28 Mart 2024 Perşembe

EVLİLİK HAYALİ KURDU DOLANDIRILDI

EVLİLİK HAYALİ KURDU DOLANDIRILDI

Isparta

Evlenmek için bir TV kanalının evlenme programına katılmak isteyen 32 yaşındaki genç internetten başvuru yaparken dolandırıcıların ağına düştü. Erken uyanan genç 850 Avro ile ucuz kurtuldu.

 Evlenmek bir yuva kurmak ve için çabalayan Yalvaç'ta yaşayan 32 yaşındaki Soner Erdal az kalsın soyup soğana çevriliyordu. Bugüne kadar 4 kez nişan yapan ancak adaylarla bazı nedenlerle yollarını ayıran Soner Erdals on çare Televizyon kanallarından birinde yayınlanan evlilik programına başvurmaya karar verdi.

İNTERNETTE TUZAĞA DÜŞTÜ

Evlilik vaadi ile insanları dolandırarak mağdur eden şebekenin internette kurduğu bir siteyi TV Kanalının sitesi sanarak başvuruda bulunan Soner Erdal’ın macerası da böyle başladı.

“32 yaşındayım ve halen evlenemedim. Bir de şansımı evlenme programlarında deneyeyim diyerek internetten Esra Erol’un fan kulübü olduğu belirtilen siteye kayıt oldum. Bana kaydınız başarıyla alınmıştır diye br mesajgeldi. Daha sonra sizden önce kayıt yaptıranların listesine ulaşmak istermisiniz? Diye bir ileti daha geldi ve linke tıkladım. Bir sürü bayan aday vardıincelemeye başladım. Sonunda Bulgaristan Pıeven şehrinde olduğu belirtilen Yonko Simenov isimli bir bayandan hoşlanarak telefon numarasından irtibata geçtim. İşte ne olduysa bundan sonra oldu.

FOTOĞRAFLARIMIZI MONTAJLAMIŞ

Aramızda uzun zamandır bir ilişki varmış gibi bana sıcakdavranıyordu. Benden fotoğraflar istedi gönderdim. Bu fotoğraflarımı kendisinin fotoğraflarına montajlamış bana gönderdi. Canımlı cicimli konuşuyorduk.

SOYUP SOĞANA ÇEVİRECEKTİ

Gayet iyi Türkçe konuşan ve 5-6 dil bildiğini söyleyen bubayan ile facebook aracılığı ile de görüşmeye başladık. 3 Kasım tarihinde başlayan bu sanal görüşme hızlı ilerledi ve babası olmayan bu kız bize annesi diye tanıttığı kadın ile de görüştürdü. Benim ailemde onay verince biz gelmesini istedik. Benden pasaport ve vize için bir miktar para istedi. Western Unionaracılığı ile önce 255 Euro gönderdim. Ardından 600 Euro uçak bileti ve diğergiderler için para istedi. Onu da gönderdim. Ben Antalya havalimanına gelecek diye beklerken bu defa da 2 bin Euro daha para göndermem gerektiğini söyleyince dolandırılmaya çalışıldığımın farkına vardım.

İZİNİ BİR ANDA KAYBETTİRDİ

Uyandığımı anlayan kadın bir anda telefonunu kapattıfacebook hesabını kapattı ve iletişim kesildi. Zaten facebook hesabı da benimle tanıştığı gün açılmış. Şimdi kendisinden en ufak bir iz yok” şeklinde bilgiverdi.

BEN YANDIM BAŞKASI YANMASIN

İlçede kendisi gibi bu tuzağa düşen başkaları da olduğunu iddia eden Soner Erdal ‘Ben 850 Euro gibi bir para kaptırarak ucuz kurtuldum ama daha çok para kaptıranlar olduğunu biliyorum. 2 bin Euro daha göndersem dahasını da isteyeceklerdi. Buradan tüm genç arkadaşları uyarıyorum ben yandımsiz yanmayın. Bu tür şeylere kesinlikle kanmayın’ dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR