08 Mayıs 2024 Çarşamba

Yüreklerinize sağlık

Yüreklerinize sağlık

Isparta

Isparta’nın ilk ve tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 6 Mart Spor Kulübü, bugüne kadar ilimizde hiç başarılamamış bir hikayeye imza attı. 2023 yılının başında kentin tek Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübünü kurarak, 2. Lige başlayan 6 Mart Spor Kulübü grubunu namağlup lider olarak tamamladı.

1. Lig için play-off maçları oynamaya hak kazanan temsilcimiz, ilk turda Osmaniye 7 Ocak Spor’u 2 maçta da mağlup ederek, adını bir üst tura yazdırdı. Temsilcimiz 1. Lige çıkma maçında ise Mardin temsilcisi Kızıltepe ile karşılaştı. Mardin’deki ilk maçta mağlup olan 6 Mart Spor Kulübü, Isparta’da oynanan ikinci maçını ise kazanarak seride durumu 1-1’e taşıdı.

1. Lig için son maç bugün Mardin’de yapıldı. Dün Mardin’e giden temsilcimiz 6 Mart Spor Kulübü dünyanın her yerinde hak tanınan maç öncesi antrenmanı için salona gitti. Ancak buna hem il hem de İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü izin vermedi. “Salonda boyama yapacağız” gibi saçma bir gerekçesiyle takımımızın şut antrenmanı yapmasına engel oldular. O da yetmezmiş gibi “salon boya kokacak” diyerek Federasyona da yaptıkları baskı ile maç saatini 12.00’dan saat 14.00’a çektirdiler. Birde bunlara ilave olarak maça Doğu illerinde mensup hakem atattılar. Maç esnasında ise antrenörümüzün üzerine yürüdüler. Isparta Valisi Aydın Baruş’un maçtan bir gün önce Mardin Valisi ile iletişime geçerek, maçla ilgili güvenlik tedbirlerini arttırılması talebi ile salonda bulunan güvenlik güçlerinin müdahalesi ile olaylar büyümeden kontrol altına alındı.

Bugün saat 14.00’da maç oynanmaya başladı. Isparta Temsilcisi maça müthiş bir başlangıç yaptı. İlk periyotta rakibine 8 sayı farkla öne geçen temsilcimiz, 2. ve 3. periyotta da hakemlerinin maça müdahalesi ile karşılaşma az sayı farklarla sürdü. Maçın son 1 dakikasına 56-54 önde giren Isparta 6 Mart SK’nın en iyi 3 oyuncusu hakemin taraflı kararlı ile oyundan atıldı. Maç ise 58-58’lik sonuçla uzatmalara gitti. Uzatma bölümlerinde de bir iyi oyuncumuzu daha sahadan atan hakem, maçın Mardin’in kazanmasını sağladı. Temsilcimiz karşılaşmadan mağlup olarak ayrıldı.

TEŞEKKÜRLER ISPARTA 6 MART SK

Bu yıl ilk defa lige katılmasına rağmen 1. Ligin kapısından dönen ve büyük bütçelerle oynanan takımlara kafa tutan Isparta Temsilcisi 6 Mart SK, kentin spor kültürüne yeni bir soluk getirdi. Muhbir32 ailesi olarak 6 Mart Spor Kulübüne bugüne kadar yaptığı başarılardan dolayı teşekkür ediyoruz.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR