18 Nisan 2024 Perşembe

ESNAFTAN BÜYÜK TEPKİ!

Isparta’nın bir zamanlar ticari nabzının attığı, halıcılığın merkezi olan Halı Sarayı artık saray değil izbe bir mekana dönüştü. Halı Sarayının duvarları uzun zamandır yazılama alanına dönmüş durumdayken, şimdi de koridorlar çöp deponi alanı olarak kullanılmaya başlandı. Belediye hem temizlik yapmazken hemde tedbir almıyor.

Isparta

Özellikle lise ve ortaokul öğrencilerinin uğrak mekanı olan Halı Sarayının merdivenlerinde sigara içiliyor, duvarlarına uygunsuz yazılar yazılıyor ve esnaf öğrencilerin davranışlarından rahatsız oluyor. Tüm bu problemler devam ederken, şimdi de çöp deponi alanı olarak kullanılmaya başlandı. Halı Sarayında bulunan DSP İl Başkanlığı binası ile Mescit arasındaki merdivenlerde toplanan çöpler, esnaftan büyük tepki topluyor.

Lise ve ortaokul öğrencilerinin buluşma noktası haline gelen Halı Sarayında duvarları uygunsuz yazılar kaplıyor. Gündüz saatlerinde öğrencilerin işgaline uğrayan Halı Sarayı, geceleri ise alkol alan şahısların ve madde bağımlılarının işgaline uğruyor. Sadece duvarlara yazı yazmakla kalmayan gençler, lavabo ihtiyaçlarını da burada karşılıyor. Nitekim oturup sohbet ettikleri merdivenlerde buna şahit olmak mümkün.

ESNAF RAHATSIZ

Halı Sarayı'nda işyeri bulunan esnaf, hem öğrencilerin davranışından hem de Mescit'in yanında çöp toplanmamasından rahatsız. Halı Sarayı esnafı rahatsızlıklarını şöyle dile getiriyorlar: "Burası öğrencilerin buluşma noktası haline geldi. Ama bunun yanında öğrencilerin davranışları,duvar yazıları ve etrafı pisletmeleri hiç hoş değil. Şimdi ise Mescit'in biraz ilerisinde çöp yığını var. İnsanlar buraya namaz kılmak için geliyor ve özellikle Cuma günleri Mescit'in dışında da namaz kılınıyor. Ayrıca buraya misafirlerimiz geliyor. Onlara karşı mahcup duruma düşüyoruz. Uzun zamandır bu çöpler burada duruyor. Fakat kimsenin müdahale ettiği falan yok. Burası bir de Belediye binasının arka tarafı. Yetkililerin buraya biraz daha özen göstermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

21 Mayıs 2015 Perşembe 12:44

bu fotograftaki resim 1 ay önceki sanırsam çünkü şuan ****ar pırıl pırıl gidip bakabilirsiniz..ayrıca gençliği yobazlaştıran uyuşturucu manyağı yapılmaları son 10 yılda hızla artmaktadır..ısparta gibi tertemiz diye bildigim ilimizde binlerce uyuşturucu mübtelası insanlar çocuklarımız var bu ülke bu çocukları ne hale getirdi bunun göstergesidir orası batıkmış toplanmamış bunlar **** önemli olanı o çocukları nasıl kurtarırız ona bakmak lazım......

Kirli olan?

21 Mayıs 2015 Perşembe 17:36

Acaba neden pırıl pırıl, sakın bu sabah temizlenmiş olmasın :)

KURT

21 Mayıs 2015 Perşembe 10:17

MHP ZİHNİYETİ VE ANLAYIŞI BU KARDEŞİM.MHP Lİ SN.BAŞKANIMIZ YUSUF ZİYA BEY SONUÇTA SEÇİLMİŞ BİR MHP Lİ BELEDİYE BAŞKANIDIR.BEĞENMİYORSANIZ ONU BİLEMEM.. VEYA 4 SENE DİŞİNİZİ SIKACAKSINIZ.VEYA 7 HAZİRAN DA GENEL SEÇİM VAR.SEÇİM DE BU NUN CEVABINI VERECEKSİN..EĞER CEVAP VEREMİYORSAN.. O ZAMAN GERÇEKTEN MHP Lİ BELEDİYENİN HİZMETLERİNİ BEĞENİYORSUN ANLAMINA GELİR.

mhp ısparta da bitti.............

21 Mayıs 2015 Perşembe 08:24

MHP li Isparta belediyesi 10 yıldır bu Isparta yı köy haline getirdi.artık MHP Isparta da bitti sayılır. seçim yakın dır.ben anladım artık.. kendi oyumuz la kendimizi rezil ettik.

adsız

21 Mayıs 2015 Perşembe 05:25

ısparta insanı haklı yusufziya günaydın ya tetbir al yada islifa et dısarıya deyil kendine çaliş birazda

vatandas

21 Mayıs 2015 Perşembe 00:59

ISTE GENC NESLIN BÜYÜK BIR KISMININ DURUMU ORTADA!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR