20 Nisan 2024 Cumartesi

EVDE YATAN HASTALAR SANDIĞA GİDEBİLECEK

Evde sağlık hizmeti alan hastalar, talep etmeleri halinde 7 Haziranda sandık başına sağlık görevlilerinin yardımıyla gidecek.

Isparta

Isparta Merkez, İlçeler ve Köyler olamak üzere evde sağlık hizmeti alan hastalar,  7  Haziran genel seçimlerinde sağlık görevlilerinin yardımıyla sandık başlarına giderek oylarını verebilecek.

Sağlık İl Müdürlüğü, yatağa bağımlı ya da sağlık kuruluşlarına gidemeyecek durumda olan hastalara "Evde Sağlık Hizmeti" veren ekiplerin, 7 Haziran seçimleri'nde oy kullanabilmeleri için gerekli yardımı yapmaları yönünde genelge yayınladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya yaptığı açıklamada ise; "Bilindiğiüzere 7 Haziran 2015 tarihinde 2839 sayılı kanun çerçevesinde MilletvekiliSeçimi yapılacaktır. Bu durumda vatandaşların en temel haklarından olan oykullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirebilmeleri  önem arz etmektedir.

İlimizdesağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak hem Evde SağlıkHizmetlerinden faydalanan vatandaşlarımızın hem de kendi imkanları ile sosyalhaklarından faydalanamayacak durumda olan vatandaşlarımızın donanımlı araçlarlasağlık personeli refakatinde özellikle hastanelere nakli ile birliktemuayeneleri sonucunda tedavilerine müteakiben evlerine ulaştırılması en önemlisorumluluklarımızdandır. Sevgi, saygı, sabır, özveri, şevkat ,hoşgörü ve güvençerçevesinde sunmuş olduğumuz hizmetimizde ki amacımız vatandaşlarımızın hemsağlık hem de sosyal haklarından yararlanmalarına destek olarak yaşamkalitesini en  üst seviyedetutabilmektir.

Bukapsamda sağlık problemleri nedeni ile kendi imkanları ile sandığa gidemeyecekolan vatandaşlarımızın oy kullanmaları da sağlıklı diğer vatandaşlarımızlaeşdeğer olmaları açısından çok önemli bir uygulamadır.

Bunaistinaden Isparta Sağlık Müdürlüğü, il merkezi ve ilçelerimizde toplam 25 EvdeSağlık hizmet aracı ve ambulans ile 50 kişilik sağlık personeli görevlendirerekevde sağlık hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşlarımızın oykullanmalarına yardımcı olmak üzere hizmet verecektir.

EvdeSağlık Hizmetleri alan, ileri derece KOAH gibi solunum sistemi hastalığı olan,ilerlemiş kas hastalığı olan, taburculuk sonrası evde tedavisi  gereken hastalar, son dönem kanser hastaları,çok ileri yaşta olan, hareket etmekte zorlanan yatalak, özürlü vatandaşlarımızıntalepleri dahilinde  444 38 33 numaralıHalk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezini T.C.kimliknumaralarını belirterek arayıp bildirimde bulunmaları doğrultusunda; Seçim günüİl Merkezi ve İlçelerimizde en az  birsağlık personelinin refakatinde hasta nakil aracı ile evinden alınarak oykullanacakları merkeze götürülerek oy kullanmalarına müteakiben gerigetirilmesi sağlanacaktır.

 

Konu ile ilgili olarak talepte bulunanvatandaşlarımızın 444 38 33 numaralı telefonu aramaları önemle rica olunur.

 

           

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR