylül 2017 Çarşamba 17:37

Vekilim migrso kavşağında hiç bir çalışma yok önümüz kış. Trafik keşmekeş olmaya başladı.

küçük işlerin büyük adamı

20 Eylül 2017 Çarşamba 17:11

el attıgınız alanlar milletin hep para harcayacagı alanlar .insanların calısp para kazanacagı fabrika insaatları gormek istiyoruz .

Abdurrahman AKTAŞ

20 Eylül 2017 Çarşamba 14:17

Süreyya vekilim el attıysa bu iş biter inşallah.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR