29 Mart 2024 Cuma

ESNAFA SAHTE ÇEK ŞOKU

ESNAFA SAHTE ÇEK ŞOKU

Isparta

Geçtiğimiz günlerde özel bir banka şubesi görevlileri tarafından şubelerine gelen bir şahsın İstanbul ilinden çalıntı olduğu anlaşılan banka çekinin bozdurulmak istendiğini bildirmeleri üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal ederek çeki incelemeye almışlardır.

Banka şubesine gelen müşteri ile yapılan görüşmede arabasının karşılığında bu çeki aldığını belirtmesi üzerine aracı satın alarak karşılığında çeki kendisine veren şahıs ikamet adresinde bulunarak çekin temin edildiği kişi tespit edilmeye çalışılmıştır. Yapılan görüşmede Belediye İşhanı’nda bir işyeri sahibi olan kişiden çeki alacağı karşılığında aldığını ancak çekin çalıntı olduğunu bilmediğini belirtmesi üzerine ekiplerimiz Belediye İşhanına giderek burada işyeri sahibi ile görüşülmüştür.

İşyeri sahibi ile yapılan görüşmede çeki kendisine işyerinin yazıhane bölümünde oturan Ş.Ö. ve E.Y. isimli şahısların verdiğini beyan etmesi üzerine içeride oturan iki şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şahısların yapılan kontrolde yanlarında değişik bankalara ait beş adet toplam 103.000 TL lik çekler ile araçlarında değişik bankalara ait iki adet boş, bir adet 300 Tl. lik çek bulunarak muhafaza altına alınmıştır.

Şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak adli makamlara sevk edilmişlerdir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR