19 Mart 2024 Salı

ESNAF KEFALETE TAKDİR BELGESİ

ESNAF KEFALETE TAKDİR BELGESİ

Isparta

Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Genel Kurulu Yapıldı.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2016 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı 26 Şubat 2017 Pazar günü saat 10.00’da, Vergi Dairesi üzerindeki Eğirdir toplantı salonunda yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü genel kurul toplantısında S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün ve yönetim kurulu üyelerine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanlığı tarafından takdir belgesi takdim edildi.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2016 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı Oda Başkanı Yusuf Öngün’ün açılış konuşmasıyla başladı.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sınıf Atladı…

2016 yılında Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kooperatifler sınıflandırılmasında 3’ncü gruptan, 2’nci gruba atladığını, 100.000 TL. kredi veriyor iken artık 150.000 TL. kredi kullandırma seviyesine eriştiklerini ifade eden Oda Başkanı Yusuf Öngün, konuşmasına

“Sayın divan, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi adına hizmet etmekten gurur duyduğum değerli ortaklarımız, sayın Halk Bankası müdürüm, çevre ilçelerimizden gelen kıymetli kooperatif başkanlarımız, sayın oda başkanlarımız ve sayın misafirlerimiz kooperatifimizin 2016 yılı genel kurul toplantısına hepiniz hoş geldiniz der, saygılar sunarım”diyerek başladı.

Yusuf Öngün şunları söyledi: “Ekonominin temel taşı, esnafve sanatkarların mali yönden en büyük destekçisi esnaf kefalet kooperatifleridir.

Ortaklarımızın kullandığı krediler kooperatiflerimizin kefaletiyle Halkbankasından kullandırılan hazine destekli %50 faiz indirimli kredilerdir. 2016 yılında da faizlerde herhangi bir değişiklik yapılmamış olupgeçen yıl olduğu gibi bu yıl da faizler 1 yıl vadeli kredilerde %4, 2 yıldan 5yıla kadar vadeli kredilerde %5 olarak devam etmektedir.

Küçük esnaf ve sanatkarlarımızı korumak ve destelemek amacıyla bu faizlerin %50’si de hazine tarafından karşılanmaktadır.

Bu hususta hükümetimize, bakanlığımıza ve merkez birliğimize teşekkür ederiz. Kooperatifimiz kefaletiyle Halkbankası’ndan kullandırılan kredilerin faizleri diğer bankalardan kullandırılan kredi faizlerinin en düşüğüdür. İşini büyütmek veya ekipmanlarını yenilemek isteyen ortaklarımıza bufırsatı değerlendirmelerini kooperatif olarak tavsiye ederiz.

Kıymetli ortaklarımız; Kooperatifimiz 2016 yılında kullandırdığımız krediler açısından büyük başarı sağlamıştır. 2016 yılında kooperatifimiz kooperatifler sınıflandırılmasında 3’ncü gruptan, 2’nci gruba atlamıştır. Bu da demek oluyor ki 100.000 TL. kredi veriyor iken artık 150.000TL. kredi kullandırma seviyesine erişmiştir. 2015 yılındaki kullandırılmış kredi 7 milyon TL. iken, 2016 yılı sonu itibariyle 14.010.398, 97 TL.’ye yükselmiştir.

2015 yılında kredi takip oranı %28 iken, şu anda siz değerli ortaklarımızın düzenli ödemeleri ve kooperatifimizin gayretli çalışmalarından dolayı %12’ye inerek 2. Grup kooperatif konumunu devam ettirmekteyiz.

Sayın ortaklarımız; Sizlerin bize olan güvenine layık olmak için kooperatifimizin menfaatlerini her zaman ön planda tuttuk. Sizlerin desteğiyle kooperatifimizi bu iyi seviyelere taşıdık. Yine sizlerin desteğiyle kooperatifimizi en iyi seviyelere getireceğimize emin olabilirsiniz.”

Hiçbir Esnafımıza Ayrım Yapmıyoruz…

Göreve geldiklerinden beri hiçbir esnafa ayrım yapmaksızın hakkaniyet ve adalet ölçüleri içinde olduklarını belirten Yusuf Öngün; “Bizlere tevdi ettiğiniz bu görevi hiçbir ayrım yapmadan hakkaniyet ve adalet ölçüleriiçerisinde yerine getirdiğimize inancımız tamdır. Takdir siz  değerli ortaklarımızındır” dedi.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, konuşmalarının sonunda bölge birlik başkanı Ahmet Tural ve yönetim kurulu üyelerine, Eğirdir Halk Bankası Müdürü Bekir SamiCeylan ve personeline esnaflarımız için yapmış oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Öngün, 2017 yılının siz esnaf ve sanatkarlarımıza sağlık, esenlik,kazanç ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlarım diyerek sözlerini tamamladı.

Yusuf Öngün’ün konuşmalarının ardından Genel Kurul Başkanlık Divanının seçilmesine geçildi. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural Divan başkanı olurken,Divan heyeti Başkan V. İbrahim Tosun, katiplikleri ise Hacı Ali Civan ile Murat Yalkın’dan oluştu.

Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü ve oy birliği ilekabul edildi.

Dilek ve temenniler kısmında bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı AhmetTural; “Öncelikle Yusuf Öngün kardeşimi ve yönetim-denetim kurulu üyelerini çalışmaları ve gayretlerinden dolayı kutluyorum.  1yıldır büyük gayret gösterdiklerini görüyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odasıyla da birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyorlar. Birliğin olduğu yerde başarı vardır. Eğirdir, bunu başardı. Bubaşarıyı, bu çıtayı daha iyi seviyelere çıkartacağınızı biliyor,çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Yapmış olduğumuz genel kurulumuz kooperatifimize, Eğirdir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Esnaf Kefalete Takdir Belgesi…

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanlığı olarak kooperatiflere başarıyı ödüllendirmek adına Takdir, Teşekkür ve Başarı belgesi verdiklerini ifade eden Tural, S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine gayretleri ve başarılarından dolayı Takdir Belgesi takdim etti. Öngün, belgeyi Ahmet Tural ve Eğirdir Halkbankası Müdürü Bekir Sami Ceylan’ın elinden aldı. Belgesini alan Öngün, “Bu belgeyi almamızda yönetim ve denetim kurulu üyelerimizin büyük emekleri var. Huzurlarınızda yönetim ve denetim kurulu üyelerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimi bir vefa örneği göstererek Oda’da 41 yıl hizmet veren Hayrullah Aslanlı’ya teşekkür plaket takdim etti. Plaketi takdim eden Öngün, emekleri dolayısıyla Aslanlı’ya teşekkür ederek sağlıklı günler temennisinde bulundu.

Daha sonra genel kurul kapatıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR