28 Mart 2024 Perşembe

Felaketler Anne- Oğulun Peşini Bırakmadı

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde bedensel engelli 43 yaşındaki Muammer Turp ve annesi 70 yaşındaki Naciye Turp'un oturduğu ev yangında kül oldu, 10 küçükbaş hayvan telef oldu.

Isparta

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde bedensel engelli 43 yaşındaki Muammer Turp ve annesi 70 yaşındaki Naciye Turp'un oturduğu ev yangında kül oldu, 10 küçükbaş hayvan telef oldu. Daha önce ailenin 2 üyesini 2 ayrı kazadakaybeden anne- oğul, evsiz kaldıkları için gözyaşı döktü.

 

Yalvaç'ın Kuyucak Köyü'nde oturan Muzaffer Turp, 2010yılında köyde harman yaparken patoz makinesinin içine düşerek yaşamını yitirdi.Bu olaydan bir yıl sonra oğlu İbrahim Turp ise işe giderken motosikletiyle otobüsün altında kalarak can verdi. Bir yıl arayla eşini ve oğlunu kaybeden Naciye Turp, bedensel engelli oğlu Muammer Turp ile yaşamaya başladı.

 

Ayakkabı boyacılığından kazandıklarıyla evin geçimini sağlamaya çalışan Muammer Turp ile annesi, oturdukları evi kışa girmeden onarımdan geçirmek istedi. Bu amaçla çağırdıkları ustalar evde çalışırken,Naciye Turp ise yemek pişirdi. Naciye Turp, yemekleri ocakta bırakıp dışarı çıktığı sırada evden patlama sesi duyuldu. Ardından dumanlar yükselen evde yangın başladı. Yalvaç Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında tek katlı ev kullanılamaz hale geldi. 5 yıldır felaketlerin peşini bırakmadığı anne- oğul, bu kez de evsiz kaldı.

 

EVDE TAMİRAT VARDI

 

Yemekleri ocağı koyup dışarı çıktığı sırada patlama sesi duyulduğunu anlatan Naciye Turp, "Bir anda dumanlar yükselmeye başladı.Ahırda koyunları, kuzuları kurtarayım dedim, dumandan bir şey göremedim.Alevler birden her yeri sardı" diye gözyaşı döktü.

 

Muammer Turp ise yangında 10 küçükbaş hayvanının telefolduğunu aktarırken, "Evsiz kaldık" diye ağladı. - Isparta

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR