19 Mart 2024 Salı

Fethullahçıların cezaevindeki 24 saati nasıl geçiyor

Fethullahçıların cezaevindeki 24 saati nasıl geçiyor

Isparta

Vatan Partisi Ankara Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Anıl Eren Yıldız, "telefonunda ByLock bulunduğu" gerekçesiyle FETÖ’den tutuklanmıştı.

Yıldız, 66 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Aydınlık'tan İsmet Özçelik, Yıldız'la bir söyleşi gerçekleştirerek, FETÖ’cülerle geçirdiği 66 günü konuştu.

Özçelik'in Yıldız'la gerçekleştirdiği söyleşi şu şekilde:

-Ne oldu da tutuklandınız? Telefonunuzda ByLock çıktığı söylendi. Olayı bir de senden dinleyelim.

-Kullandığım telefon hattı Ordu’da memur olan ağabeyim adına kayıtlıydı. Bu hatta ByLock olduğu söylendi. Bu nedenle ağabeyim önce açığa alındı, sonra meslekten ihraç edildi. Savcılık aşamasında ben devreye girdim,hattı kendimin kullandığını söyleyince gözaltına alınan ağabeyim serbest bırakıldı, ben tutuklandım. Ordu Perşembe cezaevine kondum. Telefonuna ByLock yüklendiği iddia edilen tarihte lise son sınıf öğrencisiydim. Gerek GSM,gerekse MİT raporlarında bu programın tespiti konusunda yanlışlar olabileceği ifade edildi. İtiraz ettik, bir yanlışlık olduğunu söyledik. Şahsımla ilgili araştırma yaptılar, itirazlarımı değerlendirdiler. Serbest bıraktılar.

- Hapiste kaç gün kaldın?

 

-66 gün.

 

-Koğuştaki herkes FETÖ’den mi tutukluydu?

 

-Koğuşun tamamına yakını FETÖ’cü suçlamasıyla oradaydı.

 

-Sen koğuşa gelince ne yaptılar? Senin kim olduğunu nasıl öğrendiler?

 

-Koğuşa ilk girdiğimde beni Tayyip Erdoğan’ın 7 yıl korumalığını yapan bir polis memuru karşıladı. Beni Ordu ili 5. imamı olan bir öğretmenin yanına götürdü. FETÖ imamı o sırada meşguldü. 5 dakika kadar bekledik. Bana cemaatin hangi bölümünden olduğumu sordu. Ben de cemaatle hiçbir ilgim olmadığımı Vatan Partili olduğumu söyledim. İnanmak istemedi. Ben sert bir şekilde tekrarlayınca tavırları değişti. Sonra beni koğuştaki diğer FETÖ’cülerle tanıştırmak için avluya çıkardı.

 

-Örgütsel yapı orada da işliyor muydu?

 

-Tabi. Örgütün il yapılanmasında üst düzey yönetici olan 3-4 kişi koğuşta etkindi.

 

-Sonra ne oldu?

 

-Diğer FETÖ’cülere beni ,“Bakın bu Perinçek’in adamıymış”diye tanıttı. Oradakiler şaşkınlıkla birbirlerine baktılar. Arkasından da gülmeye, kendi aralarında gizli gizli konuşmaya başladılar.

 

-Seni ajan mı sandılar?

 

-FETÖ’cü olup olmadığımı iyice anlamak için “Dershanemize bile gitmedin mi?” sorusunu yönelttiler. Durumumu anlayınca , benim içerden bilgi almak amacıyla gönderildiğimi öne sürdüler.

 

-Neler söylediler

 

-Bana “Darbeyi Perinçek’in adamları yaptı. Amaç bizi buraya attırmaktı. Avrupa bunu biliyor” dediler.

 

-Sana kötü davrandılar mı?

 

-Vatan Partili olduğumu öğrenince soğuk davrandılar.Aramızda sert tartışmalar yaşandı. Koğuş 16 kişilikti. Ama 38 kişi kalıyorduk.Yer sorunu oldu. Yöneticiler bazı özel isimleri benimle kalmaya zorladılar.Ertesi gün birçok gazetede benimle ilgili haberleri görünce tavırları değişti.Birden bir Eren Bey oldum. Peş peşe Ergenekon, Balyoz, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum gibi konularda sorular sormaya başladılar. Bu tartışmaları koğuştaki herkes dinliyordu.

 

"SENİN BURADA OLMAN BİZİM İŞİMİZE YARAR"

 

-Daha sonra tepkileri değişti mi?

 

-Ordu ili polis imamı olduğu söylenen, diğer polislerin de saygı gösterdiği Harun Y. adındaki polis yanıma gelerek şunları söyledi:

 

“Senin burada olman bizim işimize yarar. Davaların seyrini değiştirir. Senin ByLock’la suçlanman biz toptan kurtarır. ByLock iddiaları çökertir. Bunda alınacak bir şey yok. Belki de Allah katında sen buraya bunun için gönderildin.”

 

-FETÖ’cülerle bir gününüz nasıl geçiyordu?

 

-Benim bir günümle onların bir günü arasında fark vardı. Ben kahvaltıdan sonra gazeteleri okur, sabah sporunu yapardım. Sürekli kitap okuyordum. Onlar ise sabah kahvaltıdan sonra toplu tespih çekerek, namaz kılarak , Kur’an okuyarak zaman geçiriyorlardı. Birbirleriyle iletişim kurmaları bile sınırlıydı.

 

GECE 04.00-06.00 ARASI BEDDUA SEANSI

 

-Koğuşta “Beddua seansı” da yapıyorlar mıydı?

 

-Namazları örgütün televizyonu STV’de program da yapan Ömer adındaki kişi kıldırıyordu. Gece “teheccüd namazı” kılarlardı. Bu sırada hapiste direnci arttırmak için birbirlerini motive ediyorlardı. “Allah bizi buraya bilerek gönderdi. Dışarıdaki günahlardan arınıyoruz. Tuttuğumuz her oruç, kıldığımız her namaz dışarıdakinin bin katı değerindedir. Kutlu gün yakında. Siz ibadetten noksan kalmayın. Sebepler dairesinde camianın mükafatı büyük” derledi.

 

Bunların dışında “Riyazet orucu” tutan yöneticiler vardı.“Hocaefendi tavsiye ederdi” diyerek 3 yönetici 40 gün boyunca “Riyazet orucu”tuttu. Bu süreçte iftarda hiç hayvansal gıda yemedi.

 

Ayrıca her gece sabah saat 04.00-06.00 arasında “Beddua seansı” yapılırdı. Bu seanslarda özellikle Erdoğan’a “yezit” denilerek,kendilerini hapse atanlara ve onları destekleyenlere beddualar edilirdi. Bir seferinde imamlardan Ömer bana, “Aslında baş yezid Doğu Perinçek’tir. Hizmete bu zulüm Erdoğan’ın aklına gelmez, bir tek onun aklına gelir. Erdoğan’ı nasıl kandırdınız” diye sormuştu.

 

'EVET' ÇIKARSA SONSUZA KADAR KURTULURUZ

 

-16 Nisan halk oylamasında FETÖ’cülerle beraberdiniz.Tercihleri nasıl oldu?

 

-Örgüt imamları 16 Nisan halk oylamasında koğuştaki FETÖ’cüleri “Evet” oyu vermeye zorladılar. Nedenini de şöyle açıklıyorlardı:“Hayır’ın kazanması bizi kısa vadede rahatlatır. Ama uzun vadede ‘Evet’kazanırsa Yezit ve güruhundan sonsuza dek kurtulacağız."

 

Ama alt düzeydeki FETÖ tutukluları buna pek itibar etmedi.

 

NİSAN’DA İÇ KARGAŞA BEKLENTİSİNE GİRDİLER

 

-16 Nisan referandumu sonrası sokakların karışması ve iç çatışma çıkması beklentisi içine girdiler. Koğuşta çeşitli kaos senaryolarını tartıştılar. Televizyon ve radyo olmadığı için sonuçları zamanında öğrenemedik.İmamlar sonuçları öğrenmek için yoğun çaba gösterdiler. Dışarıdaki araba seslerinden anlamlar çıkardılar. Bir ara dışarıdan 2 el silah sesi geldi, çok mutlu oldular.

 

Odatv.com

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kemal hasoğlu

20 Temmuz 2017 Perşembe 15:15

BURADA KİM TERÖRİST KİM HAİNSE ALLAH BELASINI VERSİN. İFTİRACILARADA ALLAH ORAYA GİRİP BİR DAHA HİÇ ÇIKMAMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH

Evet hayir meseelesi

19 Temmuz 2017 Çarşamba 21:01

Sayin arkadaslar, bence bu evet hayir meselesindeki evet gercekten onlara yariyacak. Bana kalirsa pkk chp ataturkcu zihniyet hayiri destekliyor gibi durdu ama icten ice evete oy bastilar. Zaten rte bey bop baskani cia emellerinin olmasi icin calisiyor butun liderlerden sadece ingilterenin lideriyle arasi iyi digerleriyle bozuk neden acaba. Ulke osmanli gibi yikilacak.

Ispartali

19 Temmuz 2017 Çarşamba 15:05

namaz kiliyorsunuz oruc dutuyorsunuz kuran okuyorsunuz siz bunlari biliyorsunuzda vatanina ihanet niye ben diyorumki asil suclulari bulum cezasini verecen cikmayacaklar oldursen onlar icin kurtulus olur vatanina ihanet neymis ogrensinler aradaki gariban sucsuzlara lafim yok onlari temizlenmesi gerekir

19 Temmuz 2017 Çarşamba 12:15

bu hainleri niye aynı koğuşta yatırıyorlar?

Serdar

19 Temmuz 2017 Çarşamba 10:16

Allahın verdiği aklı kullanamayan ve kula Biat eden reziller ,fareler gibi hapishane köşelerinde geberir gidersiniz

Halktan Biri

19 Temmuz 2017 Çarşamba 20:12

Sizin gibi adamlar için nefes tüketmeye gerek yok. Yüce Allah sizleri bildiği gibi yapsın soysuz, karaktersiz pezevenkler. Aslında size ne içeride ne dışarıda bırak yemek vermeyi, bir damla su bile vermeyeceksin onun bunun çocuklarına.

--

19 Temmuz 2017 Çarşamba 09:08

sabah kahvaltıdan sonra toplu tespih çekerek namaz kılarak kuran okuyarak teheccüdle oruçla dua ile...günümüz türkiyesinin sözümona teröristlerine bakın hele

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR