29 Mart 2024 Cuma

FAYDALI VE MUTLU OLACAĞINIZ ALANI SEÇİN

FAYDALI VE MUTLU OLACAĞINIZ ALANI SEÇİN

Isparta

SDÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecini başlattığına dikkat çekerek, aday öğrencilere ve ailelere önemli uyarılarda bulundu.

YKS sonuçlarına göre tercih süreci başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite adayları tercihlerini 14 Ağustos’a kadar tamamlayacak. Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, tercih sürecinde uyarılardı bulundu. Çömlekçi; “Puan heba olmasın diye istemediğiniz bölümü yazmayın. En önemli problemlerden biri ailelerin baskıları sonucu istemediği bölüme yerleşen mutsuz öğrencilerdir. Yüzdelik dilimleri, geçen yılki puanları optimize etmelerini, ‘YÖK Atlası’nı çok iyi incelemelerini öneriyoruz. Ayrıca mutlaka rehberlik hizmeti almalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. Çömlekçi, ‘mutsuz öğrenci’ problemini tamamen ortadan kaldırmak için adaylar ve ailelerin çok dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Çömlekçi, üniversite adayı öğrencilerin, YÖK’ün çok önemli bir hizmeti olan “YÖK Atlası”ndan faydalanmasını önerdi. Öğrencilerin yüzdelik dilimine yakın bölümleri tercih etmesi gerektiğini anlatan Çömlekçi, bu noktada rehberlik hizmeti almanın da değerli olacağını kaydetti.

Çömlekçi, öğrenciler ve ailelerine şu uyarılarda bulundu: Gençlerimizin önünde zorlu bir süreç var. Gerçekten emekle, zorluklarla kazanılmış puanların boşa gitmemesi, işe yarar hale gelmesi için önemli bir karar vermek durumundalar. Biz hiç kimsenin puanının heder olmasını istemeyiz. Süleyman Demirel Üniversitesi ve özelde Mühendislik Fakültesi olarak öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını en doğru şekilde almalarını umut ediyoruz. Bu bağlamda da değerli bilgiler paylaşmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız öncelikle gerçekçi düşünmeliler. İşin matematiğinde olabilecek kontenjan boşluklarını da iyi hesaplamalılar.

AİLELER ÇOCUKLARINA BASKI YAPMAMALIDIR

Eğitimci oldukları için, ailelerin çocuklarına yönlendirme yapmaya çalıştıklarını da bazen gördüklerini kaydeden Çömlekçi, uyarılarına şöyle devam etti: “Aileler ‘çocuklarının puanı boşa gitmesin’ düşüncesi ile birbiriyle alakalı olmayan bölümleri peş peşe yazdırdıklarını görüyoruz. Bizce en tehlikeli durum budur. Mutsuz öğrenciler görüyoruz. İstemeden yazdığı bölümü kazanan öğrenciler ile karşılaşıyoruz. Anne ve babalara şunu söylemek isterim: Evlatlarımız bizim en önemli varlıklarımız. Puan boşa gitmesin kaygısı ile baskı yapmasınlar"

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR