27 Nisan 2024 Cumartesi

Felçli Umut'un Elektriği Kesildi

Antalya, Burdur ve Isparta'da yaklaşık 1 milyon 800 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CLK Akdeniz Elektrik, 1.5- 2 aylık yüksek bedelli faturalar nedeniyle yoğun tepki ve protestoların hedefi haline gelmiş, çeşitli eylemler düzenlenmişti.

Isparta

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu tüm vücudu felç olan ve gerçek kimliği belirlenemeyen Umut adı verilen gencin yaşadığı evin elektriği, 427 liralık borç yüzünden kesildi.

 

Aksu İlçesi'nde 7 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından uzun süre Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kalan ve gerçek kimliği belirlenemediği için Umut adı verilen genç, Gülsüm Kabadayı tarafından koruyucu annelik statüsüyle bakım altına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün denetiminde Gülsüm Kabadayı'nın koruyucu anneliğini yaptığı Umut'un yaşadığı evin elektriği, CLK Akdeniz çalışanları tarafından borç nedeniyle kesildi.

 

Şiddetli yağmur, soğuk ve fırtına yaşanan Antalya'da MeydanKavağı Mahallesi'ndeki eve gelen 427 lira tutarlı fatura ödenmediği için Umutda soğukta kaldı. Daha önce hiç bu kadar yüksek tutarlı fatura gelmediğini belirten Gülsüm Kabadayı, "Bu kez faturamız çok yüksek geldi. Herkesbundan şikayet ediyor zaten ve bize de 427 TL geldi. Ödeyemedik. Muratpaşa Kaymakamlığı'na başvurup yardım talebinde bulundum, ama reddettiler. Umut'unyatağından birçok malzemesine her şey elektrikle çalışıyor. Görevliye 'kesme'diye yalvardım. Ama benimle hiç konuşmadı bile, kesip gitti. Umut soğukta kaldı" diye konuştu.

 

Gözyaşlarını tutamayan Gülsüm Kabadayı, Umut'a yapılanyardımların devlet kontrolündeki hesapta tutulduğunu ve bakım ücreti dışındabir ücret almadığını, elektrik parasını ödeme imkanının da olmadığını söyledi.

 

Antalya, Burdur ve Isparta'da yaklaşık 1 milyon 800 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CLK Akdeniz Elektrik, 1.5- 2 aylık yüksek bedelli faturalar nedeniyle yoğun tepki ve protestoların hedefi haline gelmiş, çeşitli eylemler düzenlenmişti. CLK Akdeniz'e yönelik tepkiler halen sürüyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

CLK AKDENİZ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş.'den açık

12 Şubat 2015 Perşembe 14:10

Antalya'da meydana gelen olay münferittir. Şirketimizin bu konudaki uygulama talimatı şu şekildedir. Borcundan veya bir başka nedenle elektriği kesilmesi gereken abonelerde, bu şekilde riskli hasta bulunduğu belirtilirse kesme yapılmamakta, şayet kesme işlemi yapılmışsa, haber verildiğinde derhal elektriği bağlanmaktadır.Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

sengetli

11 Şubat 2015 Çarşamba 00:53

Yazıklar olsun doğuda yüzbinlerden fatura parası alamazsınız batıya gelince garibin elektriğini kesersiniz.ödememek yanlış savunmuyorum ama imkan olsa öder anadolu insanı gidin birde doğuda elektrik kesinde görelim.

tatar ramazan

10 Şubat 2015 Salı 14:37

naletttt olsunn böyle özelleştirmeyeeeeee

a.d

10 Şubat 2015 Salı 14:16

BU CLK GİBİ SAHTEKAR BIR ŞİRKET YOKTUR SANIRIM TURKIYEDE 2 AY FUTURA GELMIYOR VE USTUNE USTELIK DE 2-3VE 9 AYA KADAR TAKSIT İMKANI OLACAGNI YAYINLIYOR ŞİRKET BUNYESINE GIDILDIGINDE ISE BÖYLE BISIYIN OLMADIGI DILE GETIRIYORLAR BUNUNLARIN SEBEBI AK PARTIDIR BABASININ MALI GIBI SATISA ÇIKARDILAR DEVLET KAPILARINI DEVLET ŞAHISTAN INSAFLI IDI...

Erol TÜRKÖZMEN

12 Şubat 2015 Perşembe 13:57

Sayın Yorumcu;Şirketimiz hakkındaki görüşlerinizin, zamanla değişeceğini umut ediyoruz.Sayaçların bir defaya mahsus geç okunması sadece CLK AKDENİZ ELEKTRİK bölgesinde değil, diğer dağıtım bölgelerinin bir kısmında da( AYDEM,BAŞKENT, TOROSLAR v.b.)uygulanmıştır. Geç okumadan kaynaklanan müşterilerimizin mağduriyetini bir nebze olsun hafifletebilmek amacıyla; şirketimize başvuran abonelerimize, ödeme devresine faiz alınmadan, kefil-senet istemeden 2-3 taksit yapılmaktadır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR