27 Nisan 2024 Cumartesi

ESKİ VALİ OĞUZ KURTULDU

ESKİ VALİ OĞUZ KURTULDU

Isparta

Vali Memduh Oğuz hakkında İl Özel İdaresinde yapılan atama işlemi nedeniyle soruşturmayapılamayacak ve yargılama olmayacak.

Torba Yasanın 97. Maddesine göre bu konu hükme bağlandı,madde şöyle: MADDE 97- 2577 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin (1) numaralıfıkrasının üçüncü ve dördüncü cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş vefıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Ancak, 23/4/1981 tarihli ve 2451 sayılı Bakanlıklar veBağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanuna ekli (1) ve (2) sayılıcetvellerde gösterilen unvanları taşıyan görevler ile farklı atama usullerinetabi olsalar dâhi daire başkanı ve üstü görevlere, sivil memurlar hariç kollukteşkilatlarının kadrolarına; açıktan, naklen veya vekâleten yapılan atama ve bugörevlerden alınma, bu görevlerle ilgili yer değiştirme, görev ve unvandeğişikliği işlemleri hakkında verilen mahkeme kararlarının gereği, ilgilininkazanılmış hak aylık derecesine uygun başka bir kadroya atanması suretiyle iki yıliçinde yerine getirilir. Bu görevliler hakkındaki mezkur işlemlerinuygulanması, telafisi güç veya imkânsız zararları doğuran hâllerden sayılmaz.

“Bu fıkranın üçüncü cümlesinde belirtilen işlemlerle ilgilimahkeme kararlarının yerine getirilmemesi ceza soruşturması ve kovuşturmasınakonu edilemez; ancak disiplin hükümleri saklıdır.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vali

13 Eylül 2014 Cumartesi 23:24

Bu adam yargılansa idi ve çevre yolunun altına taşınsa idi iyi olacaktı..................

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR