26 Nisan 2024 Cuma

ESNAFA İŞSİZLİK MAAŞI

ESNAFA İŞSİZLİK MAAŞI

Isparta

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı, ekonomik nedenlerle iş yerini kapatan veya iflas eden esnafın gelir kayıplarını karşılamak amacıyla kurulması planlanan Ahilik ve Esnaf Fonu, Isparta’da sevinçle karşılandı. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, ahilik fonu uygulamasından dolayı hükümete teşekkür etti.

İş yerini kapatan veya iflas edene “işsizlik maaşı” bağlanmasını öngören Ahilik Sigortası Fonu'nu esnaf ve sanatkarlar tarafından olumlu karşılandı.

Esnafın yaşadığı herhangi bir olumsuzluk karşısında ödediği prim karşılığında işsizlik maaşı gibi ücret alacağını belirten Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, “Burada 18 lira devlet veriyor, 35 lira da esnaf veriyor. Örnek verecek olursak 720 gün ödeyen 180 günlük primden yararlanacak. Bin 80 gün ödeyen 300 günden yararlanacak. Esnafa sağlanacak katkının sınırları ise 711 lirayla bin 422 lira arasındadır” dedi.

Tural, hükümeti bu konuda ciddi şekilde desteklediklerini dile getirerek, “Bu uygulama esnafımızı garanti altına almaktır. Esnafımızın ilerde başına bir iş gelirse çoluk çocuğunun ortada kalmaması adına çok güzel bir adımdır. Hükümeti bu yolda attığı şeffaf ve düzgün adımdan dolayı destekliyoruz. Alınan karardan dolayı hükümete teşekkür ediyoruz” dedi.

*** Sicil affı

Öte yandan Tural, sicil affı konusunda da açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım’ın Çankaya Köşkünde yaptığı toplantıda Isparta’yı temsilen katıldığını belirten Tural, esnafın merakla beklediği sicil affının meclisten çıkacağını söyledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Esnaf

12 Ocak 2017 Perşembe 22:03

Tüm esnaf faydalanır arkadaşlar allah razı olsun herkesden

ESNAF

12 Ocak 2017 Perşembe 21:28

ACABA KOSĞEPTEN HANĞİ ESNAFLAR FAYDALANDI 50 BİNİ YALADI !! ACABA İSİMLERİNİ AÇIKLAYIN ???

Muhtar

12 Ocak 2017 Perşembe 17:11

Kardeşim adam hergün Ankarada helal olsun

Taksici

12 Ocak 2017 Perşembe 17:09

Büyüksün başkanım .İnşallah ıspartamızı belediye başkanı veya milletvekili olarak temsil edersin .

iflasin esegindeki esnaflar adina

12 Ocak 2017 Perşembe 15:38

sayin editor manseti atmissiniz iyide esnaf kefalet kop.uye ilmayan saymakla bitmez esnaf var onlar ne yapacak adidat oyen esnaf zaten sikinti yasamiyordur yararlanacak esnaflar hakinda daha detayli yani aciklayici bilgi verirseniz memnun oluruz aksi halde vatandasi kandirmakdan baska bir sey degil diye dusunuyorum saygularimla

yarın

12 Ocak 2017 Perşembe 19:49

üye olan salakmı kendilerini kurnaz zannetip pirim ödemeyenler ödeyenlerin haklarına göz dikmesin yaşam böyle yaşam kurallarını boş verenler herkesin yaşam dersi kendine kimse ağlayıp sızlamasın hak edenler alsın en azından boş boş yorum yapıp kafa karıştırman geçmişi unutmamak lazım ki gelecekten umutlu olalım

Başmakcılı

12 Ocak 2017 Perşembe 15:22

Sayın turhal Kanun çıksın bakalım,Teşekkür için erken.Eminimki şartlardan dolayı Çoğu esnaf Tıkır tıkır zaruri olarak esnaf fonu yatıracak,almaya gelince bir çok şart çıkacak karşısına.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR