29 Mart 2024 Cuma

ESRA ECZANESİ YENİ YERİNDE HİZMETTE!

Eczacı Esra Nemli Kurtbolat yeni eczanesini açtı.

Isparta

Esra Eczanesi kuruluşunun 15. yılında yeni yerinde artık hizmet verecek. Kurtuluş Mahallesi 1420 Sokak Karakiraz Apartmanı No:2/12 (Iyaş Kesikbaş Karşısında) açılan eczanenin açılışını Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen gerçekleştirdi. Açılışa Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Isparta'da 2002 yılından bu yana eczacılık yapan Esra Nemli Kurtbolat, farklı konsept ve zengin içeriği ile dikkat çeken bir eczana projesine imza attı. Eczacı Esra Nemli Kurtbolat, hastanelerden ve sağlık kuruluşlardan uzak bir noktada IYAŞ Nokta Kesikbaş karşısında 355 m2'lik işyerinde Isparta'nın en hem fiziki hem de hizmet içeriği açısından en büyük eczanesini kurdu. 15 yıllık tücrebelerinden yola çıkarak hastanın ve müşterinin ihtiyaçlarını karşılayacak birimler oluşturan Kurtbolat, eczacının sağlım danışmanlığı misyonunu ön plana çıkardı.

HASTALAR RAHATÇAT DERDİNİ ANLATABİLİR

2002'den bu yana eczacılık mesleği ile uğraştığını beliten Esra Nemli Kurtbolat, Türkiye'nin sayılı eczanelerinden birisini Isparta'ya kazandırmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yeni işyerinde aktif kullanılan alanın 355 m2 olduğunu belirten Kurtbolat, şöyle konuştu: "Önce mahalle eczanesiydim. O zaman danışan kimliğini yapabiliyorsun. İnsanlar seni tanıyor ve danışabiliyor. Daha sonra hastane karşısı eczanecilik yaptım. Orada çok yoğun bir ortamda çalıştık. Hastanın sormak ve danışmak istediği şeyler oluyor ama buna müsait bir fiziki ortamımız yoktu. İnsanlar kalabalıkta da eczacıya bir şeyler sormaya çekiniyor. Burada eczane danışmanlığı için özel bir ortam oluşturduk. İnsanlar ilaçlarıyla ilgili, hastalıklarıyla ilgili soru sormak istiyor. Hastaların rahatça eczacısına derdini anlatabileceği bir oda oluşturduk. Eczacıların asıl kimliği sağlık danışmanıdır. Bu kimliğini hastalar için en konforlu bir şekilde yapmak istiyoruz.

15 YILDA İHTİYAÇLARI BELİRLEDİK

Hastane yakınlarındaki eczaneler belirli m2'lerde. Yoğunluk var, vakit yok. Bazı hizmetler için daha geniş mekanlara ihtayaç var. Buradaki herşey geçen 15 yıldaki mesleki tecrübeden yola çıkarak hasta ihtiyaçlarına göre oluşturuldu. Mesela anne geliyor. Sabahtan akşama kadar bebeğinin muayenesiyle uğraşıyor. Hastanede işini bitiriyor, eczaneye geliyor. Çocuk acıkıyor emzirmesi gerekiyor veya altını değiştirmesi gerekiyor. Emzirme odası bu ihtiyaç için. Çocuk oyun odası var. Anne ihtiyaçlarını görürken çocukların eğlenebileceği bir ortam. Veya çocukların da eczane ile bütünleşmesini istiyoruz. Eczaneye geldikleri zaman çocukları hep korkutuyorlar. 'Oynama iğne yaparlar' gibi sözlerle ürkütüyorlar. Çocukların küçük yaşta sağlık bilincini almaları için oyun odası oluşturduk. Danışma odası şeffaf bir oda. İnsanlar çekinmeden gelsin istiyoruz.

ÜRÜN YELPAZESİ GELİŞTİRİLDİ

Ürün yelpazesini geliştirdik. Dermokozmatikte, kişisel bakımda, anne-bebek grubunda daha çok firma ile çalışıyoruz. Eskiden medakil yoktu. Şimdi hizmet sonrası garantide sorun yapmayacak firmalarla çalışıyoruz. Teknoloji bölümü oluşturduk. Hayatta teknoloji ile iç içe yaşıyoruz. Sağlığı da teknoloji açısından revize etmemiz gerekiyor. Tansiyon aletleri, ateş ölçerler var. Sürekli tansiyon-kalp rahatsızlıkları için kartvizitlik boyutunda minik aletler var. İşitme engelliler için 4 dil konuşabilen tansiyon aletleri var. Ateş ölçerler, ortam ısısını ölçerler var. Anne çocuğuna mama hazırlar yanındakine ılık mı, sıcak mı diye sorar. Banyo suyunu ölçemede sıkıntılar yaşanır. Bunu rahatlıkla ölçebilecek cihazlarımız var. Kişisel bakım ürünlerinde sıkışık ortamda hizmet veriyorduk. Şimdi kendi odası içerisinde zamanı keyifli hale getirdik." Eczacı Esra Nemli Kurtbolat, yeni işyerinde 7 kişilik ekiple çalıştığını sözlerine ekledi. İşte Nemli Eczanesi'nin yeni birimleri ve kadrosu: -Reçete-İlaç böl.ümü -Besin takviyeleri -Dermokozmatik ürünler -Anne-bebek ürünleri -Özel gıda takviyeleri -Kilo kontrol bölümü -Ağız dış sağlığı bölümü -Saç bakım ürünleri -Vücut bakım ürünleri -Kişisel bakım ürünleri -Medikal ürünler -Makyaj daşınmanlığı -Reçete ilaç bölümü Ahmet Doğan -Besin destekleri-medikal Ozman Tombul -Dermokozmetik Cahide Kısa-Meral Uslu -Anne-bebek Grubu Gamze Yeşilyurt -Muhasebe Gülen Parlar Eczacı: Esra Nemli Kurtbolat

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Dost

25 Eylül 2017 Pazartesi 20:34

Hayırlı olsun allah bol kazanç versin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR