26 Nisan 2024 Cuma

ESNAFA 3 MÜJDE!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olan AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hafta sonu Isparta'ya gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu.

Isparta

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, esnafa sicil affı müjdesi verdi.  TOKİ İçin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'la bir araya geleceğini söyledi  

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Bilgiç,  Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural ve oda  başkanlarıyla bir araya geldi . Esnafın krediye rahat ulaşması için bir defaya mahsus sicil affı istediklerin belirten Tural, "Yine Başbakanımızın 1 Kasım seçim öncesi şoför esnafını ilgilendiren ÖTV'siz araçların yenilenme konusu vardı. Bu sözünü de yerine getireceğine ilişkin inancımız tamdır. Esnaf ve emeklinin TOKİ kanalıyla ucuz konut  sahibi olması yönündeki beklentimiz de yüksek derecededir" dedi.    

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı  Süreyya Sadi  Bilgiç ise, "4. dönem milletvekili olara karşınızdayım. Bu süreçte Başta Mehmet Aybatılı başkanımız olmak üzere tüm oda başkanları bize her zaman destek verdiler hiç desteklerini esirgemediler. Hangi şartta  olursa olsun ben bu konuda sizin şahsınızda Aybatılı başkanıma teşekkür ediyorum. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortay çıkan belirsizlik ekonomi piyasalarında kurların artması, avrodaki yükselişle, faizlerde yüzde 70'lere varan artışlar, bir anda vatandaşın, esnafı sanatkarın dengesini bozdu. Şimdi ülkede yeniden huzur ve istikrar sağlandı. Bu süreçte vecibelerini  yerine getirememiş bu yüzden sicilinde sıkıntıya uğramışı vatandaşlarımızla, esnafımızla  ilgili sicil affını getirmek gerekiyor. Önümüzdeki süreçte Ankara'da sizlerle bu işin takipçisi olacağız" dedi.  

BAŞKANLA TOKİ İÇİN KONUŞACAĞIM

Dar gelirli esnaf ve emekliye yönelik TOKİ projesinin  Aybatılı başkanla neredeyse 5-6 yıl önce konuştukları ama bugünlerde adımlarının  atıldığı bir husus olduğunu aktaran Bilgiç, "Bin yandan emeklimize  bir yandan dar gelirli esnafa yönelik TOKİ  çalışmalarımızı başlattık. 395 dönümlük bir alanla ilgili son sürece geldik. İki yerimiz daha var. Bunları yapıyoruz. Çevre  ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden gidiyor. Burada önemli olan belediyemizin vatandaşın yanında bu projelerin arkasında durması. Vatandaşın kolay kolay bu yüksek arsa fiyatlarıyla  bu işleri  yapması mümkün değil. Önümüzdeki  günlerde Belediye Başkanı ile biraraya gelip  bu TOKİ projelerini yapıp Isparta'ya kazandıracağız" diye konuştu.      






YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR