24 Nisan 2024 Çarşamba

ESKİ HASTANELERİN OLDUĞU ARAZİYE MİLLİ EĞİTİM TALİP OLDU

Şehir Hastanesinin açılmasının ardından il merkezinde boşaltılan eski devlet hastaneleri, ağız diş sağlığı merkezi ve doğumevi arazilerine Milli eğitim Müdürlüğü talip oldu. Zira Isparta’da okul için dahi arsa bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Isparta

İl Genel Meclisinde devam eden 2018 yılı performans planı ve bütçe taslağı görüşmelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü adına sunum yapan Yatırım, İnşaat, Emlak Şube Müdürü Murat Tarlak, eski devlet hastanesinin bulunduğu alandaki taş bina dışında kalan alanı Sağlık Bakanlığından talep ettiklerini söyledi. Tarlak eski devlet hastanesinin bulunduğu yerleşkede koruma altındaki taş bina çıkarıldığında 20 bin metrekare arazi bulunduğunu belirterek “orada bir temel eğitim üssü oluşturmak istiyoruz. İçeriğinde Anaokulumuz, İlkokulumuz, Ortaokulumuz, spor salonumuz ve yüzme havuzumuz olacak” dedi. Tarlak Isparta’da kamulaştırma bedeli yüksekliği ve arsa azlığı nedeniyle okul arazisi bulmanın en az büyükşehirlerdeki kadar zor olduğunu belirtti.

 2017 yılında İl Özel İdaresinden Milli Eğitime ayrılan pay 14 milyon 265 bin TL. 2017 yılında Milli Eğitim yatırımlarına merkezi bütçeden gelen ödeneklerle birlikte toplam 34 milyon 213 bin TL. 2018 yılı İl Özel İdaresi bütçesinden 16 milyon 185 bin TL ödenek ayrılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü adına İl Genel Meclisinde sunum yapan  Yatırım, İnşaat, Emlak Şube Müdürü Murat Tarlak ayrılan ödenekle yapılacak yatırımları anlattı. Tarlak sunumunda 2018 yılı ödeneklerinden 9 yeni okul yapımına 9 milyon TL ayrıldığını, temel eğitim okul onarımları ve donatımına ise 4 milyon 500 bin TL ayrılacağını bildirdi.

ESKİ HASTANE SAHALARI OKUL MU OLACAK?

Eski hastanelerin bulunduğu alanlarla ilgili çalışmalarının olduğunu bildiren Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırım, İnşaat, Emlak Şube Müdürü Murat Tarlak “eski doğumevi ve diş hastanesinin bulunduğu yeri Sağlık Bakanlığından talep etmek için gerekli bilgi ve belgeleri topluyoruz. Eski taş binanın da içinde bulunduğu eski Devlet Hastanesi sahasında ise 29 bin metrekarelik alandan koruma alanı çıkarıldığında 20 bin metrekarelik bir yer kalıyor. Biz alanla ilgili Maliye Bakanlığından tahsis talep ettik. Maliye Bakanlığından, Sağlık Bakanlığına yazı gönderildi. Sağlık Bakanlığından tahsis gelmesi halinde biz oraya bir temel eğitim üssü oluşturmak istiyoruz. İçeriğinde Anaokulumuz, İlkokulumuz, Ortaokulumuz, spor salonumuz ve yüzme havuzumuz olacak” dedi. 

FETÖ YURDU NEDEN ATIL DURUYOR?

Demiryolunun alt tarafındaki atıl durumda kalan ve geçen aylara çatısı yanan Altınbaşak yurdunun durumunu soran İl Genel Meclis üyesi Fevzi Özdemir’e cevap veren Murat Tarlak “FETÖ/PDY’den sonra bize devri yapılan demiryolu altındaki yurdun arsasının dört hissesi görünüyor. Bir hisse Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait, diğer üç hisse ise özel şahıslara ait. Orayı bizim bu hali ile alma imkanımız yok. Orası ya yeni bir KHK ile alınacak ya da kamulaştırılması yapılacak. Ayrıca parselin hemen yanına binanın bir kısmının tecavüzü var ve bir bölümünün yıkılması gerekiyor” diye konuştu. 

SPOR SALONUNDA FETÖ MAĞDURİYETİ

İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir’in bir başka sorusu ise Milli Eğitim Çalışanları Spor salonun neden kapalı olduğu idi. Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırım, İnşaat, Emlak Şube Müdürü Murat Tarlak, Milli Eğitim Çalışanları Spor Salonunu daha verimli kullanmak için yatırım ve düzenlemeler yaptıklarını söyleyerek “15 Temmuz sonrası Isparta’da el konulan Reşha eğitim Kurumlarının yeri kiralıktı ve kurumun donatılarına el konulması gerekiyordu. Bizim Milli Eğitim Depomuz dolu olduğundan, Reşha Eğitim Kurumlarının donatılarını Milli Eğitim Çalışmaları Spor Soluna taşımak zorunda kaldık.  Malzemeleri dağıtmak istediğimizde ise Milli Emlak genel Müdürlüğü dava süreci sonuçlanıncaya kadar malzemelere dokunulamayacağını söyledi” dedi.

EĞİTİMDE DAHİ ESAS SORUN ARSA

İmar Yönetmeliğine göre temel eğitim için okul yapılacak alanların en az 5 bin metrekare, meslek lisesi yapılacak alanların ise en az 10 bin metrekare olması gerektiğini bildiren Tarlak “fakat bu Milli Eğitim ve Belediyenin uhdesinde olan bir konu. Biz bu noktada kamulaştırma bedeli ve arsa bulma konusu en az büyükşehirlerdeki kadar zor olan Isparta’da arsa büyüklüğüne takılmıyoruz. Yani bir temel eğitim kurumu için 5 bin metrekare gerekli iken bizim 4 bin 700 metrekare alanımız varsa, buraya okul binasını oturtup, bahçe alanı çıkabiliyorsak okul yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali bey

14 Kasım 2017 Salı 19:21

Çok güzel bir proje destekliyorum umarım Ispartalılar olarak bunu engellemeyiz ve hayata geçer

melehat çancı

14 Kasım 2017 Salı 15:30

çevre yolundaki arsamız okul alanı olarak ayrılmış durumda . milli eğitime yaptığımız yazılı başvuru sonucunda bize verilen cevap Isparta ilinde derslik sayısının diğer illere oranla yeterli olduğu ve yakın zamanda okul yapımının planlanmadığı şeklinde . milli eğitim müdürümüz de açıklamasında bunun tam tersini belirtmekte .

Fatma

14 Kasım 2017 Salı 15:29

Isparta Belediyesi Sağlık Merkezi yapmak için talip olmuştu.Neden tahsis edilmiyor, sormak gerek?

okul yapılsın

14 Kasım 2017 Salı 14:08

ısparta da birçok arsa okul alanı olarak ayrılmış durumda, isteyen sorgulatıp görebilir. hastanelerin eski binaları da yıkılsın ve okul yapılsın.

vatandaş

14 Kasım 2017 Salı 11:05

milli eğitim müdürlüğü binalaramı talip yoksa arsalaramı. Binalara talipse way halimize. arsalara talipse gene way halimize.1-Binalar enaz 50 yıllık çürük,oturulamayacak , depreme dayanıksız milli eğitim bu binalara o kadar öğrenciyi nasıl hangi cesaret ve vicdanla oturtacak2-devlet hastanesinin olduğu bölgenin tabanından çok güçlü taban suyu akıntısının olduğu ve binaların ve zeminin bundan dolayı sürekli yıprandığı ve sağlam olmadığı biliniyor. Şİmdi neresinden tutarsanız tutun elinizdekalır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR