19 Mart 2024 Salı

FETÖ'cüler tünel kazıyor

FETÖ'cüler tünel kazıyor

Isparta

Jandarma Genel Komutanlığı, tutuklu FETÖ'cüler için uyarıda bulundu. Hainleri ziyaret eden avukat ve ailelerin firar girişimlerine yardımcı olacakları belirtilerek önlem alınması istendi.

Jandarma Genel Komutanlığı, tutuklu bulunan FETÖ'cüler için il komutanlıklarını uyardı. Komutanlıklardan, FETÖ tutuklularının bulunduğu cezaevlerine yazı gönderildi. Yazıda, FETÖ tutuklularının kaçma girişiminde bulunabilecekleri yönünde istihbarat bilgileri bulunduğu belirtildi.
Jandarma Genel Komutanlığı, hapishanelerde tutuklu bulunan FETÖ üyeleri için kırmızı alarm verdi. FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, haklarında işlemleri yapılan 103 bin 850 şüpheliden, 41 bin 326'sı tutuklandı. Tutuklular, çeşitli cezaevlerinde duruşmalarını beklerken, Jandarma Genel Komutanlığı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı FETÖ tutuklularının bulunduğu cezaevlerine yazı gönderdi.

'FİRAR ARAYIŞINDALAR' UYARISI

Hapishanede kalan FETÖ tutuklularının cezaevinden firar arayışı içerisinde oldukları yönünde bilgilerin bulunduğu belirtilen yazıda, tutukluları ziyaret eden avukat, aile ve benzeri şahısların kaçma girişimine yardımcı olabilecekleri vurgulandı. Yazıda, "Özellikle hastane, duruşma gibi cezaevinden çıkış durumlarında kaçma girişiminde bulunabilecekleri" gibi teyide muhtaç bilgiler mevcut olduğu kaydedildi. Yapılan uyarıda da, bu bilgiler ışığında olabilecek firar girişimlerine karşı görevlilerin daha özenli davranmaları ve tedbir almalarının önemli olduğu belirtildi. Yapılan uyarılar sonrası, İstanbul Silivri Cezaevi'nde önlemler artırıldı.

ZENGİN OLACAĞIZ YALANI İLE KANDIRMAYA ÇALIŞTI

FETÖ üyelerinin daha önce cezaevlerinde not kağıtlarıyla haberleştiği ortaya çıkmıştı. Notlarda "En kısa zamanda kurtulacağız buradan. Ümidinizi asla kaybetmeyin" yazılı ilk notta, "Bir sıkıntınız olursa iletin. ByLock terörden ceza için yeterli delil değil. Hele telefon, tablet filan imaj alınmadıysa delil dahi sayılmaz" ifadeleri yer alıyor. Notta, "İleride çok büyük tazminatlar alacak ve zengin olacaksınız. Sadece sabır" ifadeleri yer aldı.

HEM FETÖ'YE HEM PKK'YA DARBE!

Yeni yayımlanan KHK'lar ile TSK yapılanması ve iç güvenliğe ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Yurtdışına kaçan terör örgütü üyeleri ve hakkında soruşturma yürütülenler, üç ay içinde yurda dönmezlerse vatandaşlıktan çıkarılabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunun, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasını üç ay daha uzatma kararı vermesinin ardından üç yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) daha yayımlandı. Yeni KHK'lerle, sadece FETÖ ve PKK terör örgütüne değil, sosyal medyadaki provokasyon terörüne karşı da tedbir alındı. Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik tarihi kararların damga vurduğu KHK'lere göre, Ordudaki atama ve terfilere yeni düzen geldi. Yurt dışına kaçan FETÖ ve PKK mensuplarının vatandaşlıktan çıkarılabilmesine yönelik adım da KHK'lerle atıldı.

ÜÇ YENİ KHK YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 679 sayılı KHK ile "çok sayıda kamu personeli görevden ihraç edilirken", 680 sayılı KHK ile "yargı, medya ve iç güvenliğe ilişkin düzenlemeler" yapıldı. 681 sayılı KHK'da ise "TSK'nın yeniden yapılandırılmasına" ilişkin önemli adımlar yer aldı. İşte KHK'lerin şifresi ve öne çıkan kararlar: Kamudan toplam ihraç 6 bin 329'u buldu. KHK'lerle ihraç edilenler arasında Danıştay'dan 8, Başbakanlık Merkez Teşkilatı'ndan 4, BDDK'dan 19 kişi de yer aldı. Diyanet'ten 135 kişinin bulunduğu listede, RTÜK'ten Yurtdışı Türkler Başkanlığı'na kadar kuruluşlar yer aldı.

EMNİYET'TEN 2 BİN 687 İHRAÇ

Terör örgütleriyle irtibatı ve iltisakı belirlenen binlerce kamu personeli arasında Emniyet Teşkilatı'ndan isimler öne çıktı. Emniyetten 2 bin 687 ihraç gerçekleşti. Bunlardan 2'si 2. sınıf, 14'ü 3. sınıf, 37'si 4. sınıf emmniyet müdürüydü. 7 çarşı ve mahalle bekçisi de meslekten ihraç edilenler arasında yer aldı. Adalet Bakanlığı'ndan bin 699 personel için ihraç edildi.

60 POLİSİN RÜTBELERİ SÖKÜLDÜ

Meslekten çıkarılan 60 eski Emniyet Teşkilatı mensubunun rütbeleri alındı. Bunlar arasında iki 1/1. sınıf, kırk dört 1. Sınıf, altı 2. Sınıf eski Emniyet Müdürü de var. FETÖ'cü oldukları belirlenen bu isimlerin tekrar teşkilata ve kamu görevlerine girmesinin önü kapatıldı. Bu kişiler, özel güvenlik dahi olamayacak.

GÖREVE İADELER DE KHK'LERDE

KHK'lerle, terör örgütleriyle irtibatı olmadığı belirlenen kişilerin de görevlerine iadeleri sağlandı. Aile ve Sosyal Politikalar'da 10, Kültür ve Turizm'de 30, Maliye'de 45, Sağlıkta 49, Ulaştırma Bakanlığı'nda da 9 kişi görevlerine döndü. Milli Savunma ve TSK'dan 2'şer, üniversitelerden 42 kişi de memuriyeti iade edilenler arasında yer aldı.

VATANDAŞLIKTAN ATILACAKLAR

"Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Anayasayı ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", "yasama organına karşı suç", "Hükümete karşı suç", "Hükümete karşı silahlı isyan", "Silahlı örgüt", "Silah sağlama" suçları nedeniyle yürütülen soruşturma veya kovuşturmalar konusunda da önemli bir adım atıldı. Soruşturma veya kovuşturma nedeniyle Türkiye'ye dönmesi istenenler, resmi çağrı yapılmasına karşın üç ay içinde dönmezlerse vatandaşlıktan çıkarılabilecekler. Halen birçok FETÖ ve PKK mensubu ile elebaşının yurt dışında bulunduklarından yargılamaları ilerleyemiyor.

POLİSE 'SOSYAL MEDYA' YETKİSİ

KHK'lere göre polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili Cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkili hale getirildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

SDÜ

09 Ocak 2017 Pazartesi 09:07

Haber yorumlarınızda zaman zaman fetö militanlarının yorumları yer almaktadır. Vatan millet hesabına bu kişileri Isparta Başsavcılığına bildirmenizi bekliyoruz..

Vatandaş

09 Ocak 2017 Pazartesi 07:54

Bu hain silahlı terör örgütünün SDÜ'de hala pişkin pişkin dolaşan militanları da derhal yakalansın.

Yani

09 Ocak 2017 Pazartesi 06:32

Hala burada fetö propagandası yapılıyor. IP alıp teyit işlemi yapsın lütfen. Bu tür yorumları silin. Sorumsuz yayıncılık. Neyin gösterisini yapıyorsunuz.

Allah azze ve celle

09 Ocak 2017 Pazartesi 02:05

Pardon yanilmisiz onlar yapmamis dese birileri,aaa gercekten iyi insanlar hepsi,bosuna icerde kaldilar,yazik, diyebilecek okadar aklini kullanamayan insanlar varki ,asil allahin huzurunda hakkimizi nasil verecekler oturup onu dusunsunler.Dilerim cenabi allah gulenlerin de basina versin cocuklari,esleridearkalarindan bizler gibi bakakalsinlar (amin)

Allah azze ve celle

09 Ocak 2017 Pazartesi 01:54

O insanlar o kadar serefliki kapilari sonuna kadar acsalar cikma denilince cikmayan insanlar herkesin gozu kapali cocuklarini emanet ettigi ogretmenler,doktorlar,hocalar

Vicdan

08 Ocak 2017 Pazar 23:54

Peki bu darbe bir oyunsa ve bu oyunda diplomasiz diktator varsa ne yapacaksin bu dediklerini? Allah in lutfu deyip milletin karsisina geçen ve bu yapininin altindakilerde en ufak suc yok diye inleyen bu zihniyetin yalanı ortaya çıktığında ve bu ölenlerin tamamını kışkırtan ortaya çıktığında acaba ne diyeceksin? Doğruların ortaya çıkmasıni istemeyen bir zihniyet var dusun. Ne ak mallari ne de diktatörü dinleyebiliyorsun. En önemli faktör si mitci ile askerin başını dinleyemiyorsun bile...

Burnu kaf dağında olmayan adam

08 Ocak 2017 Pazar 19:27

Hayırdır sevgili eleştirmenler ? Diğer yorumlarım degilde, nedense içinde din iman Allah ve benzeri dini motif ve sözcüklerin bulunduğu satırlarıma "dislike" vermişsiniz ve bir türlü begenememişsiniz. Gerçi bu benim icin bir onur sayılır ama yine de merak ettim. Hayırdır nedir acaba bu rahatsızlığın nedeni ? Bu kadar mı korkutuyor Allah adının anılması birilerini ?

Burnu kaf dağında olmayan adam.

08 Ocak 2017 Pazar 17:51

Ancak ve ancak, kimse çıkıp ta gercekten masum olan ve haksızlığa uğrayan birkaç kardeşimiz üzerinden siyaset yapmaya çalışmasın ve onları örnek göstererek bu operasyonlar tümüyle haksızdır, durdurulmalıdır diye masal okumaya kalkmasın. Operasyonlar tum hızıyla sürecektir ve bir virus gibi içimize damarlariniza kadar girmis bu hainler ne pahasına olursa olsun temizlenecek ve yargılanacaklardır.

Burnu kaf dağında olmayan adam.

08 Ocak 2017 Pazar 17:45

Evet elbetteki kurunun yanında yanmış olan yaslar da var. Bunu inkar edecek ve oh olsun diyecek değilim. Rabbim gerçekten hicbir ilişkileri olmadigi halde suçlanan ve görevinden alınan kardeslerimizin yar ve yardımcısı olsun. Unutmasinlar ki her seyi gören ve bilen Allah, elbette onlarında bu suçsuz yere çektikleri sıkıntılarını giderecek ve geçmiş günahlarına kefaret nevinde onlara Rahmetiyle muamele edecektir.

Burnu kaf dağında olmayan adam.

08 Ocak 2017 Pazar 17:30

Elini vicdanına koy da öyle konuş sayın Vicdan.Nasıl olurda ve hangi akil ve vicdan ile bu ülkenin insanlarının canina malina ırzına ve namusuna goz diken ve vatanımızı yıkıp bayrağımızı indirmeye cüret eden fetöcü teröristleri savunabiliyorsun sen ? Ha onbeş temmuz gecesi tanklar ve f16 larla üzerimize bomba yagdiran darbeci fetö hainleri, ha Ispartada para toplayip onlara maddi destek veren ve besleyen Fetöcü Esnaflar Muteahhitler Sarraflar Doktorlar Öğretmenler Askerler... Ne farklari var?

Adalet

08 Ocak 2017 Pazar 17:28

Suçsuz lara ne diyeceksin burnu Kaf daginda olmayan adam

Burnu kaf dağında olmayan adam

08 Ocak 2017 Pazar 17:14

Merak etmeyin. Son on yıldır villalar da lüks dairelerde oturmaya alışmış ve her sene yaz tatilini beş yıldızlı otellerde geçirmeyi artik standart haline getiren bu fetöcü hainler, rüyalarında bile görseler gireceklerine inanmadıkları o hapishane duvarlarından kaçmayı asla beceremezler. Ne o kadar azim nede güç vardır o vatan hainlerinde...

Adalet

08 Ocak 2017 Pazar 17:12

Sana katılıyorum vicdan Allah suçsuz ların yar ve yardımcısı olsun

Vicdan

08 Ocak 2017 Pazar 16:36

Iceridekilerin bir karincayi bile incitmeyecegi herkesçe malum ama körleşmiş vicdanlar bunu duyamiyor. Yalan ve iftira ile milletin malina el koyanlar bu masumlarin canına kast etme telasindalar ama unutmasinlar ki mazlumun dostu Allah tir ve cezası da çok cetindir...

Ali Koral

08 Ocak 2017 Pazar 17:27

Karıncayı incitmezler ama devletin reisine firavun derler, devleti yıkmak için ellerinden geleni yaparlar, darbeden sonra yalandan da olsa sokağa çıkmazlar, her türlü adam kayırma bulunur, devlet kademelerini örümcek ağı gibi sararlar, kesinlikle acımak yok, yürü be Türkiye Cumhuriyeti arkandayız.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR